Bilim Ve Sanat Haberleri

Bilim Ve Sanat Haberleri

Köyceğiz BİLSEM’de tanışma ve bilgilendirme yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 2024-2025 Eğitim-öğretim yılında Bilim ve Sanat Merkezi’ne kayıt olan öğrenciler ve veliler ile tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Türkiye’nin Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresine 53 ilden katılım oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ortaklığında, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde Türkiye’nin ilk ‘Ulusal Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi’ sona erdi.

Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi 1.Yıl Sonu Şenliği düzenlendi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde 1. Yıl Sonu Şenliği düzenlendi.

Muğla BİLSEM Erasmus+KA210 ile uluslararası eğitim köprüleri kuruyor

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Erasmus+ KA210 ‘Reduce Consumption Extend Life’ projesi kapsamında İrlanda, Estonya ve Almanya’dan gelen öğretmen ve öğrencileri ağırladı. Felsefe Öğretmeni Gözde Gürdal’ın yürütücülüğünde gerçekleşen etkinlik, 27 katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Öğrenciler kitap hazırlamak için yola çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) , 'eğitimde iyi örnekler' yarışmasına Karya Uygarlığı'nı tanıtmayı amaçlayan proje ile katılım sağladı. Proje çalışmaları dahilinde Hisarönü mahallesinde bulunan Kastabos antik kentindeki ‘Hemithea Tapınağı’ nın yol rotasını çıkartmalarının ardından kitap hazırlığına başladı.

Muğla Korolar Şenliği başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Muğla BİLSEM ulusal öğrenci kongresi düzenliyor

Menteşe ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak özel yetenekli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi; (BİLSEM) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde “Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi” düzenliyor.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Marmaris'te öğrenciler, bilim ve sanatla buluştu

Marmaris Belediyesi, MAKSAD, ÜÇADER ve Eğitim-Sen Marmaris Şubesi’nin ikinci kez hayata geçirdiği projede, Taşlıca ve Söğüt mahallelerinden çocuklar bilimle buluşmak için şehir merkezine geliyor.

Muğla BİLSEM öğrencisi Uluslararası Kongreye davet edildi

İki yıl önce Uluslararası İngilizce Matematik Caribou Sınavında dünya birincisi olan, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi 8. sınıf öğrencisi Hilalsu Baş, Ankara Üniversitesi tarafından 20-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Eğitim Kongresi'ne davet edildi.

Muğla’da doğa eğitimleri projesi sona erdi

Türkiye'nin farklı illerinden 30 Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisini, Muğla'da buluşturan Muğla’da doğa eğitimi projesi sona erdi.

Muğla’da 'Doğa Eğitimi' projesi başladı

Türkiye'nin farklı illerinden 30 Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrenci Muğla'da doğa eğitimi projesi çerçevesinde bir araya geldi.

BİR ÇORBA İÇEBİLSEM

İlçemiz Bilim ve Sanat Merkezi ‘nin yürütmüş olduğu BİR ÇORBA İÇEBİLSEM projesi büyük ilgi gördü.

GELECEĞİN GAZETECİLERİ ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’Nİ ARAŞTIRDI

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Medya Okuryazarlığı Atölyesi öğrencileri koordinatör öğretmenleri Dr. Ayşe Tosun ile dünyanın en önemli sorunu haline gelen 'İklim değişikliği' konusunu uzmanından soru cevap şeklinde gerçekleştirdi.

KÖYCEĞİZ’DE “TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME” ATÖLYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'nde 'Tasarım Odaklı Düşünme' atölye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

KÖYCEĞİZ BİLİM VE SANAT MERKEZİ MÜZİK DERSİ İLE EĞİTİME BAŞLADI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde açılan Bilim ve Sanat Merkezi uyum programı sonrası ilk ders olan müzik yetenek alanındaki öğrencileri ile başladı.

KÖYCEĞİZ BİLSEM'DE 120 ÜSTÜN YETENEKLİ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi 120 öğrenciyle eğitim öğretime başlayacak.

KÖYCEĞİZ BİLSEM’DE 120 ÜSTÜN YETENEKLİ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi 120 öğrenciyle eğitim öğretime başlayacak.

Muğla BİLSEM öğrencileri 2022 türkiye 3’üncüsü oldu

Muğla Bilim ve Sanat merkezi öğrencileri 'Kutup Araştırma Üsleri İçin Yenilenebilir Bir Enerji Sistemi Tasarımı' adlı projeleriyle 2022 etkinliklerinde yapılan 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye 3'üncüsü oldu.

BİLSEM’de patent eğitimi

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde merkezin sahip olduğu imkan ve birikimleri diğer okulların da faydalanması amacıyla çıktığı proje çağrısı sonrası Muğla genelinden 10 kız öğrenci BİLSEM Fen Bilimleri Öğretmeni Dr. Ayçin Ünal danışmanlığında patent ve faydalı modeller üzerine çalışıyor.

Öğrenciler Faaliyetlere Doyacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programları kapsamında yürütülen ‘Güçlü Türkiye’nin Mutlu Çocukları Planla, Eğlen, Öğren’ projesinin toplantısı Fethiye Gazi Ortaokulunda bulunan Bilim ve Sanat Merkezi salonunda yapıldı. Toplantıda proje sloganının logo tasarım yarışmasında birinci olan öğrenciye ödülü sunuldu.

Maker ve Kodlama Merkezi Bilsem’de Açıldı

Muğla’da bu yıl eğitim öğretime başlayan BİLSEM(Bilim ve Sanat Merkezi) ilimizi teknolojik ve yeni eğitim modelleri ile tanıştırmaya devam ediyor.

Köseoğlu Genç Kalemlerle Buluştu

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi’nin düzenlediği etkinlikte öğrencilerle buluşan Yazar Mehmet Ali Köseoğlu, “Okuduklarınız, öğrendikleriniz asla sizi terk etmezler ve en zor zamanlarınızda bilginin ışığı ile ilerlersiniz. Okumayı ve yazmayı severseniz, hayatta mutlu olmanın penceresini de aralamış olursunuz” dedi