Baraj Haberleri

Baraj Haberleri

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

Muğla Büyükşehir Geyik Barajına Talip

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Geyik Barajını, Elektrik Üretim Anonim Şirketinden (EÜAŞ) satın alıp buradaki suyun tamamını Bodrum’a aktarmayı amaçlıyor.

Akgedik Barajından Bodrum’a su akışı başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yaptığı içme suyu hattı ve deposu ile birlikte Akgedik Barajından Bodrum’a su verilmesini sağladı.

İçme Suyunun Karşılandığı Geyik Barajı'nda Kirlilik

Muğla’nın Bodrum ilçesinin içme ve kullanma suyunun büyük bölümünün karşılandığı Milas Geyik Barajı, yaz aylarında suyun tamamen bitmesi nedeniyle kapatılmıştı. Son yağışlar ile yüzde 38’ler seviyesine ulaşan baraj suyu, bu defa kirlilik tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

Marmaris’te İçmeler-Turunç yolu bir ay trafiğe kapalı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadasında başlatılan çalışmalar dahilinde Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. Yaklaşık 262 milyon 980 bin TL tutarındaki proje için başlatılan çalışmalar sebebi ile 4 Aralık’ta İçmeler-Turunç yolu 30 günlüğüne trafiğe kapatıldı.

Başkan Aras, site yöneticileri ile buluştu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türkbükü Mahallesi Hekimköy Sitesi’nde yöneticilerle ile bir araya geldi. Başkan Aras, bölge ile ilgili istek ve şikayetleri değerlendirmek üzere site yöneticileri ile Hekimköy Sitesi’nde yapılan toplantıda buluştu.

Bodrum’da günlük 72 bin kişiye yetecek su bulundu

 Kuraklık ve iklim değişikliği sonrası Bodrum Yarımadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajlarının kuruması ve DSİ tarafından kapatılması üzerine bölgede önemli bir su açığı ortaya çıkmıştı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun yetersiz kalması nedeniyle daha önceden projeleri hazırlanmış ve acil durumlarda uygulamaya konulması planlanan çalışmaya başlamıştı.

Derelere atılan çöpler, denize ulaştı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde derelere atılan çöpler, sağanak yağmur sonrası plajlarda ve Bitez Barajı’nda birikti.

Su krizi için yağmur duası

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık bir ay önce barajların kurumasıyla birlikte ilçe susuzluğa mahkum oldu. Yaklaşık 1 aydır süren susuzluğun ardından bugün Cuma namazının ardından Bodrum’daki 91 camide cemaatle beraber yağmur duası yapıldı.

Bodrum’da Barajlar Kapatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen Bodrum’da yaşanan su sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Su Sondajlarla Sağlanacak

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Bodrum’a su sağlayan barajların kapanmasının ardından ilçeye suyun nasıl sağlanacağıyla ilgili açıklama yaptı.

Derince Barajı bölgenin su ihtiyacını karşılıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Derince Barajı 8 bin 300 dekarlık Selimiye Ovası'nın tarım arazilerinin sulanmasına imkan tanıyor.

Bodrum'da kırmızı alarm

Turizmin göz bebeği Bodrum'u besleyen Mumcular Barajı'nda su bitti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Ceyhun Özçelik, 'Acil durum eylem planı için geç kalıyoruz' dedi.

2 Asırlık Susuzluk Bitiyor

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor.

İçme suyu projesi başlatılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Bozburun Yarımadası için 262 Milyon TL yatırımla, 53 kilometrelik içme suyu projesini hayata geçiriyor. Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlıca Mahallelerini kapsayan projenin imzası 4 Ekim 2023 Çarşamba günü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından atılacak.

Muğla Barajları Çok Kritik Seviyede

Muğla’da baraj seviyeleri son yılların en düşük seviyelerinde seyrederken Geyik Barajında yüzde 16, Mumcular Barajında yüzde10 seviyelerinde su kaldı. Barajlar çok kritik seviyelerde seyrederken, Meteorolojiden edinilen bilgiye göre ise geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında yaşanan yağışlar bu yıl gerçekleşmedi ve önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor.

Muğla’da Su Kaynakları Azaldı

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla’ya düşen yağışların azaldığını, yeraltı su kaynaklarının geçtiğimiz yıllara oranla gittikçe düştüğünü ve baraj doluluk oranlarının kritik seviyede olduğunu belirterek su tasarrufu yapılmasına vurgu yaptı. Ülgen ayrıca Bodrum’da DSİ hatlarından kaynaklı ortaya çıkan su sorunu hakkında açıklamalar yaptı.

