Çayı Haberleri

Çayı Haberleri

Seydikemer'de Tır Yangını

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde seyir halindeyken alev alan tır cayır cayır yandı.

Seydikemer, Nikah Salonu İçin Gün Sayıyor

Seydikemer’de ilk olma özelliği taşıyan ve Eşen Çayı kenarına yapılacak Nikah Salonu projesinde inşaat çalışmaları başladı. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “Seydikemer’de mutluluğu ‘Evet’ diyecek olan çiftlere, güzel ve nezih bir salon hazırlıyoruz” dedi.

Ortaca'da Meralar Denetim Altında

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çayır, mera ve yem bitkileri faaliyetleri kapsamında otlatma yasağı döneminde olan meralarda yasağa uyulup uyulmadığı denetlendi.

Şifa Kaynağı Formülü: Kış Çayları

Son günlerde herkes hasta. Hastanelerin acil bölümleri ise dolu. Ancak ilaç kullanmadan sağlığı korumanın yolları ise doğa. İşte ilaç gibi kış çayı tarifleri...

Tartıştığı Kişi Tarafından Evinin Önünde Silahla Vuruldu

Muğla'nın Milas ilçesinde meydana gelen olayda bir kişi evinin önünde tartıştığı kişi tarafından bacağından vurularak yaralandı.

Milas’taki Hamzabey Çayı, eski günlerine geri döndü

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Karacahisar Mahallesi’nde, yıllardır yaz aylarında kuruyan Hamzabey Çayı’nın bu yılki debisi, bölge halkında sevinç oluşturdu.

Vergi Dairesi Başkanı İnceçayır FTSO’yu ziyaret etti

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Mustafa İnceçayır, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar ve Müdür Yardımcısı Murat İblikçi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret etti.

Fethiye körfeziyle ilgili toplantı yapıldı

Deniz Çayırlarının Dağılımlarının belirlenmesi, Haritalanması ve Transplantasyon Projesi kapsamında Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde toplantı gerçekleşti.

Babalarının vasiyetini yerine getirdiler

Muğla’nın Milas ilçesindeki Kızılcayıkık İlkokulu’nda hayırsever bir vatandaşın vasiyeti sonrasında yapılan tadilat işlerinin ardından öğrenciler okullarına kavuştu.

Dolu Olayında Zarar 1 Milyon 617 Bin TL

Muğla’nın Menteşe İlçesi Gazeller Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde doludan zarar gören tarım arazileri ve üreticileri Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve TARSİM Denizli Bölge Müdürü Oktay Çayıroğlu ziyaret etti.

Milletvekili Otgöz Zümrüt Çayırında

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için zümrüt çayırına geldi. Milletvekili Otgöz anonslar ve alkışlar eşliğinde karşılandı.

Aday Adayı Çaylı Güreş Alanında

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için Zümrüt Çayırına geldi.

Rafet El Roman Sevgisi Seki Çayırına Sığmadı

Seydikemer'in Seki Mahallesinde 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Rafet El Roman sevilen şarkılarını seslendirdi. Seydikemerlilerin Rafet El Roman sevgisi Seki Çayırına sığmadı, alan binlerce vatandaş tarafından doldu taştı.

Jandarmayı görünce araçtan inerek tabancayı araziye atı

Marmaris girişi Çetibeli mevkiindeki kontrol noktasında denetim esnasında denetim noktasına 400 metre mesafede duran ve araç inen şahıs tabanca, mermi ve şarjörü araziye attı.

Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri Hazırlıkları Başladı

Seydikemer’de Kırkpınar'ın pehlivanlarının da boy göstereceği 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri öncesi Seki Zümrüt Çayırı’nda hazırlıklar başladı.

32 tür tıbbi-aromatik bitkinin distilasyonu yapıldı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında hizmete açtığı Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi’ndeki distilasyon tesisi ile 184 vatandaşın hem ürettiği hem de doğadan topladığı lavanta, kekik, okaliptüs, nane, adaçayı başta olmak üzere 10 çeşit tıbbi aromatik bitkiden toplam 468 litre uçucu yağ elde etti. Elde edilen uçucu yağın yanında kekik suyu, lavanta suyu gibi 25.8 ton bitki hidrosolü de üretildi.

