Biber Haberleri

Biber Haberleri

Fethiye Salı Pazarı Esnafından Mis Gibi Kornişon Turşusu Tarifi!

Fethiye Salı Pazarı'nda turşu satışı yapan Remziye Yongacı, "Tam turşu zamanı geldi. Şu an yapılan turşular erimez. Bende kornişon, acı biber, sarımsak turşuları bulunuyor. Satışlarımız da Allah’a çok şükür diyelim. İyi değil ama kötü de değil. Daha çok yerli müşterilerimiz alıyor turşularımızı, yabancı turistler bu lezzetten anlamıyor. Turşuyu yaparken bütün koy, sarımsak koy.” diyerek turşunun önemini vurguladı.

Fethiye’de Kışlık Sos Mesaisi Başladı

Fethiye esnafı uyarıyor! Kışlık sosluk biberler için son haftalara girildi. Kış için ev hanımlarının mesaisi başladı. Yazlık sebzeler konservelerde yerini almaya hazırlanıyor.

İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara 1 Ton Sebze Ulaştırıldı

Menteşe Belediyesi tarafından ata tohumundan üretilen bir ton domates, biber ve patlıcan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. 

Ata tohumdan üretilen 20 bin fidan ücretsiz dağıtıldı

Menteşe Belediye tarafından ata tohumlardan üretimi yapılan domates, biber ve patlıcan fidanları, Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Fethiye salı pazarında fiyatlar düştü

Geçtiğimiz haftalardan havaların ısınmasından dolayı fiyatların düşeceğini belirten pazar esnafı Halil Ayat, açıklamada bulundu. “Geçtiğimiz haftaya göre fiyatların yüzde 25 düştü” diyen Ayat, biberin ortalama 20-30 liraya satıldığını belirtti.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Marmaris’in ilk tescilli bal ormanında 5 bin fidan dikildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2021 çıkan büyük yangın felaketlerinin ardından fidan dikim etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Osmaniye Mahallesi Yassıpüren mevkiinde projelendirilen ilk tescilli bal ormanına, akasya, keçiboynuzu, biberiye ve lavanta fidanları planlı olarak 20 bin metrekarelik alanda sıra sıra dikilerek toprakla buluşturuldu.

Gülleri karşılaşmayı değerlendirdi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, 4 hafta sonra evinde 3 puan aldı.

‘Askıda kurutmalık’ yok satıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde manavlar tarafından askıda kurutulan kışlık kurutmalar iç piyasanın yanında yurt dışından da büyük talep görüyor.

Marmaris'te yaşayan Ressam Biber hayatını kaybetti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan avukat ve aynı zamanda yaptığı resim çalışmaları ile sanatseverlerin beğenisini kazanan Kaysu Biber, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti.

Kış hazırlığı renkli görüntüler oluşturdu

Muğla'da yerli dolmalık biberin yaz aylarında toplanması ile birlikte kışlık hazırlığı yapan kadınlar biberlerini temizledikten sonra evlerinin balkonlarına asarak kurutmaya başlaması renkli görüntüler oluşturuyor.

Muğla’da organik salça mevsimi

Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı Muğla’da, kışlık yiyecek telaşı da başladı. Özellikle kırsal kesimlerde biber, domates, bamya, patlıcan, börülce gibi kurutmalıklar devam ederken, salça yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.

Karaağaç Biberi Bodrum’un Tatlı Acısını Karşılıyor

Edirne’de 40 dereceyi bulan sıcağın altında ciğerin can yoldaşı patentli ve tescilli Karaağaç biberinin hasadı 100 tarım işçisiyle başladı.

Domates ve Biber birinci sırada

Batı Akdeniz Bölgesi'nin 100 günlük ihracatında, domates yüzde 33 artış ve 115 milyon 834 bin dolar gelirle sanayiden madene tüm sektör ve ürünleri geride bıraktı. İkinci sıradaki biber yüzde 47 artışla, 89 milyon doları aştı.

EKMEĞİNİ ACIDAN ÇIKARTIYOR

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaklaşık 200 yıldır üretilen acısıyla ünlü kırmızıbiber, kurutulduktan sonra Türkiye'nin çeşitli illerine gönderiliyor.

