Banka Haberleri

Banka Haberleri

Hangi banka ne kadar faiz veriyor?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişe geçen mevduat faizleri yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Faizlerde yüzde 56 bandı da aşıldı ve yüzde 60'a dayandı. Peki, hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte 3 aylık vadede 1 milyon TL'nin getirisi...

Ortaca Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 21 Gözaltı

Bir vatandaşın banka hesabındaki yaklaşık 2 milyon liranın başka hesaplara aktarılması üzerine Ortaca Merkezli operasyon düzenlendi. Operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Bankaların Faiz Oranları Vatandaşı Bankaya Yönlendiriyor! Uzmanı Açıkladı

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Muğla, kredi borcu en yüksek kaçıncı şehir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan verilere göre; Ege’nin en çok ve en az borcu olan şehirler belirlendi. Muğla, bu listede 115.405.217 TL ile üçüncü sırayı aldı.

Evlilik kredisi, gençlerin yüzünü güldürdü 

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek. Fethiye’de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisinin olumlu olumsuz yanlarını değerlendirdi.

Merkez Bankası faizi 500 baz puan artırdı

 Merkez Bankası, faizi 500 baz puan artırarak yüzde 25 seviyesinden yüzde 30 seviyesine yükseltti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar verdi.

‘İktidar Kabul Etmese de Büyük Bir Ekonomik Krizin Eşiğindeyiz!’

Cumhuriyet Halk Partili Mehmet Demir, son dönemde hızla artan kredi kartı borçları ve bankalarla icralık olan vatandaş sayısında yaşanan artışa ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ecel denizde yakaladı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Akbük koyunda yazları kotra teknede yaşayan emekli bankacı, lastik botla açıldığı denizde hayatını kaybetti. Lastik botun içerisinde ölü bulunan şahsın, kalp krizi sonucu öldüğü değerlendiriliyor.

Bin 619 personeli için 25 milyon TL promosyon anlaşması

 Muğla Büyükşehir Belediyesi personelinin bankaların verdiği promosyondan en yüksek oranda yararlanması için 25 Temmuz 2023 tarihinde açık arttırma usulü ile bankacılık hizmetleri ve promosyon ihalesi düzenledi.

Belediyeden Gıda Bankacılığı Uygulamaları

Bodrum Belediyesi, gıda israfının önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Gıda Bankacılığı Sistemi Projesini hayata geçirdi

Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini temmuz ayında 2.5 baz puan artırarak yüzde 17.5'e çıkardı.

Gram altın rekor kırdı

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftada Gram Altın 1.654 liraya kadar çıkarak rekor kırdı.

Dolar ve Euro'dan rekor üstüne rekor: 30 liraya çıkacak mı?

Seçimlerin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan sonra döviz kuru yükselişi hız kazandı ve geçen perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artışı kararı almasıyla daha da yükseldi. Politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltildi ve neredeyse her gün dolar ve euro tarihi zirvelerini yeniledi.

Yeni Türkü Konserinde Can Atalay’a Özgürlük Çağrısı

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde; İş Bankası bünyesindeki İş Sanat Müzik Çarşamba Konserleri’nde bu kez Yeni Türkü grubu sahne aldı.

Yeni Banknotlar Onaylandı

Son yıllarda Türk Lirası’nın değer kaybının ardından yeni gelişmeler yaşanıyor. Yeni banknotların onaylandığı ve Merkez Bankası’nın hazırlıklarını tamamladığı öğrenildi. Yeni paralar yakında dolaşımda olması bekleniyor.

Nakit Avansla İlgili Yeni Karar Açıklandı

Merkez Bankası bugün tarihli yeni bir talimatı bankalara gönderdi. Bu talimata göre, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak.

Dolandırıcılık suçundan aranan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi

Muğla’da bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 10 yıl 8 ay hapis cezası bulunan şahıs jandarma ekipleri tarafından yol kontrolünde yakalanan şahıs tutuklandı.

Mobil bankacılık uygulamasını kullanarak 180 bin TL dolandırdılar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir vatandaşın cep telefonundaki mobil bankacılık uygulamasından 180 bin TL kredi çekip kendi hesaplarına aktararak dolandıran 2 kişi yakalandı.

FETHİYE ESNAF ODASI İŞ BANKASIYLA PROTOKOL İMZALADI

Türkiye İş Bankası Fethiye Şubesi ile Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, esnaf odasına kayıtlı esnaflar için faizsiz 50 bin TL’ye kadar kredi çekimi sağlayan “Hoş Geldin” kredi protokolü imzaladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÇİFTÇİLERE KREDİ MÜJDESİ

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 3 ayrı kredi müjdesi verdi.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ HESAPLARA YATACAK

Bugün itibariyle başlayan mazot ve gübre destekleri, önümüzdeki aydan itibaren çiftçilerin banka kartlarına tanımlanacak.

ÇİFTÇİYE, SIFIR FAİZLİ KREDİ İLE ELEKTRİK BORCU FAİZLERİNİN P’SİNİ SİLME İMKANI

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankası ile imzaladıkları protokol kapsamında çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verecek. Bu kapsamda elektrik borcu faizlerinin P’si silinerek, çiftçilere ve tarımsal sulama birliklerine destek sağlanacak.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden öğretmenlere ek promosyon müjdesi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl gerçekleştirilen banka promosyon anlaşması neticesinde öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının elde ettikleri kazancın mevcut ekonomik göstergeler karşısında güncellenmesi için yapılan çalışmalar sonuç verdi. Banka ile yapılan karşılıklı anlaşma neticesinde eğitim çalışanlarına 12 bin TL ek promosyon ödenmesi için imzalar atıldı. Böylelikle öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının almış olacakları toplam promosyon ücreti 23 bin TL'ye yükseldi.

6 İLDEKİ DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİ TUTUKLANDI

Muğla'nın Menteşe, Bodrum, Datça, Milas ilçeleri ile İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Gaziantep illerinde vatandaşları sahte evrak ve sahte banka teminat mektuplarıyla dolandıran organize suç şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 10'u tutuklandı.

6 İLDE DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Muğla'nın Menteşe, Bodrum, Datça, Milas ilçeleri ve İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Gaziantep illerinde vatandaşları sahte evrak ve sahte banka teminat mektuplarıyla dolandıran organize suç şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

6 İLDE DOLANDIRICILIK ÇETESİNE OPERASYON: 11 GÖZALTI

Muğla’nın Menteşe, Bodrum, Datça, Milas ilçeleri ve İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Gaziantep illerinde vatandaşları sahte evrak ve sahte banka teminat mektuplarıyla dolandıran organize suç şebekesine yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

KAMU-SEN MUĞLA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN BANKA PROMOSYON AÇIKLAMASI

Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata tarafından banka promosyon anlaşmaları konusunda basın açıklaması yapıldı.

ÇALIŞANLAR PROMOSYON ÖDEMELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN KDK'YE BAŞVURDU

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

FETHİYE BELEDİYESİ GIDA İSRAFIYLA İLGİLİ PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi, Türkiye'de gıda israfını azaltmaya yönelik savunuculuk, farkındalık ve gıda bankacılığı kapasite geliştirme çalışmaları yapan Gıda Kurtarma Derneği ile işbirliği yapmaya devam ediyor.

DOLAR 18 LİRAYI GEÇTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini sürpriz bir kararla 100 baz puan indirerek yüzde 13'e çekti. Güne 17.94 TL seviyelerinden başlayan Dolar/TL kararın ardından 18'i aştı.