Atık Su Arıtma Tesisi Haberleri

Atık Su Arıtma Tesisi Haberleri

Bodrum Torba Kanalizasyon Ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Bodrum’da Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle yapılan Torba kanalizasyon hattı ve atık su arıtma tesisi tamamlandı.

FETHİYE’NİN 20 YILLIK ARITMA İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Atık Su arıtma tesisinin ikinci etap çalışması tamamlandı.

Dünyanın ilk yüzer atık su arıtma tesisi

Dünyanın ilk yenilikçi yüzer atık su kabul ve arıtma tesisi Göcek koylarında hizmet vermeye başladı. Tesis, deniz ve kıyı alanlarının korunması için denizcilik atıklarının kaynağında bertarafını sağlayarak Türkiye'nin kıyı ve koylarındaki deniz araçlarından kaynaklı deniz kirliliğini kaynağında önlemeyi amaçlıyor.

55 milyonluk ilave arıtmaya start verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’ye yapılacak olan 2. etap Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli törenle atıldı. 250 bin nüfusa göre yapılacak olan tesisin temel atma töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Bölgemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyoruz” dedi. 

Karaca, “Fethiye’yi sezona yetiştireceğiz” 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Sezona yetişmesi için tüm ekipler var gücü ile çalışıyor. Bölgemizde yapılan bu büyük yatırımlara öncülük eden sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte çok güzel hizmetler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız Fethiye’nin geleceğini hazırlamak” ifadelerini kullandı. 

Bodrum’u göz göre göre öldürüyorlar

Önce Mumcular şimdi de Gümbet. Bodrum’da atık su arıtma tesisi rezaleti bitmiyor. Bodrum’un Gümbet Mahallesi İnceburun Mevkii’nde 2 milyon 810 bin 500 liraya yapılan arıtma tesisinde toplanan atık suların, arıtılmadan denizin için basıldığı iddia edildi. 

Gökmen, Bu mu çevrecilik anlayışınız?

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi çevre katliamına devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından devre dışı bırakılan atık su arıtma tesisinden geçen pis suyun olduğu gibi Mazı Çayı’na bırakıldığı öğrenildi. Çevre katliamını gören vatandaşlar isyan etti.

Ören altyapı projesi ihale aşamasına geldi

Ören Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan Kanalizasyon Projesi hakkında toplantı gerçekleştirildi. Proje kapsamında Ören Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Ören Atık Su Arıtma Tesisi yapımı gerçekleştirilerek, Ören Mahallesi modern bir altyapıya kavuşacak. Toplantıda Milas Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı ve Karbon Tesisi’nin ilavesi hakkında da istişareler yapıldı.

GÜRÜN, “KÖRFEZ KİRLİLİĞİNİN NEDENİ ARITMA TESİSİ OLAMAZ”

GÜRÜN, “KÖRFEZDEKİ KİRLİLİK ATIK SU ARITMA TESİSİNDEN KAYNAKLANMIYOR” Son günlerde en çok konuşulan konuların başında Fethiye Körfezi’nde yaşanan renk değişikliği geliyor. Bu konuda daha önce açıklamalar yapılmış, sebebin Alg patlaması olduğu ifade edilmişti. Bazı çevreler bu olayın arıtma tesisinden kaynaklandığını ileri sürmüştü. Bu konuya açıklık getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Arıtma tesisimizin çıkış suyu parametreleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği sınır değerlerinin altındadır. Bu yüzden Fethiye Körfezi’ndeki renk değişikliğini arıtma tesisine bağlamak son derece yanlıştır” şeklinde açıklamalarda bulundu.