DOLMALIK BİBER CEP YAKIYOR

Kış mevsimi daha yüzünü göstermeden meyve sebze zamlar şimdiden gelmeye başladı. Dolmalık biberin kilosunun 35 lira olması ise gözden kaçmadı.

ÜRETMEK, ENGEL TANIMIYOR

Menteşe Belediyesi ile Muğla Zihinsel Engelliler Derneği tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde engelli bireyler, dernek bahçesine ektikleri domates, biber, salatalık ve patlıcanın hasadını Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile birlikte yaptı.

MENTEŞE FADIL’DA BİBER VE LAVANTA HASADI

Muğla Valiliği’nin desteklediği Lavanta Projesi kapsamında Menteşe İlçesi Fadıl Mahallesi’nde lavanta ve biber hasadı yapıldı. Yapılan hasada Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da katılarak bol kazançlar dileğinde bulundu.

2. LAVANTA HASADI YAPILDI

Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi'ne 2019 yılında kurulan Lavanta Bahçesi'nin ikinci hasadı alındı. Hasada Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Likya Kadın Kalkınma ve Girişim Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ve birçok vatandaş katıldı.

1963’TEN GÜNÜMÜZE ATA TOHUMLARINDAN 50 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

13 İlçede başlatılan ata tohumlarından çoğaltılan domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtımı ilk Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanında başladı. İlkokul öğrencilerine ve vatandaşlara yapılan dağıtıma Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak katıldı.

YEŞİLÜZÜMLÜ’YE AROMATİK BİTKİLER BAHÇESİ

Fethiye Belediyesi’nin 180 dönümlük arazide gerçekleştirdiği ‘Bizim Bahçe’ projesi hızla devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilüzümlü Mahallesi’ndeki belediyeye ait tarım arazisine, ‘Aromatik Bitkiler Bahçesi’ açıldı. Lavanta, altınotu ve biberiyenin bitkilerinin dikimi gerçekleştirildi.

PAZAR VE MARKET FİYATLARI ARASINDA FARK BÜYÜK

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 40 lira olan biber, semt pazarlarında 15 liradan satılıyor.

Karma aşı, buzağı biberonu ve göbek kordonu dezenfektanı satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Ecoli-Rota-Corona 3’lü Karma Aşısı, Buzağı Biberonu ve Göbek Kordonu Dezenfektanı satın alınacak.

Sevilen Eczacı Şeref Biber hayatını kaybetti

Fethiye’de 40 yoldan bu yana eczacılık yapan Şeref Biber hayatını kaybetti. Biber,  Gökben Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bodrum Belediyesi 154 bin yazlık fideyi üreticilere hibe etti

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan üreticiye fide dağıtım etkinliği kapsamında yazlık ve kışlık olmak üzere toplamda 144 bin fide 186 üreticiyle buluşmuştu. Bu yıl da tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve üretime teşvik amacıyla “2021 Yılı I.Tarımsal Hibe Programı” kapsamında yazlık fide hibe dağıtımı gerçekleştirildi. 36 bin adet domates, 51 bin adet biber, 16 bin adet patlıcan, 10 bin adet salatalık, 12 bin adet karpuz ve 9 bin adet kavun olmak üzere toplamda 154 bin adet fide, toplamda 216 üretici ile buluştu.

TEK DİŞ SARIMSAĞIN KİLOSU 20 TL

Fethiye’de her hafta Cuma günü kurulan Üretici Pazarı’nda çiftçiler, kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri halkın beğenisine sunarken; bu hafta geçen haftalarda olduğu gibi bamya ve sarımsak yine en yüksek fiyattan satılan sebzeler oldu. Elmadan şeftaliye, domatesten biber ve patlıcana birçok ürünün yer aldığı pazar; vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Polislere Sahip Çıktılar

Fethiye’de Beşkaza gurubu ve 6 spor takımının taraftarları Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polisleri ziyaret etti. Ziyarette taraftarlar polislere “Siz yine cop kullanın, biber gazı sıkın ama ölmeyin” dediler.