Darbe Haberleri

Darbe Haberleri

Selim Kayacı sakatlandı

Fethiyespor orta saha oyuncusu Selim Kayacı, eline aldığı darbe sonrasında sakatlandı.

Prof. Dr. Koçak, “Utangaç ve maskeli darbeciler var”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Prof. Dr. Cemil Koçak tarafından ‘Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz’ konferansı düzenlendi.

MSKÜ’de “Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” Konferansı Düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Prof. Dr. Cemil Koçak’ın katılımıyla “Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” konulu konferansı gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitleri Seydikemer'de Anıldı

Seydikemer'de FETÖ Terör Örgütü'nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 7'nci yıldönümünde 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları' temalı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri için 81 ilde sela okundu

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü olan selalar 253 şehidimizin anısına Türkiye'deki tüm camilerde yeniden yükseldi.

15 Temmuz Anma Programı düzenlendi

Fethiye'de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Başkan Gümüş’ten 15 Temmuz Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yazılı bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz'da Muğla'da yaşananlar

Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Marmaris’te kaldığı otelde derdest etmek için gelen MAK, SAT ve Özel Kuvvetler'den oluşan 37 kişilik suikast timi, 16 Temmuz gecesi saatlerinde helikopter ile Marmaris'e gelmişti.

Marmaris'teki otelde 15 Temmuz'un izleri duruyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele gelen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) suikast timinin geride bıraktığı izlere 7 yıldır hiç dokunulmazken, oteldeki tahribat darbecilerin gözünün ne denli döndüğünü gözler önüne seriyor.

Başkan Gürün’den 15 Temmuz Mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Şehit Polis Eker'in babası o gece ve sonrasında yaşadıklarını anlattı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde polis memuru olarak görev yaparken 15 Temmuz 2016 günü FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker için satın alıp, "Bu ev torunlarımın torunlarına kadar kalacak diyen" babası Nihat Eker o gece oğlu ile yaptığı son konuşmayı anlatırken, "Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

MSKÜ’de ‘Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz’ konferansı

15 Temmuz han darbe girişiminin 7’inci yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde ‘Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” konferansı düzenlenecek.

Turizme Büyükşehir darbesi

     Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Marmaris Yat Limanında devam eden inşaattan dolayı yollar bozuk, elektrik su yok, turizm sezonunun başlamasından dolayı esnaf çaresiz bir şekilde acil çözüm bekliyor!    

FETÖ ŞÜPHELİSİ DOKTOR İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Muğla'da, hastanede tedavi gören uzman çavuşla tartışarak, darbedildiğini iddia eden ve hastanenin güvenlik kamerası görüntülerinde iftira attığı belirlenen, hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla dava açılan Tahir Tarımer, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Tarımer, yöneltilen suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, Tarımer hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Şarkıcı Mevlanaoğlu, evinin önünde darp edildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan Popstar Evren Mevlanaoğlu evinin önünde tanımadığı bir erkeğin saldırısına uğradı. Başına ve yüzüne aldığı darbe sonucu yüzü gözü moraran Evren Mevlanaoğlu, hastaneye giderek darp raporu aldı. Polis tarafından el konulan olayda kimliği tespit edilen saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

SEYDİKEMER’DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Seydikemer’de FETÖ Terör Örgütü’nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 6’ncı yıldönümünde ‘Türkiye Aşkına’ temalı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “O gece şehitler tepesini boş bırakmamak için sokaklara çıkan, yolları dolduran, darbecileri önüne katıp kovalayan kahramanlarımız sayesinde Türkiye'nin geçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür” dedi.

15 TEMMUZ PROGRAMI MEVLİD İLE BAŞLADI

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’nde FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe teşebbüsünde canlarını feda ederek vatanımıza sahip çıkan aziz şehitlerimiz için Fethiye Merkez Camii’nde mevlit okutuldu.

Yelda Erol Gökcan’dan 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz’da hain FETÖ Terör Örgütü’nün darbe girişimine karşı Demokrasimize, Bayrağımıza, Vatanımıza sahip çıktık…

CHP’li Erbay: ‘Turistlere gece 1’de otele geri dönün diyemeyiz’

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında konulan yasakların kaldırılmasına rağmen müzik yasağının devam etmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe sezonun açıldığı bir dönemde müzik yasağının gece 12.00’den 01.00’e uzatılması turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracaktır.” dedi.

