Çorba Haberleri

Çorba Haberleri

3 günde 3 kilo verdiren inanılmaz diyet! Fethiye’de Uzman Diyetisyen Arsal açıkladı..

Son dönemde birçok kişinin başvurduğu diyetlerden biri olan sıvı diyeti etkisiyle çok konuşuluyor.

Saydam, ‘Gelir İle Öğrencilere Burs Vereceğiz’

Seki ve Çevresi Kalkınma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vermek için keşkek, börek ve çorba kermesi düzenledi.

Başkan Karaca, “İnsanlara Yardımcı Olmak İstiyoruz”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cuma pazarında üreticilere ve vatandaşlara çorba ikram etti.

Ortaca’da Arapaşı Şöleni Düzenlendi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Muğla Yosgatlılar Derneği tarafından Geleneksel Arabaşı Şöleni düzenlendi. Sekizinci kez düzenlenen şölen Bahçelievler Düğün Salonu’nda yapılırken, vatandaşlara Arapaşı çorbası ikram edildi.

Fethiye’de Keşkek Ve Arabaşı Çorbası Kermes Etkinliğine Yoğun Katılım

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Seki ve Çevresi Kalkınma Dayanışma ve Kültür Derneği, gelirin tamamının Seki’nin yararına harcanması yönünde keşkek ve arabaşı çorbası kermesi düzenledi. Fethiye Salı Pazarı’nda düzenlenen kermes etkinliğine yoğun katılım olduğu gözlemlendi.

Marmaris Belediyesi'nden öğrencilere çorba ve makarna ikramı

Marmaris Belediyesi, Turizm Meslek Yüksekokulu’nun ardından Sağlık Meslek Yüksekokulu önünde de öğrencilere çorba ve makarna ikramında bulundu.

Üniversite öğrencilerine her gün sıcak çorba

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencileri için soğuk havalarda çorba ikram hizmetine ara vermeden devam ediyor.

Menteşe Belediyesi'nden öğrencilere sıcak çorba ikramı

Menteşe Belediyesi yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte üniversite öğrencilerine yönelik sıcak çorba ikramına başladı. MSKÜ Meslek Yüksekokulundaki öğrencilere haftanın beş günü 07.30-10.00 saatleri arasında ücretsiz sıcak çorba ikram ediliyor.

Büyükşehir’in Eğitim Desteği Devam Ediyor 

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında öğrenciler için öğrencilere beslenme, kırtasiye, okul kıyafeti, çorba ikramı desteklerine devam ediyor. 

Büyükşehirden öğrencilere eğitim yardımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde ikamet eden ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede okumakta olan öğrencilere eğitim desteğine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi beslenme, kırtasiye, okul kıyafeti, çorba ikramı ve barınma yardımı sağlıyor.

“World Disco Soup Karışık Çorba Günü” etkinliği yapıldı

Slow Food Birliği Fethiye Topluluğu, her yıl 29 Nisan tarihinde kutlanan World Disco Soup Karışık Çorba günü etkinliğinde bir araya geldi.

BİR ÇORBA İÇEBİLSEM

İlçemiz Bilim ve Sanat Merkezi ‘nin yürütmüş olduğu BİR ÇORBA İÇEBİLSEM projesi büyük ilgi gördü.

Marmaris Belediyesi yangın bölgesindeki lojistik desteğini sürdürüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde günlerdir devam eden yangında söndürme ekiplerine lojistik destek Marmaris Belediyesi tarafından sağlanıyor. Yangının başladığı ilk andan itibaren yaklaşık 10 bin kase çorba, 4 bin kişilik makarna, 7 bin sandviç ikramında bulunuldu.

Diyetisyen Duygu Bulut:

Diyetisyen Duygu Bulut, Ramazan ayını sağlıklı ve kilo almadan geçirebilmek için oruç tutanlara 'Orucunuzu 1 bardak su ile birlikte hurma veya zeytinle açabilirsiniz. Sonrasında 1 kase çorba içip 10-15 dakika ara vermeniz, hem sindirimi kolaylaştırır hem de kilo kontrolü sağlar. Bu nedenle çorbadan ana yemeğe geçerken kendinize biraz süre tanıyın' önerisinde bulundu.

Üniversite öğrencilerine çorba dağıtımı devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerine destek olmak için başlattığı çorba ikramına11 Ekim 2021 tarihinden bu yana devam ediyor. Bu kapsamda öğrencilere 43 bin 500 adet çorba dağıtımı gerçekleştirdi.

Alişan İle Hayata Gülümse programı Seydikemer’de çekildi

TRT1 ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan, yurdun dört bir yayınından farklı konu ve konukların da yer aldığı Alişan İle Hayata Gülümse programının çekimleri Seydikemer ilçesinde yapıldı. Program çekimlerinde yer alarak Seydikemer hakkında bilgiler paylaşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ayrıca ilçenin yöresel tatlarından olan gözlemeyi kendi elleriyle açıp pişirdi.

Yeni yılın ilk buluşması Kocatepe Camii’ndeydi

Fethiye Müftülüğü'nün her hafta farklı bir camide organize ettiği 'Sabah Namazı Buluşması' bu hafta Pazaryeri Mahallesi'nde bulunan Kocatepe Cami'nde gerçekleştirildi.

Menteşe Belediyesi’nden öğrencilere sabah çorbası

Menteşe Belediyesi personeli tarafından sabahın erken saatlerinde aşevinde özenle hazırlanan çorbalar, belediyenin ikram aracıyla Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ulaştırılıyor. Öğrenciler okulun bahçesinde servis edilen sıcak çorbalarını içtikten sonra derslerine giriyorlar.

Müzisyenlerden yardım çığlığı; artık geçinemiyoruz

Pandemi döneminde yaşam mücadelesi veren müzisyenler kademeli normalleşmeyle beraber düğünlere ve mekanlara geri dönemedi. Düğünlerde ve mekanlarda canlı müzik olmaması müzisyenlerin belini 11 aydır büküyor. Devlet büyüklerinden düğünlerin kısa sürede olsa açılmasını isteyen müzisyenler, “Bizler çok fazla şey istemiyoruz. Sadece çorbamızı kaynatmak istiyoruz. Devletimizden destek değil, işimizi geri istiyoruz. Bizlere pandemi kuralları çerçevesinde 1-2 saat olmak şartı ile kısada olsa düğünlerimizi yapmak istiyoruz” diye konuştular. 

Hayırsever vatandaşlardan sıcak çorba ikramı

Fethiye’de hayırsever vatandaşlar, gece görevi başında olan emniyet ve sağlık görevlilerine sıcak çorba ikramında bulundular. 

GECE 24 YASAĞININ KALKMASINI BEKLİYORLAR

Koronavirüs salgını nedeniyle gece saat 24:00’e kadar hizmet vermeleri açıklanan Fethiye’deki restaurant, çorbacı, kokoreççi ve köfteciler bu süre yasağının bir an önce kaldırılmasını ya da gece saat 03:00’e kadar uzatılmasını istiyorlar. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası önünde bir araya gelen iş yeri sahipleri, pandemi nedeniyle aylardır mağdur olduklarını belirterek “bizler daha çok gece saatlerinde iş yapıyoruz. Yetkililerden bu süre yasağının uzatılmasını ya da bazı iş kollarında olduğu gibi tamamen kaldırılmasını istiyoruz. İş yerlerimizde pandemi önlemlerini aldık” ifadelerini kullandılar. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir de Muğla Valiliği ziyaretinde konuyu Vali Orhan Tavlı’ya ilettiklerini ve Salı günü toplanacak İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda konunun görüşüleceğini dile getirdi.