Dalış Haberleri

Dalış Haberleri

Kumbahçe sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla her yıl düzenlenen Deniz Dibi Temizliği Bodrum Kumbahçe sahilinden başladı.

Fethiye'de deniz dibinde turizm toplantısı yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada temsili olarak turizm sezonu ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Fethiye’de Dalgıçlar 2024 Turizm Sezonunu Sabırsızlıkla Bekliyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz turizm sezonunu gayet olumlu ve sorunsuz şekilde kapatan dalgıçlar yeni yaz sezonunu umutla bekliyor.

Marmaris Boat Showda Başkan Ayhan’a tasdikname takdim edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilk kez düzenlenen Marmaris Boat Show fuarında düzenlenen etkinlikler dahilinde dalış eğitmeni ve Araştırmacı Gökçer Karaağaç “Marmaris’te Süngercilik Tarihi” söyleşisinin ardından Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan’a 1931 yılından kalan tekne tasdiknamesi sundu.

Denizin altında evlenme teklifi

Muğla’nın Datça ilçesinde Ercan Alacalı kız arkadaşına deniz altında evlenme teklif etti.

Cansız bedeni bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dalış yaptıktan sonra kendisine ulaşılamayan ve kayıp ihbarında bulunulan profesyonel dalgıç Ergün Kaplan (52) sahil güvenlik ekipleri tarafından denizde ölü olarak bulundu.

Aşkını balıkları bile şahit tutarak ilan etti

 İstanbul’dan Fethiye’ye tatile gelen Yücel Çam, denizin dibinde açtığı dev afişle kız arkadaşı Merve Kahrıman’a sürpriz bir evlilik teklifi yaptı.

Bodrum’da Hayalet Ağ Temizliği

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün dalış timi tarafından Bodrum’da hayalet ağ temizliği yapıldı. Su altı dronunun kullanıldığı temizlik çalışmasında denizden 8 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı. Dalgıçların su altında yaptığı çalışma su altı kamerası tarafından görüntülendi.

DEPREMDE KAYBETTİKLERİ ARKADAŞLARINI KADINLAR GÜNÜ'NDE SU ALTINA DALARAK ANDILAR

Kahramanmaraş depremlerinde kaldığı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi ve aynı zamanda dalgıç olan Aycan Çelikoğlu (20), Kadınlar Günü'nde arkadaşları tarafından Muğla'nın Marmaris ilçesinde su altına dalış gerçekleştirilerek anıldı.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ BU KEZ KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN DALDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalış ekipleri, kadına şiddete dikkat çekmek için denize daldı, pankart açtı.

FETHİYE SUALTI TARİH PARKI PROJESİ DEVAM EDİYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), bölgede dalış turizmini canlandırmak amacıyla hazırladığı Fethiye Sualtı Tarih Parkı projesinin devam ettiğini açıklayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projeyle ilgili bazı mecralarda yer alan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

Bu sergiyi gezmek için denizin 15 metre dibine dalmak gerekiyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 15 metre derinlikte açılan seramik ve heykel sergisi, denizin dibini sergi salonuna çevirdi. Sergideki eserleri görmek isteyenler dalgıç kıyafetlerini giyerek 15 metre dalış yaptı.

‘Boksör’ ahtapot Kerim Can

Bilim insanları ahtapotların kendilerini savunmak için kolları ile tehditlere karşı yumruk attığını, fakat bugüne kadar bu tür görüntülerin mevcut olmadığını belirten makalelerine Muğla'da dalış eğitmeni Egemen Özer çektiği video ile kanıtladı.

FTSO’dan Ukraynalı turistleri bölgeye çekme girişimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, ‘Ukrayna Kiev - Türkiye Muğla İşbirliği Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Ukrayna heyeti, yamaç paraşütü, dalış, kitesurf, çocuk turizmi ve kampları ile caretta caretta turları gibi alternatif turizm alanlarına ilgi duyduklarını belirterek bir sonraki toplantıya kadar, talep listesi oluşturacaklarını kaydetti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ukrayna heyetinin taleplerini karşılamaya hazır olduklarını belirterek bölgemizde daha çok Ukraynalı tatilci görmek istediklerini vurguladı.

Ünlü Tiyatro sanatçısı Levent Çelmen ve Orkestra Şefi Turgay Noyan’ın Yelken sevdası

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen yelken yarış haftasının takipçilerinin arasında ünlü isimlerde var. 32 yıldır devam eden yelken yarışlarında kendileri de deniz sevdalısı olan Tiyatro Sanatçısı Levent Çelmen ve gazeteci, müzisyen Turgay Noyan da takip ediyor. Her yıl organizasyonun özel davetlisi olarak yarışlara katılan ve medya botundan yarışları takip ederek fotoğraflayan sanatçılar aynı zamanda yıllarını denize adamışlar.

