Borsa Istanbul Haberleri

Borsa Istanbul Haberleri

Borsa İstanbul, 2.Kez Devre Kesici Uyguladı

Borsa İstanbul BIST100 endeksi, günlük düşüş %7'yi aşınca, 4 dakika arayla 2 kez devre kesici uygulandı.

Vefat Eden Öğrencisine Okulundan Taziye Mesajı

Fethiye Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, dün gece yaşanan kazada hayatını kaybeden öğrencisi Yusuf Uğur adına taziye mesajı yayınladı.

ÇİMENTO ŞİRKETLERİNİN HİSSELERİ DEPREMLE TAVAN OLDU

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Borsa İstanbul'da çimento hisselerinde sert yükseliş görüldü.

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ ZENTARA’DA EĞLENDİ

Fethiye Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesinin “Creating a School Environment for Active Participation” isimli Erasmus+ KA2 projesinin Polonya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya ortaklarının katılımlarıyla gerçekleştirdiği proje etkinliğinin son durağı Zentara Beach Kitchen oldu. Öğrenciler programın son gününde doyasıya dans ederek birbirinden lezzetli Türk yemeklerini tattılar.

‘’İLMEK İLMEK’’ SANAT ATÖLYESİ AÇILDI

Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesine, ‘’İlmek İlmek’’ adlı sanat atölyesi açıldı.

Üzümlü’de Tubitak Bilim Fuarı

Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri 4006 Tubitak Bilim Fuarı’nda hazırladıkları projeleri düzenledikleri etkinlikle misafirlerine sundular. Bilim Fuarı’nda Ekolojik Üzümlü Kültürü’nü tanıtma standı, geri dönüşüm materyalleri ve mini sera gibi farklı projeler tanıtıldı.

Okul onarım işi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü- Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Akdeniz Çamlıbel Mtal Ve Akdeniz Borsa İstanbul Mtal Onarım İşleri yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Girgin, iktidarımızda Ziraat Bankası çiftçinin bankası olacak

CHP Muğla Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Demirören Grubu’na, bir medya grubunu satın almak için, Ziraat Bankası tarafından verilen 750 milyon dolarlık kredinin akıbeti, kamu kaynaklarının ne şekilde kullanıldığına dair soru işaretlerini çoğaltmaktadır. Bir kamu bankası olması sebebiyle bugün bu bankaları kamu adına yöneten karar vericilerin bu soru işaretlerini giderecek açıklamalar yapmaları elzemdir” diyerek şunu sordu: ”Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Demirören Medya’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na özel durum açıklaması yapması talep edilecek midir?” Girgin açıklamasında “Çiftçimiz borç batağında, üretimden uzaklaşırken, ülkemiz bu nedenle ithal tarım ürünlerine mahkûm olurken, çiftçimizi desteklemesi gerekenler, yandaş medya sahiplerine para akıtıyor” dedi.