Çamur Haberleri

Çamur Haberleri

Ören kanalizasyon çalışmasının 25 bin metresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Muhammet kökten "Tuzla Mahallesi Fethiye'nin İncisi Olacak"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Mahalle toplantıları kapsamında Tuzla mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. "Ben şimdiye kadar kimseye çamur atmadım. Şimden sonrada atmayacağım. Ben her gittiğim yerde Fethiye için yapacak olduğum hizmetleri anlatıyorum" diyen Başkan Adayı Köten "Yapacak olduğumuz hizmetler ile Tuzla Mahllesini Fethiye'nin incisi yapacağım"dedi.

Datça'da deniz 15 dakikada çamurla kaplandı

Muğla'nın Datça ilçesinde etkili olan ve 15 dakika süren sağanak yağış sonrasında, Kumluk Plajı'nda deniz adeta çamur rengine büründü.

Muhtardan Başkan Akdenizli’ye Teşekkür

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Çamurköy Mahallesini Döğer Mahallesine bağlayan Koru Mevkiindeki asfalt hazırlığını yerinde inceledi. 

Konakoğlu, “Fethiye halkını atölyemde çamurla tanışmaya bekliyorum”

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin Tuzla Mahallesi Sadi Berkman Caddesi No:38’de bulunan atölyesinde sergilendiğini belirtti. Aynı zamanda FRT TV’ye açıklamada bulunan Konakoğlu, tüm Fethiye halkını çamurla tanıştıracağını belirterek herkesi atölyesine davet etti.

YANAN ALANLARA MOTORLARI İLE ÇIKIP TOHUM TOPLARI ATIYORLAR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde büyük orman yangınlarının ardından fidan dikim seferberliği devam ediyor. Orman İşletme Müdürlüğü bilgileri dahilinde ilçede faaliyet gösteren Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği üyeleri akşamları işyerlerinde oturup kil ve solucan gübresinden oluşan çamura ağaç tohumlarını katıp tohum topları yapıyorlar. Tohum toplarını hem trekking (yürüyüş) yapanlara hem de arabaların gidemediği yerlere giden Cross motosikletleri olan gönüllülere verip zirvelerin yeşillenmesi için çalışıyorlar.

HALKI ÇAMURLU VE TOPRAK YOLDA ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Muğla'nın Milas ilçesinde bazı cadde ve sokakların çamur içinde olması ve yolların Milas Belediyesi tarafından yapılmadığını iddia eden vatandaşlar belediye yetkililerine tepki gösterdi.

ORTACA'DA ‘DİJİTAL GÖÇEBE' TOPLANTISI

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü kral mezarları, Dalyan Kanalı, Caretta Caretta kaplumbağaları, çamur ve kükürt banyosu ile gözde tatil destinasyoları her mevsim turizm için yapılan çalışmalara alternatif olarak dijital göçebelerin ilgisi çekmek amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

MARMARİS KÖRFEZİ NORMALE DÖNDÜ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde hafta sonu şiddetli sağanak yağış sonrası İçmeler ve Armutalan bölgesindeki dağlardan denize dökülen çamurlu suyun oluşturduğu çamurlu görüntü yerini mavi ve turkuaza bıraktı.

SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI YOLLAR ÇAMURLA KAPLANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinden bu yana etkili sağanak yağışlar, ara ara dolu şeklinde yağarken hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur sularının getirdiği çamurlar yolları kapladı.

MARMARİS’TE DENİZİN RENGİ KAHVERENGİYE DÖNDÜ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün geceden beri etkili olan sağanak yağış sonrası çamurlu sular denizin rengini kahverengiye dönüştürdü.

KUMLUCA’DA SEL ESNAFI VURDU, GÖRÜNTÜLER SAVAŞ ALANLARINI ARATMADI

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde gece saatlerinde meydana gelen selden dolayı yüzlerce iş yerini su ve çamur bastı. İş yerlerinin büyük zarar gördüğü felakette esnaf, dükkanlarından çıkan malzemelerini yüzlerce metre uzaklıktan topladı. Hasar tespit çalışmalarının başladığı ilçede ekipler, hayatı normale döndürmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ORTACA’NIN MAHALLE YOLLARINA KİLİTLİ PARKE

Ortaca Belediyesi tarafından yürütülen yol çalışmalarında daha önce toprak olan yollar kilitli parke ile yağmur ve çamurdan kurtarılıyor.

BAŞKAN OTGÖZ, KIBRIS GAZİSİ’NİN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİ

Seydikemer’in Yayla Karaçulha Mahallesinde yaşayan Kıbrıs Gazisi Durmuş Ali Dağdelen, kışın çamurdan yazın tozdan dolayı mağduriyet yaşadığı evinin sokağına yapılan parke yol dolayısıyla Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür etti.

Cennet koylarda müsilaj değil, çamur kabusu

Yazın nüfusu 1 milyonu geçen turizm merkezi Bodrum'da sabah aniden bastıran sağanak yağış tatilcileri şok etti. Şiddetli yağmur sebebiyle çamur akan derelerin döküldüğü zümrüt yeşili cennet koylar çamur deryasına dönerken, o anlar havadan dron ile de görüntülendi. Bazı turistlerin çamura aldırış etmeden sağanak yağmur altında yüzmeleri dikkat çekti.