CHP’Lİ ERBAY: ‘BÜTÜN YASAKLAR KALKTIYSA MÜZİK YASAĞI DA KALKMALIDIR’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, pandemi nedeniyle ağır darbe alan, milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe rezervasyonların başlayacağı bir dönemde gece 12’den sonra müzik yasağının devam ediyor olmasının turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracağını söyledi.

Uçak; “28 Şubat darbesinin izleri silinmeli”

28 Şubat postmodern darbe girişiminin 25'inci yılında açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, darbenin toplumları ve ülkeleri kontrol altında tutmak için geliştirilen emperyalist bir mekanizmanın olduğunu açıkladı.

Yol verme kavgası kanlı bitti

Milas İlçesi Dibekdere Mahallesi’nde 2 grup arasında çıkan arbedede A.Y. isimli şahıs aldığı bıçak darbesi ile yaralandı.Yaralanarak hastaneye kaldırılan şahıs hastanede hayatını kaybetti.

Meydan kavgası kanlı bitti

Fethiye Karaçulha Sebze ve Meyve Hali’nde iki grup arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Birbirlerine sopalarla saldıran grupların kavgası sonucu 4 kişi kafasına aldığı darbe sonucunda yaralandı.

‘Üreticimizi Küstürmeyin’

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Çiftçilerimizin belini büken ve günden güne tarıma darbe vuran yanlış tarım politikaları ve girdi maliyetlerinin önü alınamaz artışı emekçi çiftçilerimizin gelecek umutlarına gem vurmaktadır. Üreticimizin küstürülmemesini istiyoruz” dedi.

Bülent Ecevit’in mahkumiyetini çekmek istediği cezaevi demokrasi müzesine dönüştürüldü

Muğla'nın Datça ilçesinde Türkiye'nin en küçük cezaevlerinden biri olan, 1980 askeri darbesi sonrası Bülent Ecevit'in cezasını çekmek istediği ve 2002 yılında kapatılan cezaevi, Demokrasi Evi'ne dönüştürülerek düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

'İktidardan Basına Darbe Üstüne Darbe'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtikten sonra Genel Kurula Gelen Vergi Usul Kanunu hakkında CHP Grubu adına söz alan Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin teklifin 15.nci maddesinin Yerel Gazetelerin kapanmasına yol açacak düzenleme olduğunu belirterek maddenin geri çekilmesini istedi. Girgin,’’Temmuz ayında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ile kamu kurumlarının gazetelere abone olmalarını, reklam ve ilan vermelerini yasaklayan hükümet, şimdi de vergi cezası tebliğlerinin gazetelerde yayınlanmasına son vererek yerel basına öldürücü darbeyi vurmaya hazırlanıyor’’ diyerek düzenlemeye tepki gösterdi.

Yemek yerken sırtından bıçaklandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yemek yerken sırtına 4 bıçak darbesi alan bir kişi, hastanede tedavi altına alındı.

Fethiye KOM’dan sahte ehliyet çetesine büyük darbe

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince bazı şahısların sınava girmeden sahte ehliyet aldıkları ve bu ehliyetleri Fethiye İlçesinde bulunan 2 şahsın aracılığı ile 10-20 bin TL karşılığında temin ettikleri belirlenen şahıslara yönelik olarak operasyon düzenlendi.

Gazi Aybey, “Şehitlerimizin, gazilerimizin kanıyla buradayız”

Fethiye’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının 5. yıldönümünde yaptığı konuşmada “Yüce Türk milleti Cumhurbaşkanımızın emriyle meydanlara indi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne, Gazi Meclisi önüne işte buraya Beşkaza Meydanı’na gelerek meydanları doldurdu ve tanka, topa, tüfeğe göğsünü siper etti” ifadelerini kullandı.

Bodrum’da 15 Temmuz gecesinde şehitler dualarla yad edildi

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte 15 Temmuz şehit ve gazilerinin yanı sıra geçtiğimzi günlerde silah kaçakçısı tarafından şehit edilen polis memuru Ercan Yangöz de anıldı.