Başkan Çıralı, Sahil Güvenlik Binbaşı Kıreker İle Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesini Görüştü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Göcek Mahallesi’ndeki Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek Sahil Güvenlik Binbaşı Erdal Kıreker ile görüştü. Fethiye Su Altı Tarih Parkı’ projesine ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Başkan Çıralı, dalış camiasının önerileri doğrultusunda uygun bulunan koordinatları sahil güvenlik ekipleriyle paylaştıklarını kaydetti. Kendisine ulaştırılan raporu dikkatle incelediğini belirten Binbaşı Kıreker’e teşekkür eden Başkan Çıralı, izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından projede imalat ve batırma sürecine geçileceğini söyledi.

Bakan Ersoy, Datça’da Osmanlı döneminden kalan batığa dalış yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla'nın Datça ilçesi Kızlan mevkiinde bir yıl önce başlatılan arkeolojik su altı kazısında Osmanlı döneminden kaldığı tahmin edilen batık gemiye dalış yaptı.

Mars’a uçan ilk helikopterin tasarımcılarından olan Gazzeli Loay Elbasyouni Marmaris’te

NASA'nın keşif aracı Perseverance ile Mars'a gönderilen 'İngenuity' mini helikopterleri tasarlayan ekipte görev alan Elektrik-Elektronik Mühendisi Gazzeli Loay Elbasyouni Marmaris'e tatile geldi. Tatilde dalış kursuna katılan Elbasyouni, yanan ormanlık alanda drone uçurdu.

Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi’nde yapay resif alanları belirleniyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) dalış turizmini canlandırmak ve on birlerce deniz canlısına ev sahipliği yapmak amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 1 milyon TL hibe almaya hak kazandığı, Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi’nde, tarihi objelerin deniz dibine indirileceği yapay resif alanlarının belirlenmesi için toplantı yapıldı. Fethiye dalış okulu temsilcilerinin de katıldığı toplantıda projenin hayata geçirilmesi için Tavşan Adası, Azizağa ve Sarıyarlar Koyu başta olmak üzere 6 nokta ön plana çıktı.

Dalgıç Başkandan deniz dibi temizliği

Dalgıç elbisesi giyen sertifika sahibi Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Ölüdeniz Lagünü’nde dalış yaparak, deniz dibi temizliğine katıldı.

Ölüdeniz’in dibi tertemiz

Turizm sezonuna girilirken 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Ölüdeniz'de deniz dip temizliği gerçekleştirildi. Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından Ölüdeniz Belcekız Plajı ve Kumburnu Tabiat Parkı Plajında değişik noktalarda dalış yapan 3 dalgıç, deniz dibi temizliği etkinliğine katıldı. Dalgıçlar, yaklaşık 2 saat boyunca deniz dibinde atık ararken fazla bir atık çıkmaması büyük dikkat çekti. Deniz dibinden az sayıda bira ve pet şişeler ile eskimiş halatlar çıkartılırken 'Ölüdeniz'e Mavi Yakışır' sloganıyla dalış yapan dalgıçlar “deniz dibi harika ve temiz. Ufak tefek şişe ve çöpler vardı onları da çıkardık” ifadelerini kullandılar. 

Unuttuğu el freni, eşinin hayatına mal oldu

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde el freni çekilmeyen kamyonetin geri geri hareket ederek baraja düşmesi sonucu, araçta bulunan kadın boğularak hayatını kaybetti. Kadının cansız bedenini barajdan Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı'na bağlı Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) timine bağlı dalgıçlar çıkarttı.

“Fethiye Sualtı Tarih Parkı” projesi bölgenin yeni çekim noktası olacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), dalış turizmini yeniden canlandıracak ve 10 binlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak “Fethiye Sualtı Tarih Parkı” Projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 1 milyon TL hibe almaya hak kazandı. Toplam 3 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek projenin bölgenin yeni çekim merkezi olacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Projemiz kapsamında Fethiye koylarında gerçekleştirilecek tematik sualtı sergisi ile Fethiye tarihini sualtında canlandıracağız. Fethiyemizin tarihi değerleri Fethiyemizin değerleri Kayaköy, Likya Lahitleri ve Amintas Kaya Mezarları su altında resiflerle canlandırılacak. Bölgemizin dalış turizmine yönelik potansiyelini ortaya çıkarılacak proje aynı zamanda onbinlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak nitelikte olacak.” dedi. 

