Bağımlılık Haberleri

Bağımlılık Haberleri

Muğla'da sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Muğla'da sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turunda bir araya gelen vatandaşlar, sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Muğla'da Bağımlılıkla Mücadeleye Dikkat Çekildi

Muğla Gençlik Merkezi tarafından bağımlılıklarla mücadele konulu farkındalık etkinliği düzenlendi.

Dalaman’da Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Verildi

Muğla İli Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) tarafından Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu çalışmalarına katkı sağlamak amacı ile Dalaman ilçesinde eğitim düzenlendi.

Marmaris’te bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bağımlılıkla mücadele komisyonu Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya başkanlığında toplandı.

Öğrencilere bağımlılık farkındalık eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencilerine, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Muğla Şubesi tarafından, bağımlılık farkındalık eğitimi verildi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI

Bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan 'Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu' toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kamu kurumlarının görevlileri ve STK temsilcilerinin katılımıyla Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı' gerçekleştirildi.

Marmaris’te bağımlılık ile mücadele çalıştayı başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ' Ben olsaydım ' temalı Bağımlılık ile Mücadele çalıştayı yoğun bir katılım ile başladı.

Ortaca’da bağımlılıkla mücadele çalıştayı yapıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, bağımlılıkla mücadelede devam ettirilecek çalışmaların belirli bir program çerçevesinde planlanarak ivme kazandırılması ve faaliyetlerin yaygınlaştırılması amacıyla 'Ben Olsaydım' etiketi ile Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Fethiye Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı. 2 gün boyunca devam edecek olan programda tütün, alkol, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklar hakkında sunumlar yapılacak.

Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Gelecek

Yeşilay Haftası kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘’Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Gelecek Projesi’’ gerçekleştirildi. Kaymakamlık binası önünde gerçekleşen etkinliğe Kaymakam Vekili Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya.öğretmenler, anasınıfı öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Sağlıklı yaşamın anlatılmasıyla başlayan etkinlik çocukların şarkı söyleyerek ellerindeki balonları havaya bırakmasıyla devam etti. Ayrıca projenin Yeşilay haftası etkinliği olarak ilçe genelinde düzenlenen slogan yarışmasında birinci seçilen öğrenciye Balcıoğlu ödül verdi.

Uzmanlardan genç erkeklere uyarı: Kafein sperm hücrelerinin hareketlerini bozuyor

Günlük hayatta keyifle tüketilen başta kahve olmak üzere çeşitli içeceklerde bol miktarda bulunan kafeinin sperm hücrelerinin hareketlerini bozarak üremeyi olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Dünyadaki pek çok araştırmayı yakından takip eden ve başarılı çalışmaları ile tanınan Embriyolog Turgay Barut, bu defa erkekleri ilgilendiren bir hususu dile getirdi. Erkeklerin severek tükettiği ve bir çok kişide bağımlılık derecesine ulaşan başta kahve olmak üzere kafeinli içeceklerin sperm hücrelerini olumsuz etkilediği belirtildi.

Başkan Otgöz, Yeşilay Haftasını kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 1 – 7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Otgöz, Yeşilay’ın kuruluşunun 101’inci yıldönümünü kutlarken, herkesi sağlıklı bir yaşam sürmek için her türlü bağımlılıklardan uzak durmaya davet etti

Şamcı Doğru Bilinen Yanlışları Anlattı

FETAV (Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı) tarafından düzenlenen programda Ekolojik Yaşam Uzmanı Erkan Şamcı, bir seminer gerçekleştirdi. Temizlik malzemelerinin bağımlılık yaptığını ifade eden Şamcı, ekolojik ev temizliği ve çevre sağlığı hakkında bilgiler aktardı.

Tüm Yurtta Eş Zamanlı Yapıldı

Tüm yurtta eş zamanlığı olarak gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kaymakam Şahiner’in, Seydikemer Kaymakamlığı’na da vekalet etmesinden dolayı bu programda Fethiye ve Seydikemer’de görev yapan belediye, emniyet, jandarma ve diğer daire amirleri hazır bulundu.

Bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliğini ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek ve eylem planlarını hazırlamak, onaylamak, gerektiğinde değiştirmek, güncellemek ve uygulamasını takip edip değerlendirmek amacıyla oluşturulan “Fethiye Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu (BMİKK)” toplantısı Kurum amirleri, oda ve dernek başkanlarının katılımıyla 14 Şubat 2019 Perşembe günü saat 11. 00’de Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Kaymakam Şahiner “8 Milyon TL. Yardım Yapıldı”

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner muhtarlarla toplantı düzenledi. Kaymakamlık konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Fethiye'de görev yapan mahalle muhtarları katıldı. Kaymakam Şahiner; okul çevresi güvenliği ve bağımlılıkla mücadele ile ihtiyaç sahibi kişilerin tespiti ve sosyal yardımların ulaşması konularında muhtarlardan desteklerini eksik etmemesini istedi.

"Narkotik Eğitim Tırı" Fethiye’ye Geliyor

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu projesi kapsamında "Narkotik Eğitim Tırı" Fethiye'ye geliyor.