Börülce Haberleri

Börülce Haberleri

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Muğla'dan 912 milyon dolar ihracat performansı

Su ürünleri, çam balı ve börülce üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Muğla, Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Ege Bölgesi ihracat rakamlarında Ocak-Ekim arasında 912 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Muğla’da organik salça mevsimi

Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı Muğla’da, kışlık yiyecek telaşı da başladı. Özellikle kırsal kesimlerde biber, domates, bamya, patlıcan, börülce gibi kurutmalıklar devam ederken, salça yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye’nin Börülce merkezi Muğla

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu’na katılarak Muğla’nın ‘Türkiye Yüzyılı’nda hızla artan tarımsal üretim potansiyeli ve ihracatı ile ilgili bir sunum yaptı.