Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Haberleri

Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Haberleri

MENTEŞE BELEDİYE EKİPLERİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA KATILIYOR

Menteşe Belediyesi, Hatay ve Malatya'daki yardım ve destek faaliyetlerinin yanı sıra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Kahramanmaraş'ta sürdürülen hasar tespit çalışmalarına da teknik personel desteği veriyor.

TURİZM SEZONU BİTTİ İNŞAAT SEZONU BAŞLADI

Bodrum'da turizm sezonunun bitmesinin ardından inşaat sezonu başladı. Yaz sezonunda duran inşaat projeleri yeniden hayata geçerken yeni inşaat çalışmaları da dikkatlerden kaçmadı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi yapı kontrol müdürlüğü de kaçak yapılarla ilgili sahaya indi.

DENİZ SÜPÜRGESİ İLE MUĞLA'DAN 13 TON ÇÖP TOPLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Mavi' hareketi çerçevesinde Muğla kıyılarından 2 adet deniz süpürgesi ile toplam 13 bin 121 kilogram deniz çöpü toplandı.

DATÇA'NIN 4 MAHALLESİNE ‘DOĞAL SİT ALANI' TESCİLİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Muğla'nın Datça ilçesi Kızlan, Emecik, Reşadiye ve Karaköy Mahallerini ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak ilan etti.

CARETTA CARETTA’LARIN ANNESİ ANISINA ANIT HEYKEL

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) ve Ortaca Belediye Başkanlığımız işbirliği ile Dalyan Mahallesi Kaunos Kral Çay Bahçesi’ne Dalyanın simgesi ve Caretta Carettaların annesi olarak anılan Kaptan June anısına yaptırılan anıt heykel açılışı yapıldı.

Muğla’da 842 yaşındaki ağaç koruma altında

Muğla'nın en yaşlı çınar ağaçları arasında gösterilen Menteşe Fadıl Mahallesindeki çınar ağacı, gelecek nesillere aktarılmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Girgin: “Kesin Korunacak Alanlar” Olarak Tescillenmiş Alanlar Öncelikle Akp’den Korunmalı!

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan Sarıgerme'nin de “SİT koruma statüsü değiştirildi” haberinin basına yansıması üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yazılı soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi;

Güç birliği’nden mapa, tonoz ve şamandıralama ihalesine tepki

Göcek Mahallesi’nde yer alan Osmanağa, Günlük ve İnceburun Koyları ile Dalaman’a bağlı Boynuzbükü Koyu’nda yapılacak olan mapa, tonoz ve şamandıralama ve bunların işletilmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açılan ihale ile ilgili Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Dalyan Kanalı’nda Tartışmalar Bitmiyor

Ortaca İlçesi’ne bağlı Dünya’ca ünlü Dalyan Mahallesi’nde Ortaca Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı işbirliği ile yapılmakta olan Dalyan Kanalı Kıyı Kenar Peyzaj çalışmasına bazı yerel medya organları,bazı sivil toplum kuruluşları ,CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan eleştirilerde bulunmuştu.Yapılan eleştirilere Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve DOKTOB(Dalman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği) Başkanı Yücel Okutur ulusal medyadan cevap verdi.