Online toplantıyla sektör sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 13 Nolu Emlak, Eğitim, Sağlık ve Sportif Faaliyetler Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Toplantıda sosyal medya platformları üzerinden yapılan yetki belgesiz emlakçılık faaliyetlerine son verilmesi gerektiğine dikkat çeken üyeler, yeni düzenleme ile Şubat ayından itibaren sosyal medya platformlarında yetkisiz emlak paylaşımı yapanlara, para cezası uygulanacağını hatırlattı. FTSO üyeleri, vatandaşları da bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 5.000 Sözleşmeli Uzman Erbaş alacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığından, Jandarma Genel Komutanlığına Sözleşmeli Uzman Erbaş Temin Edilecektir. Jandarma Genel Komutanlığına 3.770’i Jandarma (Komando-Asayiş), 925’i Lojistik Alt Branşlı (Mesleki Nitelikli), 265'i Muhabere, 14’ü At Bakıcısı, 13’ü Bot Serdümeni, 10’u Havacılık, 3’ü Kurbağa Adam (Dalış Amiri) branşlarında olmak üzere toplam 5.000 Sözleşmeli Uzman Erbaş (Erkek) temin edilecektir.

Arif İsmet Vidinli’nin vasiyeti yerine getirildi

Bodrum’un kültürüne, dokusuna ve coğrafyasına uygun her türlü projeye imza atan Bodrum Belediyesi, Bodrum sevdalısı hayırsever iş insanı merhum Arif İsmet Vidinli’nin vasiyetinin yerine getirilmesine destek oldu.

Marmaris açıklarında bulunan heykelin baş kısmı için dalış yapılacak

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü, Selimiye ve Bozburun Mahallesi açıklarında, Bodrum'dan gelen balıkçıların ağlarına geçtiğimiz günlerde 2 metre uzunluğunda 300 kilogram ağırlığında bronz heykel takılmıştı. İncelenmek üzere Marmaris Müze Müdürlüğü'ne teslim edilen heykelin baş kısmını bulmak ve geniş çapta araştırma için özel bir ekip kurularak dalış yapılacağı öğrenildi.

DALIŞ MERKEZLERİ FAALİYETLERİNE KONTROLLÜ BAŞLADI

Fethiye’de korona virüsü salgını döneminde kapalı bulunan dalış merkezleri, normalleşme süreci ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun (TSSF) aldığı önlemlerle yeniden su altı meraklılarını ağırlamaya başladı.

Erdoğan“Fotoğraf Makineniz Her Zaman Elinizin Altında Olsun”

İstanbul’un keşmekeşliğinden kaçan ve 2017 yılında Fethiye’ye yerleşen sokak fotoğrafçısı Mithat Erdoğan ile sokak fotoğrafçılığı üzerine konuştuk. Fotoğrafçılık eğitimi almasa da yüreğinden geldiği hisle fotoğraflarını çeken ve dikkatleri üzerine çeken bir isim Mithat Erdoğan. Hiç aklında yokken eşinin bir gün kendisine hediye ettiği fotoğraf makinesiyle fotoğrafçılığın dünyasına dalış yapıyor Mithat Erdoğan. Ancak dijital fotoğraf makinesinden çok analog fotoğraf makinesiyle tutkuya dönüşüyor ondaki fotoğraf çekme aşkı.

Tatlıcı “Fethiye’yi Ak Parti İktidarına Kazandıracağız”

Fethiye’nin başarılı iş adamlarından turizmci ve mimar Mehmet Melih Tatlıcı AK partiden Fethiye Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. AK Parti Fethiye ilçe başkanlığında açıklamada bulunan Mehmet Melih Tatlıcı “12 yıldır Fethiye’de Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibiyim. Turizmin bir çok alanında faaliyet göstermekteyiz. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunuyum. AK Parti sevdalısıyım. Fethiye’nin sorunlarını AK Partinin çözeceğine inanmaktayım” dedi. Temmuz ayında AK partiye üye olduğunu söyleyen Mehmet Melih Tatlıcı “Taze bir siyasetçiyim ama birçok sivil toplum girişimlerinde yönetici olarak görev aldım ve seçildiğim takdirde Fethiye’nin sorunlarını çözeceğim. Fethiye’nin sorunlarının çözümü noktasında ilkelerimizden oluşan bir Fethiye manifestosu hazırladım ve sizlerle paylaşacağım” dedi.