Boşanma Haberleri

Boşanma Haberleri

Eşi, kayınvalidesi ve kayınbabasını bıçaklamıştı

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde boşanma aşamasında olduğu eşinin yaşadığı babasının evine pencere camını kırarak girip eşini, kaynanasını ve kayınbabasını bıçaklayarak yaralayan damat 43 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin karar duruşmasında bıçakla yaraladığı eşi ile anne-babasından özür dileyen damat Mustafa Sazboğaz, "Çok pişmanım. Kendilerinden ayrı ayrı özür diliyorum. Kızımı göstermedikleri için bu olay meydana geldi. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" dedi.

“Senden koca olmaz” sözü boşanma sebebi

Yargıtay'dan emsal karar çıktı. Ankara’da reddedilen ilk davanın ardından yeniden bir araya gelen çift tekrar mahkemelik oldu, kadının eşine söylediği 'senden koca olmaz' sözü haklı boşanma sebebi sayıldı.

Eşini çalıştığı iş yerinin deposunda bıçaklayarak katletti

Bir şahıs, boşanma aşamasında olduğu 5 yıllık eşini çalıştığı zincir markette bıçaklayarak öldürdü. Talihsiz kadının tartışma sonrası kaçıp marketin deposuna saklandığı ancak kocasının kapıyı kırdığı öğrenilirken, kayınvalidenin gelinine yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı.

Muğla boşanmada Türkiye’de 4’üncü il

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerini yayımladı. Muğla'da 2021 yılında evlenme oranı yüzde 14,4 artarken, boyanma oranı ise 17,9 olarak gerçekleşti.

Astsubay, boşanma avukatının ofisinde kendini vurdu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde boşanma avukatlarının ofisinde boşanma işlemlerinin ardından anlaşma protokollerini imzalamak için eski eşi ile buluşan astsubay, beylik tabancasıyla kendini vurarak hayatını kaybetti.

Muğla kaba boşanmalarda Türkiye 3’üncüsü

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun'un verdiği bilgiye göre Muğla'da kaba boşanma oranları en yüksek 3'üncü il.

Sıla-Hazer Amani çifti Bodrum’da boşandı

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında evlenen ünlü şarkıcı Sıla ve şef Hazer Amani Bodrum'da boşandı. Adliyeye gelen Sıla ve Hazer Amani'nin boşanma davası 15 dakika sürdü.

Cemal Metin Avcı’nın eşi tanık olarak dinlenecek

Temmuz ayında Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin ikinci duruşması bugün Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Duruşmada sanık Cemal Metin Avcı'nın boşanma aşamasında olan eşi Eda Avcı tanık sıfatı ile Muğla Adliyesine geldi.

Dosyayı gönüllü avukat üstlendi

Fethiye’de eşi tarafından öldürülen Selvan Acar’ın dosyasını Ankara Barosu avukatlarından Fethiyeli Fatih Tahancı üstlendi. Olayın ardından Fethiye’ye gelen Avukat Fatih Tahancı, cinayete kurban giden SelvanAcar’ın annesi Cemile Kaya ve babası İsmail Yakabağ ile görüşüp; dosyayı gönüllü olarak üstlenmeyi kabul etti. Acılı anne ve baba ile görüşen Avukat Tahancı, katil zanlısının eşini daha önce yaralamış olduğunu belirterek; “Merhum komşuları tarafından, ailesi tarafından çok sevilen, sayılan aynı zamanda boşanma işlerine girdiği vakit evini Fethiye’ye taşıyan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınmış. Topluma örnek olabilecek bir kadının ne yazık ki yaşam hakkı elinden alındı” dedi.

Beraber olduğu evli kadını öldüren astsubay intihar etti

Muğla'da bir astsubay, kocasından boşanma aşamasında olan ve birlikte yaşadığı kadını öldürdükten sonra intihar etti.

Şahiner “Boşanma Oranı Yüzde 47”

Fethiye’de kadına yönelik şiddet ve kötü muamele kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İç İşleri, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda 75 maddeden oluşan kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planına göre Fethiye’de de eğitim gerçekleştirildi. Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Hizmet Merkezi Fethiye İlçe Müdürlüğünün gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında kadına yönelik şiddet ve kötü muamelenin önlenmesi için yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.