Bitki Örtüsü Haberleri

Bitki Örtüsü Haberleri

EKODOSD Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Kuşadası üyeleri her yıl gerçekleştirdikleri Bodrum gezisinde Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Bodrum’un arka bahçesi düşüncelerini aktardılar.

Çevre katliamıyla gece gündüz mücadele devam ediyor

Bodrum'un eşsiz doğası, coğrafyası ve bitki örtüsünün korunması ve sürdürülebilir bir kent olması için Bodrum Belediyesi ekipleri, doğayı hiçe sayanlara karşı mücadelesini sürdürüyor.

Bodrum'da Kaçak Yapilaşma İle Mücadele Sürüyor

Bodrum'un doğasına, bitki örtüsüne, florasına, eşsiz güzellikteki coğrafyasına sahip çıkarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan "Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği" sürüyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilip kaçak moloz dökenler yakalandı

Pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek kaçak moloz dökümü yapan bir firma, duyarlı vatandaşların sayesinde belirlenerek haklarında idari işlem yapıldıktan sonra döktükleri hafriyat toplatıldı. Başkan Aras, "Bodrum'un dağına, taşına, bitki örtüsüne saygılı olmayanlara karşı hep birlikte mücadelemiz sürecek" dedi. 

Taş ocağına karşı çıktılar

Fethiye’deki yeşil bitki örtüsü ve doğasıyla ünlü Üzümlü ovası, Kırçıllı mevkiinde faaliyete başlayan taş ocağına karşı Fethiye Belediyesi, Üzümlü, Koru, İncirköy ve Nif muhtarlıkları ile bölge halkı, taş ocağı firmasına dava açmak ve görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Saatcı, “Halkın istemediği hiçbir şeyin olma şansı yok! Taş ocağında faaliyetin durdurulması için hukuksal açıdan her türlü mücadeleye hazırız. Birilerinin çıkarı için doğayı tahrip ettirmeyiz!” dedi.