Apti Mert Çayır Fethiyespor’da

TFF 2.Lig ekiplerinden Fethiyespor, son olarak Bodrumspor forması giyen 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Apti Mert Çayır ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Başkan Akdenizli: “Sporcularımızı Dualı Çayıra, Dualarla Uğurladık”

Edirne'de 7-9 Temmuz'da düzenlenecek 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yoğun bir tempoyla hazırlanan Seydikemerli güreşçiler, Er Meydanı’na dualar eşliğinde uğurlandı. Güreşçileri uğurlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Yaklaşık 20 sporcumuzu Kırkpınar’a, dualı çayıra dualarla yolcu edeceğiz” dedi.

Bağ kurduk tüm yüreklerimizle…

Ortaca Kaymakamımız Meral Uçar ve Belediye Başkanımız Alim Uzundemir, 6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraşlı deprem sonrası İlçemize gelen Esra Çayır ailesi ile beraber iftar yaptı.

ANTİK TABANCAYI SATMAK İSTERKEN YAKALANDI 

Muğla'nın Dalaman ilçesinde çok sayıda uzun namlulu ve antik değeri olduğu düşünülen tabancayı satmak isteyen şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı. 

EŞEN ÇAYI ÜZERİNDEKİ ASMA KÖPRÜ ULAŞIMA AÇILDI

Seydikemer’in Eşen Çayı üzerinde Cumhuriyet ve Menekşe Mahallelerini birbirine bağlayan Yaya Köprüsü açıldı.

SEYDİKEMER'DE ÇAYA DÜŞEN KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Eşen çayına düşen kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

TIR VE ARABA CAYIR CAYIR YANDI

Muğla’nın Ula ilçesinde park halindeki 48 SR 900 plakalı tır ve 48 YU 509 plakalı şahin marka araç cayır cayır yandı.

AKTAR TOPÇU,”KIŞ ÇAYLARINA YOĞUN BİR TALEP VAR”

Yaz ayının bitmesine az bir zaman kaldı. Hava sıcaklıklarında ise ciddi derecede düşüşler yaşanmaya başlarken aktar Ahmet Ali Topçu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bazı bitkisel çayları FRT TV için önerdi.

SEYİR HALİNDEKİ KAMYONET CAYIR CAYIR YANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kapalı kasa kamyonette yangın çıktı.

EVİN ÇATI KATINDA YANGIN ÇIKTI

Patlangıç  Mahallesi’nde bir evin çayı katında yangın çıktı. Elektrik aksamından çıktığı tespit edilen yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası söndürüldü.

SEKİ ER MEYDANI KIRAN KIRANA MÜCADELELERE SAHNE OLDU

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Kıran kırana geçen güreşlerde final müsabakasında rakibi Mustafa Batu’yu yenen Ali Gürbüz, er meydanında büyük coşkuya neden oldu.

Seki Zümrüt Çayırı güreşseverler için hazırlanıyor

Seydikemer’de Kırkpınar'ın pehlivanlarının da boy göstereceği 29’uncu Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Seki Zümrüt Çayırı’nda son hazırlıklar yapılıyor.

RUSÇA ÖĞRETMENİ ASENA EROL’DAN, LEZZETLİ GÖZLEMELER

Büyük samanlık koyunda hizmete başlayan gözleme istasyonu tatilcilerin odak noktası oldu. Oklavanın başında Rusça öğretmeni Asena hocayı görenler şaşkınlık yaşıyor.

Muğla’daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı

Son günlerde ülkemizin Trakya Bölgesi ve civarında ayçiçeği ve mısır tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısı, ayçiçeği yetiştiriciliği yapılan yerlerde tedirginliğe yol açarken, Muğla'daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı.