Bağlama Sanatçısı Haberleri

Bağlama Sanatçısı Haberleri

Hamdi Özbay Türkülerle Anıldı

TRT radyosu Türk halk müziği bağlama sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde türkülerle anıldı.

HAMDİ ÖZBAY TÜRKÜLERLE ANILDI

Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 6. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda Özbay'ın derlediği türküler seslendirildi.

Çocukluğunda “Bu radyoda türkü okuyacağım” demiş

Fethiyeli Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday, Fethiye’de düzenlenen cenaze merasimi ile son yolculuğuna uğurlandı. TRT İzmir Radyosu emekli sanatçılarından Ahmet Günday 77 yaşında vefat etti. Yıllarca Fethiye ve Ege yöresi türküleri seslendiren Bağlama Sanatçısı Ahmet Günday, karaciğer rahatsızlığı sonucu İzmir’de vefat etti. TRT repertuarlarına giren pek çok eseri bulunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda öğretim üyeliği de yapan evli 2 çocuk babası Ahmet Günday’ın cenazesi doğum yeri olan Fethiye’nin Günlükbaşı Mahallesine getirildi. Günlükbaşı Civcili Ahmet Ağa Meydanı’nda pandemi tedbirleri altında yapılan cenaze merasimine ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. 

Fethiyeli Sanatçı Foça Mezarlığında toprağa verilecek

Fethiyeli Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday 77 yaşında vefat etti. Yıllarca Fethiye ve Ege yöresi türküleri seslendiren Bağlama Sanatçısı Ahmet Günday, karaciğer rahatsızlığı sonucu İzmir’de vefat etti. TRT repertuarlarına giren pek çok eseri bulunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda öğretim üyeliği de yapan evli 2 çocuk babası Ahmet Günday, 12 Mart Cuma günü Günlükbaşı Civcili Ahmet Ağa Meydanı’nda yapılacak cenaze töreninin ardından Foça Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 

Özbay’ın anıtına karanfil bıraktılar 

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda Özbay’ın derlediği türküler; Adem Kazan, Ali Tunç ve Aysun Karasaçlı tarafından seslendirildi. 

Sanatçı Hamdi Özbay mezarı başında anıldı

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’de bu bölgenin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin sergilendiği ve yaşatılacağı bir kent müzesi kuracağız” dedi.

Türkülerin Babası Anıldı

Fethiye’nin yetiştirdiği ve İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün üçüncü yıl dönümünde, Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneğinin, Fethiye Belediyesi Sosyal İşler müdürlüğü ile birlikte mezarı başında anma programı gerçekleştirildi. Anma programını merhum Hamdi Özbay’ın eşi Işık Özbay’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı bildirildi. Anma töreninde Hamdi Özbay’ın mezarına çiçek konulup dualar edildi. Ardından Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneğine geçildi. Burada Hamdi Özbay’ın yetiştirdiği ve törenin önemli sanatçılarından Güzel Sanatlar Kültür Derneği Türk Halk Müziği korosu şefi Ali Tunç, Hamdi Özbay’ın derlediği Şu Köyceğiz Yolları türküsünü koro halinde söyledi. Anma töreninin ardından katılanlara helva ikramında bulunuldu.

TÜRKÜLERİN BABASI ANILDI…

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı. Anma töreninde Fethiye Belediyesince yaptırılan Hamdi Özbay’ın heykelinin açılışı da gerçekleştirildi…