Balina Haberleri

Balina Haberleri

MSKÜ Su Ürünleri Fakültesinden “Balina” Açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacıları, yaz boyu Muğla kıyılarında görülen ve büyük heyecan yaratan balinalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.Ülkemiz kıyılarında çok sık görülmeyen balinalar, Muğla’da vatandaşların cep telefonları ile görüntülendi.

Balina Sürüsü Görüntülediler

Deniz Memelileri Araştırma Derneği, geçen haftaki seferlerinde Kaş ve Fethiye sularında, sürü halindeki ispermeçet balinalarını görüntülediklerini duyurdu.

Kaşalot cinsi balina bu kez Rodos açıklarında ortaya çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında bir ay önce görülen Kaşalot cinsi balina, bu kez Yunanistan’ın Rodos Adası açıklarında görüldü.

Mersin’de 10 milyon lira değerinde ’balina kusmuğu’ ele geçirildi

Mersin'de 10 milyon lira değerinde, kozmetik sanayisinde kullanılan ve 'balina kusmuğu' olarak bilinen 42 kilo 750 gram 'ambergris' maddesi ele geçirildi.

Balinanın kusmuğundan yapılan bu kokunun kilosu 16 bin lira

Balinanın kusmuğunun içerisindeki yağdan üretilen misk-i amber kokusunun 3 gramı 50 liradan satılıyor. Pahalı olduğu için gram gram satılan amber ve misk karışımlı esansın kilosu 16 bin lirayı buluyor. Kalbi ferahlatan kokunun insan sağlığına birçok faydası olduğu biliniyor.

Çam balına TSE standartı

Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin'in yıllardır çam balına standart getirilmesi ile ilgili çalışması sonuç verdi ve Türk çam balı TSE standardına kavuştu. Çam balı standartı TSE Teknik Kurulunda kabul edilerek, 'TS 13910' numarası ile yayınlandı.

Balinalar Fethiye’den vazgeçemiyor

Fethiye Ölüdeniz açıklarında görünen balina balıkçı Ethem Öçal tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Çok fazla yaklaşamadıklarını, balinanın kendilerinden ürktüğünü ve her sene bu aylarda Fethiye’de gördüklerini belirten balıkçı Ethem Öçal, “Balinayı bayadır görüyoruz. Her sene Temmuz ayında bizim bu yörelere geliyorlar. Tatbikatlardan dolayı balinalar ürküyor, yaklaşmak istediğimizde de kaçıyorlar.” dedi.