Bitki Koruma Ürünleri Haberleri

Bitki Koruma Ürünleri Haberleri

Muğla’da bitki koruma ürünleri denetimi yapıldı

Muğla'da faaliyet gösteren bitki koruma ürünleri bayi ve toptancıları, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından denetlendi.

Bitki sağlığı eğitimi verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. İl ve İlçe Müdürlüğü yönetim kadrosu ile ilgili teknik personel ile bitki koruma ürünleri bayilerinin katılımıyla Pestisit kullanımına dikkat çekildi.

KÖYCEĞİZ’DE ZİRAİ AMBALAJ ATIKLARI KONTEYNIRLARI KONTROL EDİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bitki koruma ürünleri ve gübre ürünleri ambalaj atıklarının atıldığı konteynırların doluluk oranları kontrol edildi.

Zirai Ambalaj Atıklarının Bertarafı Projesi Çevre Dostu ve Sürdürülebilir Olmasıyla Dikkat Çekiyor

Muğla Valiliğinin himayelerinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Vakfı ve MUÇEV ortaklığında hayata geçirilen doğa dostu “Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ürünleri Zirai Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi” ile zirai ambalaj atıklarının olumsuz etkileri bertaraf ediliyor.

Köyceğiz’de çiftçilere bitki koruma konusunda eğitim verildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bitki koruma ürünleri uygulama eğitimi Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Fethiye’de Turunçgil Üreticileri Bilgilendirildi

Fethiye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, Yanıklar Mahallesi’nde turunçgil üreticilerini ziyaret etti. Çalışma kapsamında turunçgil hastalık, zararlıları ve bitki koruma ürünleri uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ambalaj Atıklarının Bertarafı Projesi başladı

Bitki Koruma Ürünlerinin ve Zirai Atıkların Bertarafı Projesi kapsamında Muğla ve 13 ilçesinde 456 lokasyonda yer alan Zirai İlaç Atık tanklarının tanıtılması için tanıtım filmi hazırlandı. 

Yılda 50 ton zirai atık imha edilecek

Muğla İli, “Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi” örnek ve geleceğe umut projesi, Fethiye’de de uygulanmaya devam ediyor. Fethiye de dahil Muğla’nın çeşitli mahallelerine yerleştirilen zirai atık konteynerlarıyla; bitki koruma ürünü ambalaj atıkları ile gübre ambalaj atıklarının çevreye zarar vermemesi için toplanması ve yılda 50 ton atığın imha edilmesi amaçlanıyor.

SEYDİKEMERDE HASAT ÖNCESİ PESTİSİT DENETİMLERİ BAŞLADI

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğünce; Bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine göre kullanımının denetlenmesi ile insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi, doğal dengenin korunması ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 2019 yılı Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Programı numune alım işlemlerine başlandı.