Barajın su seviyesi düştü, tarihi köy evleri ortaya çıktı

 Muğla'da 8 bin 300 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayan Milas Derince Barajındaki su seviyesinin düşmesi ile birlikte, baraj kıyısında bulunan eski köyün yapıları gün yüzüne çıktı.

Baraj sorusunda elendi!

“Kim Milyoner Olmak İster?” Yarışmasının 1047. bölümde yarışan yarışmacı baraj sorusunda elendi. 

Barajlar Kritik Seviyede

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre bu yıl kullanılan içme suyu miktarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 25’lik bir artış gerçekleşti. Ayrıca baraj doluluk oranlarında da çok ciddi bir düşüş meydana gelirken su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunuldu.

kayıp olarak aranan şahıs ölü bulundu

Muğla’nın Yatağan ilçesinde kayıp olarak günlerdir aranan 77 yaşındaki Halil Yavaş, Girme Barajı’nın dalgakıran kısmında ölü olarak bulundu.

Yağışlar barajları dolduruyor

Aydın'da Mart ayının yağışlı geçmesiyle yükselmeye başlayan barajlardaki su seviyeleri çiftçilerin yüzünü güldürdü. Yeni yıl ile beraber etkili olan sağanak yağışlar, il genelindeki barajların doluluk oranlarını da yükseltti.

DÜNYA SU GÜNÜ'NDE ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Muğla’nın Marmaris ilçesi Evren Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri 22 Mart Dünya Su Günü'nde Marmaris Barajı'nı ziyaret ederek, suyun evlerine olan yolculuğunu öğrendi.

BODRUM'DA SU KRİZİ KAPIDA​​​​​​​

Son yılların en kurak Aralık, Ocak ve şubat ayı yaşanırken, Muğla bölgesindeki barajlarda özellikle Bodrum'un içme ve kullanma suyunun karşılandığı Mumcular ve Geyik Barajı'nda geçen yıl şubat ayı sonunda yüzde 88-89 seviyelerinde olan doluluk oranı bu yıl yüzde 47'ler seviyesinde.

HRİSTİYANLIĞIN İLK GİZLİ MABETLERİNDEN OLAN YER FREKSLERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Muğla'nın Yatağan ve Aydın'ın Çine ilçeleri sınırında yer alan Adnan Menderes Barajı'na 100 metre mesafedeki Marsyas Vadisi'nde Hristiyanların ilk gizli mabetlerinden olduğu ileri sürülen dev kaya görenlerin dikkatini çekiyor.

MUĞLA’NIN İHRACATI 22 YILDA 63 KAT ARTIRDI

Türkiye’de su ürünleri ihracatının başkenti konumundaki Muğla, 2022 yılında tarihinde ilk kez 1 milyar doları aşmanın gururunu yaşıyor. Muğla, 2022 yılı hedefini tuttururken, Türkiye’de 1 milyar dolar barajını aşan 22’inci il oldu.

Bodrum’da kuruyan baraj yüzde 100 doluluk oranını yakaladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinin su ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı, yüzde 100 doluluk oranını yakaladı.

GİRGİN: SEYDİKEMER ÇİFTÇİSİNİN SABRI TÜKENDİ BOĞALAR BARAJI ACİLEN BİTİRİLMELİDİR!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİLER tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Muğla ili Seydikemer ilçesinde bulunan, 2013’de temeli atılan Boğalar Barajı’nın aradan 9 yıl geçmesine rağmen halâ tamamlanmamış olmasını gündeme getirdi.

Milas Yaşyer Ovası’nın susuzluğu baraj ile giderilecek

Muğla'nın Milas ilçesinde Yaşyer Ovası'nın susuzluk sorunu ve dere ıslahı ile ilgili konuşan için AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, ovanın en büyük sorununun deniz seviyesinde olması ve denize yakınlığından dolayı topraktaki tuzluluk oranının fazlalığı olduğunu söyledi.

Barajlarda doluluk artıyor

Rize'den en fazla yağış alan il konumundaki Muğla'da kurak geçen iki yılın ardından Aralık ayında Menteşe, Marmaris ve Bodrum ilçeleri en fazla yağış olan bölgeler oldu. 1-8 Aralık tarihleri arasında Muğla Menteşe 237.1 mm, Bodrum'da 100 mm ve Marmaris'te 210.2 mm yağış gerçekleşti.