Bitki, Haberleri

Bitki, Haberleri

Minik eller tarımla buluştu

Marmaris'in küçük çiftçileri Marmaris Belediyesi tarafından açılan Çiftçi Çocuklar Parkı'nda bir araya geldi.

Babataşı Mahallesine Yeni Park

Fethiye Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Belediyenin Babataşı mahallesinde 3 dönümden büyük bir alanda yaptığı, içinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, 1636 çeşit bitki, 1546 metrekare çim alan ve çeşitli sosyalleşme alanlarının yer aldığı parkın açılışı törenle gerçekleşti.

100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı açılışa hazırlanıyor

Muğla’da yerel tohumda, toprak, bitki, sulama suyunda ve tarımsal üretimin birçok alanında bilimsel çalışmalara, tekniklere önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Analizi için Muğla Ticaret Borsası ile hayata geçirdiği 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalar tamamlandı.

Öğrenciler Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni ziyaret etti

Marmaris Çamlı Mahallesi’nde 20 bin 740 m arazide hayata geçirdiği Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesini, eğitim hayatlarına devam eden özel kolejin 4’üncü sınıf öğrencilerini ağırladı.

Bitki üretim merkezi yapımı devam ediyor

Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Belediyesi tarafından yapımı devam eden ‘Bitki Üretim Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Uzundemir ziyaretinde, “Kendi bitkilerimizi daha ucuza üretip, Ortaca’yı daha yeşil bir görünüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Tarımsal Üretimde Üreticiye Laboratuvar Desteği 

Muğla Büyükşehir Belediyesi modern tarım tekniklerinin uygulanması ve verimin arttırılması amacıyla kurmuş olduğu Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında 2015 yılından bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirdi. 

Yem Bitkisi Hasadını Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 434 dönüm arazisine ekimini yaptığı yem bitkisi hasadını tamamladı.

Türkiye’nin ilk tıbbi aromatik bitki dijital kütüphanesi kuruluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOZMER) Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunduğu proje ile Türkiye'de ilk defa tıbbi, aromatik ürünler bitki dijital kütüphanesi kurulacağını belirtti.