Burdur Haberleri

Burdur Haberleri

Çöl tozu Muğla’ya ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, Muğla kıyılarına ulaştı. Akdeniz’den giriş yapan çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edecek.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Meteorolojiden Fırtına Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Muğla Antalya, Isparta ve Burdur illeri için Cumartesi sabah saatlerinde saatte 100 kilometreyle ulaşacak fırtına uyarısında bulundu.

Muğlaspor Burdur’dan Beraberlikle Dönüyor

Bölgesel Amatör Lig 5.Grup 2.Hafta mücadelesinde Muğlaspor, Burdur MAKÜ’ye konuk oldu. Mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Denizlispor taraftar otobüsüne tüfekli saldırı

Dün akşam Fethiyespor- Denizlispor karşılaşması için Fethiye’ye giden Denizlispor taraftar grubu otobüsü, Burdur’un Çavdır ilçesinde girdiği benzin istasyonunda çıkan kavga sonrası silahlı saldırıya uğradı. Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Burdur Fethiye Yolunda Tır Devrildi

Burdur’da seyir halindeki pancar yüklü tır kaldırıma çıkarak elektrik tellerini yıkıp devrildi. Kazada 1 kişi ağır yaralandı.

Altınyayla-Fethiye yolunda kaza; 2 ölü, 3 yaralı

 Burdur’un Altınyayla ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

40 Dönüm Buğday Tarlası Yangında Küle Döndü

Burdur’da 40 dönüm buğday tarlası yangında küle döndü.

Çıralı, '2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak projemiz ülkemize örnek olacak'

Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kavşak noktasında kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) Yönetim Kurulu, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) toplandı. Toplantıda Türkiye’de ilk olacak TDİOSB’nin alt yapı yatırımları detaylı olarak ele alındı. 

Dört İlin Kavşak Noktasında Bulunan Seydikemer TDİOSB’de Çalışmalar Devam Ediyor

Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli illerinin kavşak noktasına yapılacak olan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi adım adım gerçekleşiyor.

Sokak hayvanları için protokol imzalandı

Fethiye Belediyesi ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında, sokakta yaşayan canlarımızın tedavi konusunu içeren protokol imzalandı.

Seydikemer Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi onaylandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Antalya, Denizli ve Burdur sınırında kuruluş çalışmaları tamamlanan Seydikemer Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından onaylandı.

1 milyar TL proje bedelli TDİOSB projesinin ÇED sürece tamamlandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Antalya, Denizli ve Burdur illerinin kesişme noktası durumundaki kırsal Çobanisa Mahallesinde kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Süt sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi'nin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı.

Muğla’nın Yıldız Hentbolcüleri yarı finalde

Okul sporları 2021-2022 faaliyet programı içinde yer alan Yıldızlar Hentbol Türkiye şampiyonası müsabakalarının grup birinciliği maçları Burdur'da sona erdi.

Ormancılardan öğrencilere karne hediyesi ‘Fidan’

Menteşe Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Yasemin Uysal ve Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi Biyoloji öğretmeni Aslı Durmaz koordinatörlüğünde Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla Nefesim Ol adlı eTwinning Projesi geliştirildi.

Muğlalı Polis Memuru Evinde Ölü Bulundu

Burdur’un Yeşilova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Yunus Turgut (26) evinde ölü bulundu. Genç polis memuru Turgut’un intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü görevine başladı

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Milli Eğitim Bakanlığı Kararnamesi ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan İl Müdürü Emre Çay görevine başladı.

Burdur İl Müdürü Muğla'ya atandığını açıkladı

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş’a mobbing uygulayarak, yaşamını yitirmesine neden olduğu gerekçesiyle hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan suç duyurusunda bulunulan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, görevinden alındı. Töre’nin yerine Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay atandı.

Mehteran takımının söylediği marşlara vatandaşlar coşkuyla eşlik etti

Fethiye Belediyesi Mehteran Takımı, Burdur’un Çavdır ilçesinde katıldığı Türk Bayrağı dikme töreninde büyük ilgi gördü.

Kaymakam Böke’den Başkan Tokat’a iade-i ziyaret

Burdur’un Gölhisar İlçesi’nde görevine sürdürürken Milas’a ataması gerçekleştirilen Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’a iade-i ziyaret gerçekleştirdi. 

Milas’ın yeni Kaymakamı Mustafa Ünver Böke oldu

Muğla'nın Milas Kaymakamı Eren Arslan, Bursa'nın İnegöl ilçesine atanırken, Burdur Gölhisar Kaymakamı olarak görev yapan Mustafa Ünver Böke Milas'a atandı.

ADD Fethiye Şubesinde Görev Değişimi

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu; ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Güney Ege ve Batı Akdeniz (Antalya, Burdur, Isparta, Muğla) Bölge Sorumlusu oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanlığına da yönetim kurulu üyesi emekli öğretmen Nursel Türetken seçildi.