Çanakkale Haberleri

Çanakkale Haberleri

Muğlalı Gençler Çanakkale'de Tarih Kültür Medeniyet Kampına Katıldı

Muğla Gençlik Merkezlerindeki gönüllü gençler Gençlik ve Spor Bakanlığının Tarih Kültür ve Medeniyet Kampı çerçevesinde Çanakkale'de programa katıldı.

Muğla Valisi Akbıyık Şehit Aileri Ve Gaziler İle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Muğla Valiliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı çerçevesinde şehit aileleri ile gazilere iftar yemeği verildi.

Başkan Akdenizli; “Şehit Aileleri ve Gazilerimiz Başımızın Tacıdır”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin açılışını büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akdenizli; “Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınları milletimize emanettir. Bu nedenle ilçemizde bulunan 19 şehit yakını, 42 Gazimiz bizim başımızın tacıdır” dedi.

Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Anlamlı İftar Yemeği

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup Big Chefs'te şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği programı düzenlendi.

Marmaris’te 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri sürüyor. Sahil Güvenlik Botu TCSG 904 18 Mart vesilesi ile ziyarete açıldı, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, kültür merkezinde şiirler okundu, tiyatro oyunu sergilendi.

Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’na Yoğun İlgi

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’na 17 ilden 185 sporcu katıldı.

Seydikemer’de Çanakkale Destanı’nın 109’uncu Yıl Dönümü Kutlandı

Kahraman Mehmetçiğin 109 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek şehit kanlarıyla yazdığı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Seydikemer'de gururla kutlandı.

Kökten, Anma Programına Katıldı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve beraberindeki heyet, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 109. yıldönümü kapsamında düzenlenen törenlere katılım sağladı.

Fethiye’de Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı Kutlandı

Fethiye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Fethiye Kaymakamı Ertaş’tan “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” Mesajı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için mesaj yayımladı.

Başkan Gürün 18 Mart mesajı yayınladı

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürün 293 Muğlalı kadını Çanakkale’ye uğurladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün katılımı ile gerçekleştirilen uğurlama töreni ile Çanakkale Şehitliğini hiç görmeyen 293 kadını ziyaret için Çanakkale’ye gitti.

Bodrum’un İncileri Evinde Affetmedi

Türkiye Voleybol Federasyonu 14. hafta karşılaşmasında Bodrumspor, sahasında karşılaştığı Çanakkale Belediyespor’u 3-2 mağlup etti.

Bodrum Belediyespor Çanakkale’de Kazandı

TVF KFC Kadınlar Voleybol 1. ligi 3. hafta müsabakasında BB Bodrumspor, konuk olduğu Çanakkale Belediyespor’u deplasmanda 1-3 mağlup etti.

Çanakkaleli İzciler Bodrum'da

Çanakkale Kale Gençlik Derneği izcileri, 100. Yıl Deniz İzci Kampı için geldikleri Bodrum'da Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı ziyaret etti.

Karaca’dan geçmiş olsun mesajı 

 Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Çanakkale’de devam eden orman yangını ile alakalı geçmiş olsun mesajı yayımladı.

86 bin yıllık hayat izi

Çan ilçesine bağlı Bahadırlı köyü sınırları içerisindeki 2017 yılından bu yana devam eden İnkaya Mağarası kazı çalışmalarında, mağaradaki tabakalarda 86 bin yıl öncesine kadar inen insan yaşam izlerine rastlanırken, kazı sırasında çakmak taşından üretilmiş yongalar, dilgiler, kazıyıcılar, uçlar, çentikli aletler, çekirdek ve vurgaç gibi çeşitli buluntular bulundu.

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu ile Ardahan çevreleri yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

“Başkanım Bize Pizza Alır Mısınız?”

Çanakkale Kale Gençlik Derneği’nin izcileri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler. Minik izciler Başkan Karaca’dan pizza istediler. Karaca, minik izcilere pizza sipariş verdi.

"Çevrelenen alanlar yeniden yanmaya başladı"

Çanakkale’de 27 saattir devam eden orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Saatte 70 kilometreyi bulan rüzgarın hızıyla birlikte maalesef kontrol altına alınan, çevrelenen alanlar yeniden yanmaya başladı. Halihazırda 8 köyün etkilendiğini söyleyebilirim" dedi.

(Orman yangınlarıyla ilgili) Toplam 7 şüpheli tespit edildi"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla, Mersin, Çanakkale, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, İzmir ve Antalya'da meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili 7 şüphelinin tespit edildiğini duyurdu.

MUĞLA’DAN ÇANAKKALE’YE TARİH YOLCULUĞU

Muğla’dan 288 vatandaşı dünya tarihini değiştiren Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı topraklara götürdü.

KARAÇULHALILARDAN ANLAMLI ETKİNLİK

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi. Dernek binasında gerçekleştirilen programa ilgi yoğun oldu.

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 108. YILINDA ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİMİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü vesilesiyle' gerçekleştirilen program katılımcılardan büyük beğeni topladı.

KARAMAN’DAN ŞEHİT ANNESİ KAYABAŞ’A ZİYARET

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle Şehidimiz Hüseyin Kayabaş’ın kıymetli eşi Seher Kayabaş’ı ziyaret etti.

ŞEHİTLER ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü' dolayısıyla düzenlenen törende Çanakkale şehitleri düzenlenen çeşitli törenler ile anıldı.

ŞEHİTLER DUALARLA YÂD EDİLDİ

 Ortaca ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümü programı Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda gerçekleşti. Törenin ardından İlçe protokolü tarafından şehitlik ziyareti gerçekleşti. Ortaca’lı şehit Ünal Daka’nın mezarına protokol tarafından çiçek bırakıp dua edildi.

SEYDİKEMER’DE ÇANAKKALE DESTANI’NIN 108’İNCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Seydikemer’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Kahraman Mehmetçiğin 108 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek şehit kanlarıyla yazdığı şanlı zafer Seydikemer'de gururla kutlandı.

GAZİLER DERNEĞİ’NE 18 MART ZİYARETİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yılı nedeniyle Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.

ÖZER OLGUN’DA ANLAMLI TİYATRO

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl dönümü nedeni ile öğrenci ve öğretmenler “kınalı kuzular” isimli oratoryoyu sahneledi.