KARACA, ODTÜ’NÜN DENİZ ARAŞTIRMA GEMİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, deniz suyundan ve çamurundan numuneler alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü araştırma gemisine ziyaret gerçekleştirdi. Karaca, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Koray Özhan ve Seferbaşçavuşu Dr. Hasan Örek ile Fethiye Körfezi’yle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Arıtma tesis işleri yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisine Mekanik Çamur Yoğunlaştırma Ünitelerinin İlave Edilmesi İnşaatı yapım işi ihalesi gerçekleştirilecek.

Yatağan Bizim Karar Bizim!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesine yapılması planlanan "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi" projesine karşı çıkan ilçe halkı, harekete geçti. İmza kampanyası başlatan Yatağan Belediyesi’ne destek veren vatandaşlar, geçmişte hava ve çevre kirliliği ile zor günler geçiren Yatağan’a "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi"nin kurulmasını istemiyor.

Muğla’da çeşmelerden isli çamur akıyor

Yağmur sonrası yangın bölgeleri olan Menteşe ve Kavaklıdere İlçesi’ne bağlı köylerde is kokulu çamurlu sular aktı. Vatandaş bu duruma tepki gösterirken bir tepki de Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’den geldi.

Yatağan Belediyesi, ilk yağmurda sınıfta kaldı

Yatağan’da aylardır yapılmayan yolları ve Yatağan Belediyesi’nin vurdum duymazlığı nedeniyle tozla mücadele eden ilçe halkının bu defa çamur ve su baskınları ile başı derde girdi. İlk yağmurda sınıfta kalan Yatağan Belediyesi’nin gerekli önlemleri almaması nedeniyle ilçede pek çok vatandaş ev ve iş yerinin sular altında kalmaması için yağmur nöbeti tuttuklarını belirtti.

Seydikemer hizmetlerle çağ atlıyor

Seydikemer Belediyesi asfalt sezonuna Ortaköy Mahallesi’nden başladı. Dualarla ve kurban kesimi ile başlayan çalışmalar kapsamında yaklaşık 50-55 kilometre asfalt yapılması planlanıyor. Çalışmaların 25 gün içerisinde bitirileceğine işaret eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Çalışan belediye personellerimizin özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. En büyük gayemiz vatandaşlarımızı kışın çamurdan yazın topraktan kurtarmak” dedi.

Arıtma çamurlarının bertarafı hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, Atıksu Arıtma Tesislerinden Çıkan Arıtma Çamurlarının Bertarafı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Üçüzlere; Mert, Ortanca ve Saadet isimleri verildi  

Fethiye’nin Esenköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan İbrahim- Hatice Çamurköylü çiftinin simental cinsi ineği üçüz buzağı doğurdu. İlk kez üçüz buzağı sevinci yaşayan çiftçi aile, “büyük sürpriz yaşadık. Evlatlarımız gibi görüyoruz” diye konuştular.

Bodrum’da fırtına ve dolu hayatı felç etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtınanın ardından başlayan sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklardan akarak denize ulaşan yağmur suları Bodrum koylarını çamura bürüdü.

Kavaklıdere’de musluklardan çamur akıyor

Muğla’da vatandaşın su çilesi bitmek bilmiyor. Yüksek gelen su faturaları yetmezmiş gibi bu defa da musluklardan çamur akıyor.  Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde musluklardan su yerine çamur akmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, içme suyu renginin sarımtırak gözükmesi ve içme suyu içerisinde kanalizasyon sularının veya sızıntı sularının karışması ihtimali olduğunu söyledi. Öte yandan su yerine çamur akan çeşmenin hemen üstünde yer alan CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün “Mutlu Yıllar” afişi de dikkat çekti. 

Marmaris’te denizin frengi değişti

Günlerdir soğuk havanın etkisinde olan Marmaris, güne sağnak yağışla başladı. Yağışlarla birlikte dağlardan gelen çamurlu sular denizin rengini değiştirdi.

Yağış sonrası denizin rengi değişti

Fethiye’de etkili olan şiddetli yağmurun ardından derelerin Fethiye Körfezi’ne çamurlu su olarak akması kirli görüntülere neden oldu. Fethiye’nin büyük derelerinden olan Mut ve Salı pazarından geçen DSİ derelerinin getirdiği çamur ve çöpler denizin rengini değiştirmeye yetti.

Arıtma çamuru bertarafı hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Muğla Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından, Atıksu Arıtma Tesislerinden Çıkan Arıtma Çamurlarının Bertarafı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Seydikemer Belediyesi yol bakım onarım hizmetlerine devam ediyor

Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yol bakım-onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri ekipleri bu kapsamda Seki Mahallesinde yol çakıllaması yaparak yolları çamurdan ve su birikintilerinden kurtarıyor.

Seydikemer Belediye Başkanı Otgöz, Çalışan Gazeteciler gününü kutladı 

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; gece gündüz, yağmur çamur demeden her türlü zorlu şartlar altında çalışarak kamuoyunun doğru haber almasında önemli rol oynayan, yerel ve ulusal basında çalışan tüm gazetecilerin gününü kutladı.