Bitkisel Üretim Haberleri

Bitkisel Üretim Haberleri

Baştuğ’dan Çiftçilere ÇKS Uyarısı

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin kayıt altına alınması amacıyla 1 Eylül’de başlayan Çiftçi Kayık Sistemi başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Bitkisel üretime destekleme ödemesi Resmi Gazete'de

Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde değişikliğe gidildi.

TREND ANALİZLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen TAB projelerinde yapılan Trend Analizleri Eğitimleri için düzenlenen toplantı Muğla'nın Fethiye ilçesi İncirköy Mahallesi'nde düzenlendi.

MUĞLA İL TARIM, AĞAÇ ÖLÜMLERİNE NEDEN OLAN BAKTERİYE KARŞI ÖNLEM ALIYOR

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Dünyada bitkisel üretimi tehdit eden ve Türkiye'de rastlanmayan ağaç ölümlerine neden olan bakteriye karşı çalışmaları devam ediyor.

MUĞLA KIŞLIK SEBZESİNİ YETİŞTİRİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen ‘’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’’ kapsamında; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kışlık sebze yetiştiriciliği çalışmalarına başladı.

KOZMER’den Bitkisel Üretim ve Doğal Kozmetik üretimi eğitimi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOZMER), Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerini ağırladı.

Mavi yemiş yetiştiriciliği ve üretim projesi kapsamında fide ve malzeme alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Muğla İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürlüğünce yürütülen "Mavi Yemiş Yetiştiriciliği ve Üretimi Projesi" kapsamında fide ve malzeme alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Muğla'nın tarımsal değeri 10 milyar tl

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 2020 yılı değerlendirme ve 2021 yılı hedeflerini açıklarken, Muğla’nın turizm kenti olarak bilinmesinin yanında önemli bir tarım kenti ve Muğla’nın tarımsal değerinin 10 milyar TL olduğunu söyledi

Hedefimiz Sıfır İsraf, Sıfır Açlık

Son verilere göre, dünyada tarladan satış aşamasına kadar giden süreçte gıdaların yüzde 13,8'i kaybediliyor. Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü “Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı” biriminde çalışan mühendisleriyle tarım ürünlerinin üretim ve hasat esnasında kayıplarını ve israfını en aza indirebilmek için sürekli sahada hastalık-zararlı kontrolleri yapıyor.

ÇİFTÇİLER ÜRETİMDE “İYİ TARIM İYİ GELECEK” DİYOR

Seydikemer’de Tarım ve Orman Bakanlığın ‘Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamalarını Yaygınlaştırılması’ çalışmaları kapsamında projeye dahil edilen çiftçilerin bahçe ve ürün kontrolleri yapıldı.

SEYDİKEMERDE HASAT ÖNCESİ PESTİSİT DENETİMLERİ BAŞLADI

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğünce; Bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine göre kullanımının denetlenmesi ile insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi, doğal dengenin korunması ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 2019 yılı Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Programı numune alım işlemlerine başlandı.