Balık Fiyatları Haberleri

Balık Fiyatları Haberleri

Kocatepe, ‘Balık Fiyatlarının Normal Olduğunu Söyleyebiliriz’

Fethiye Balık Pazarı esnafı Aykan Kocatepe, balık çeşitliliğin bol ve balık fiyatlarının uygun olduğunu dile getirdi.

Balık Fiyatlarında Artış

Muğla’nın Fethiye ilçesi balıkhanede balık fiyatlarındaki artış el yakıyor.

Balık fiyatları cep yakıyor

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor.

Balık fiyatlarının artışı mazota bağlı

Fethiye’de turizm sezonunun başlamasıyla birlikte balık pazarında hareketlilik gözlemlendi. Yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Balık Pazarı esnafı fiyatların yükseldiğini belirtti.

BALIĞA İLGİ BÜYÜK

Balık fiyatlarının ucuzlamasıyla beraber Fethiye’deki balığa talep arttı. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Halkında bayram gelmesiyle beraber balıklara ilgisi ve talebi arttı.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

Yazın Turizmci Kışın Balıkçı

Tüm dünyayı etkileyen pandeminin ardından ekonomide yaşanan gelişmelerden sonra enflasyon oranlarının önlenemeyen yükselişi balık fiyatlarını da etkiledi.

Sebze ve meyve fiyatları artarken, balık sabit fiyatta 

Son aylarda market, çarşı ve pazarda sebzeden meyveye, ayçiçek yağından yumurtaya kadar temel gıda ürünlerinde çeşitli nedenler ile fiyat artışları yaşanırken, balık tezgâhlarında ise son 4-5 aydan bu yana artış gözlenmediği ifade edildi. Ayrıca Fethiye’de yaşanan fırtınalı ve yağışlı havanın ardından havaların güzelleşmesiyle tezgahlarda balık çeşitleri de artmaya başladı. Balık fiyatlarına zam gelmediği, 2- 3 aydan bu yana da aynı fiyatlarla satış yapıldığı belirtildi.  

Balık fiyatlarında indirim oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Fethiye Balık Hali’nde bulunan balık pişiricileri de kepenklerini kapattı. Mekanlarda görevli personeller masa ve sandalyeleri toplarken; Yağız Balıkçılık Yetkilisi Mahir Kahya, balık fiyatlarının da düşeceğini belirtti.