Besin Haberleri

Besin Haberleri

Kuruyemişte tercih ‘Çekirdek’

Siyah çekirdek insanların severek tükettiği besin maddelerinden biri olmaktadır. Siyah çekirdek içeriğinde bulunan bitkisel bileşikler, vitaminler ve mineraller bakımından zengindir. Herkesin evinde bulunacak kadar kolay temin edilebilir ve maliyeti de düşük olmaktadır.

Babaya Beraat, Anneye Müebbet

Muğla'da kızlarını öldürmekle suçlanan çift, bugün beşinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, babanın beraatine karar verirken, anne ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

MÜSİAD Muğla Şubesinden iftar programı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi, huzurevi, yaşlı bakım evi ve devlet çocuk evlerinde kalanlar için iftar programı düzenledi. İftar programına Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük ve MÜSİAD Muğla Şube üyeleri katıldı.

Kökten, “Herkesin Bir Gün Kan İhtiyacı Olabilir”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve beraberindeki heyet, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiye Kızılay Şubesini ziyaret etti. Kökten, kan bağışında bulunarak, herkesi kan bağışlamaya davet etti.

Gerenkuyu çocuklarla daha temiz

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesinin organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının üçüncüsü yapıldı.

Ortaca Belediyesi Emitt Fuarı’nda

Her yıl binlerce tatil tüketicisi ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye’nin turistik cazibesini artıran EMITT Fuarı 6 Şubat’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açarken fuara Ortaca belediyesi de katıldı.

Aday Adayı Demirel’den, Add Fethiye Şubesine Ziyaret

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti.

Büyükşehir can dostlar için mama üretiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2022 yılından bu yana can dostlar için mama üretimini aralıksız sürdürüyor.

Çağdaş Bodrum Spor, deplasmanda Bursaspor’a 83-69 yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çağdaş Bodrum Spor, ligin beşinci haftasında deplasmanda Bursaspor İnfo Yatırım'a 83-69 yenildi.

Tekerlekli Sandalye 100. Yıl Tenis Turnuvası ödül töreni ile son buldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Tekerlekli Sandalye 100. Yıl Tenis Turnuvası ödül töreni ile son buldu.

Özdemir, "Cilalı Kaldırımlar Sakatlıyor"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

Milas'ta, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Muğla'nın Milas ilçesinde İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Marmaris-Bodrum 5. etap Menteşe’de yoğun ilgi ile karşılandı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci günü olan Marmaris-Yalıkavak etabı çerçevesinde bisikletçiler Menteşe’den vatandaşlar ve öğrenciler tarafından alkışlar eşliğinde geçti.

Marmaris-Yalıkavak etap startı verildi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun beşinci günü olan Marmaris - Yalıkavak etabı için start verildi.

Mevlid Kandili programı yapıldı

Mevlit Kandili dolayısıyla Bodrum Belediyesi tarafından Cafer Paşa Türbesinde program düzenlendi.

MÜSİAD Muğla, GİK toplantısına katıldı

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) 107. (GİK) Genel İdare Kurulu Karaman şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, toplantıya MÜSİAD Muğla’da katıldı.

Üreticilere Fide Desteği Verilecek

Bodrum Belediyesi, üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ederken Karaova’da sağlıklı gıda üreten çiftçilere düzenli olarak yapılan fide hibesinin bir yenisi daha gerçekleştirilecek.

Temizlik Küçükbük’te devam etti

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2023 yılı Deniz Dibi Temizlik Kampanyasının beşincisi Küçükbük Mahallesi'nde gerçekleşti.

Yeryüzü Pazarı İtalya’dan Uluslararası Onayını Aldı

Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarı Slow Food Muğla Yeryüzü Pazarı Topluluğu tarafından, 22 Temmuz Cumartesi günü Muğla’da Arasta bölgesinde açılıyor.

Balık fiyatları cep yakıyor

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor.

BBŞT, BEŞİNCİ YILINI “SİHİRLİ GEMİ” İLE KUTLUYOR

İlk kez 27 Mart 2018 Dünya Tiyatro Günü’nde perdelerini açan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), beşinci yılını Sihirli Gemi adlı çocuk oyununun prömiyeri ile karşılıyor

“OT FESTİVALİ” SONA ERDİ

Fethiye Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından geleneksel hâle getirilerek, bu yıl beşincisi düzenlenen “Ot Festivali” bugün sona erdi

ÇYDD FETHİYE OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye şubesinin olağan genel kurulu yoğun katılım ile gerçekleşti. Tek liste ile gerçekleşen olağan genel kurulda mevcut başkan Canan İzmirli ve yönetimi güven tazeleyerek tekrar seçildiler.

FETHİYE YARDIMLARA DEVAM EDİYOR

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası tüm Türkiye tek yürek oldu. Fethiyeliler ise depremin beşinci gününde yardım tırlarını göndermeye devam ediyor.

AKUT FETHİYE ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

AKUT Fethiye ekibi depremin beşinci gününde çalışmalarına devam ediyor.

BRİÇ TURNUVASINDAN FETHİYE’YE DERECE İLE DÖNDÜLER

Türkiye Briç Federasyonu’nun Antalya’da düzenlemiş olduğu 16 Yaş Grubu Briç turnuvasına katılan ÇYDD Fethiye Şubesi gönüllü öğrencilerinden Elif Naz Yılmaz ve Ayça Balkan Türkiye ikincisi oldular. Kupa ve madalyaları ile Fethiye’ye dönen Elif Naz Yılmaz ve Ayça Balkan için ÇYDD Fethiye şubesinden kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinlikte; akıl sporu Briç’te büyük bir başarı elde eden Elif Naz Yılmaz ve Ayça Balkan ile antrenörü ÇYDD Fethiye şubesi üyesi Mustafa Türkmen ödüllendirildi.

MENTEŞE BELEDİYESİ İLE TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ ARASINDA PROTOKOL

Menteşe Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol ile Menteşe Belediyesi'ne ait Derinkuyu Mahallesindeki Çok Amaçlı Sosyal Alandaki bir bölüm derneğe tahsis edildi. Ortak projeler geliştirmek adına imzalanan protokol ile Muğla şubesinin de açılışı yapıldı.

DÜNYA MARKASI DİLAN POLAT FETHİYE’DE AÇILDI

Dünyaca ünlü güzellik ve estetik uzmanı Dilan Polat, Türkiye'de 104. şube olarak Fethiye şubesini açtı. Dilan Polat Fethiye Şubesi, Patlangıç Mah. Baha Şıkman Cad. No:170 No:4’de hizmete başladı.

BEDAVA TARHANA İÇİN YAĞMURA ALDIRIŞ ETMEDİLER

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Tarhana Festivali'nde vatandaşlar yağan yağmura aldırış etmeden bedava tarhana alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

6 NOKTA FETHİYE ŞUBESİNDEN KAHVALTI ETKİNLİĞİ

6 Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi, 15 Ekim Beyaz Baston Körler Ve Güvenlik Günü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenledi.