Büyükşehirden Haberleri

Büyükşehirden Haberleri

Büyükşehirden kadın üreticilere kıl keçisi desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere yönelik başlattığı ve yoğun ilgi gören Kıl Keçisi projesi devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Seydikemer ilçesinde 52 kadın üreticiye 156 adet kıl keçisi dağıtımı gerçekleştirdi.

Büyükşehirden Kimsesizlere Sıcak Yuva

Muğla Büyükşehir Belediyesi her kış döneminde olduğu gibi sokakta kalan evsiz ve kimsesizlere sıcak yuva sağlıyor. Menteşe ilçesi Bayır Mahallesinde bulunan barınma evinde kalan vatandaşlara günde 3 öğün yemek veriliyor.

Büyükşehirden Şeffaf İtfaiye Sınavı

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek olan 60 itfaiye memurunun uygulamalı ve sözlü sınavları başladı. 29 Aralık tarihinde sona erecek sınavlar herkesin izleyebileceği şekilde şeffaf bir biçimde yapılıyor.

Büyükşehirden Dalaman’da Ek Su Kaynağı Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Dalaman’da 4 Mahalleye ek su sağladı.

Büyükşehirden ‘Mor Yaşam’ desteği projesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olan Mor Yaşam Projesi ile Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın ve çocukların temel ihtiyaçlarından olan hijyen paketi dağıtımına devam ediyor.

Büyükşehirden Üreticilere Ücretsiz Yem Desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde devam ettiği Kaba Yem Desteği projesi ile üreticilere destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Yatağan ilçesinde Kaba Yem Dağıtım programı düzenledi.

Büyükşehirden öğrencilere eğitim yardımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde ikamet eden ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede okumakta olan öğrencilere eğitim desteğine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi beslenme, kırtasiye, okul kıyafeti, çorba ikramı ve barınma yardımı sağlıyor.

Turizm Merkezlerinde Türkçe ve İngilizce Broşür Dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte il genelinde çıkabilecek orman yangınlarına karşı yerli ve yabancı turistlere Türkçe, İngilizce bilgilendirme broşürü dağıttı.

Bayram Tıraşı Büyükşehirden

Muğla Büyükşehir Belediyesi her bayram da olduğu gibi Kurban Bayramında da yatağa bağımlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşları ücretsiz tıraş hizmeti veriyor.

BÜYÜKŞEHİRDEN MENTEŞE’YE 23 NİSAN KIYAĞI

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, 12 gün boyunca süreceği açıklanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin, 13 ilçesi olan Muğla’nın sadece Menteşe İlçesi’nde düzenlenecek olması tepkiye neden oldu.

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜRETİCİYE DAHA FAZLA KAZANDIRAN DESTEKLEME

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir tarımsal kalkınmanın sağlanması ve üreticilerin daha iyi gelir elde etmesi amacıyla Seydikemer İlçesi Arsa ve Çaykenarı Mahallelerine Süt Tankı Desteği verdi. Başkan Gürün bölge halkını ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi.

Fethiye'ye Girişte 3 Km Araç Kuyruğu

Covid-19 salgını kapsamında giriş ve çıkışların serbest bırakıldığı 7 büyükşehirden birisi olan Muğla’nın Fethiye ilçesinde kontrol noktalarında 3 km’ye yakın araç kuyrukları oluştu. Polis ve sağlık ekipleri kontrol noktasında yaptıkları uygulamada polis köpeği Hera da görev başındaydı.

Büyükşehirden Kadın Üreticilere “Kıl Keçisi” Desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma çalışmaları ve kadın üreticilere destek olmak için pilot bölge olarak seçilen Menteşe İlçesinde 40 üreticiye 120 Kıl Keçisi dağıttı.