Davul Haberleri

Davul Haberleri

Piste çıkan boğaları para yağmuruna tuttular

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Algı Mahallesi'nde 10'uncusu düzenlenecek boğa güreşi öncesinde davul zurna eşliğinde görücüye çıkan boğalar para yağmuruna tutuldu. Boğacılar, deste deste savurdukları paralarla büyük ilgi çekerken, boğaların yanına yaklaşmaya korkan davulcular ise bu paraları toplayamadı.

Muğla'da boğalar güreş öncesi görücüye çıkarıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesi Algı Mahallesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan boğa güreşi öncesinde boğalar görücüye çıkarıldı. Geleneksel festival kapsamında düzenlenen etkinlikte, güreşecek boğalar davul zurna eşliğinde vatandaşlara tanıtıldı.

Akdeniz’in suyu bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşuyor

Muğla’nın Datça ilçesinde geleneksel hale gelen etkinlik çerçevesinde Akdeniz’den alınan ve testilerle taşınan deniz suyu, bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşacak.

Fethiye’deki yörük şenliğinde görme engelliler alkışı hak etti

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile farklı bir etkinliğe imza atıldı. ‘Yörük Şenliği’nde ’ ilkler yaşanırken, görme engelli gençlerde sahne alıp özellikle Kur’an-ı Kerim okuyan Kerem Kalkanlı ile piyano resitali gerçekleştiren Ecrin Kalkanlı ayakta alkışlandı. Görme engelli Semir Kalcı’nın davul çalarak ekipleri oynattığı gecede, birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu.

Milas'ın davul ile özdeşleşen ismi hayatını kaybetti

Milas'ın cadde ve sokaklarında sürekli davul çalarak gezip dolaşan 'Bizim Davulcu Mehmet' lakabı ile tanınan Mehmet Aydın, hayatını kaybetti.

Muğla Kızlar Hokey karması davul zurna ile karşılandı

 Kırklareli'nde gerçekleştirilen U12 Kızlar Türkiye Hokey Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi olan Muğla İl Karması Hokey Takımı Muğla’da davul zurna ile karşılandı.

Seydikemerli Güreşçiler Davul Zurnayla Karşılandı

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Teşvik 2 Boyunda 1’inci olan Emre Baran ve Deste Küçük Boyda 3’üncü olan Osman Nuri Çıldan, Seydikemer’de davul zurnayla karşılandı.

Göcek'te Yayla Göçü Renkli Görüntülerle Başladı

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde düzenlenen 20. Göcek Gürsu, Pırnaz Yayla Yürüyüşü'nde, yöresel kıyafetler giyen yörükler, davul- zurna eşliğinde yürüdü.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatcıye, büyük destek

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Ortaca ve Dalaman’da yine çok büyük destek aldı. Kendisini davullar ve zurnalar eşliğinde karşılayan vatandaşların Saatcı’ya gösterdiği ilgi ve alaka her kesimden takdir topladı.İlk olarak Ortaca ilçesini ziyaret eden Saatcı, İYİ Parti Ortaca İlçe Başkanı Barbaros Canlı ve partililerle buluştu.

Tarihe geçen Aysu’ya davullu zurnalı karşılama

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada geçerek Manş'ı geçen en genç Türk yüzücü olan Bodrumlu Aysu Türkoğlu'na, Milas-Bodrum Havalimanı'nda davullu zurnalı karşılama töreni düzenlendi. Tarihe geçen genç yüzücü ve ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Milas’ta boğa güreşleri nefes kesti

Muğla Boğacılar Derneği tarafından boğa güreşi organizasyonu gerçekleştirildi. 50 boğanın mücadele ettiği güreşlerde, güreş alanı dışına kaçan boğalar nedeniyle zaman zaman tehlikeli anlar yaşandı. Davul zurna dinleyen boğa ise etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Fethiye’de Şampiyonluk Coşkuyla Kutlandı

Fethiyespor - İçel İdmanyurdu maçının tarafsız sahada oynanmasından ötürü Ankara’ya gidemeyen Fethiyespor taraftarları, şampiyonluk penaltısından sonra Fethiye sokaklarına akın ederek davul ve zurnalarla büyük sevinçle gelen şampiyonluğu kutladı.

Şampiyon Öğrenciler Davul Zurnayla Karşılandı

Fethiye Karagedik Ortaokul Müdürü İlkay Şumur ve öğrencileri, Aydın’da düzenlenen Bocce ve Dart Türkiye Şampiyonluğu’nda büyük bir başarıya imza attılar. Bocce Branşında Türkiye Şampiyonluğu kupasını kazanan Fethiye Karagedik Ortaokulu öğrencileri davul zurna eşliğinde karşılandı.

Beşkaza Meydanı’nda davullu zurnalı eylem

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından son yapılan elektrik zamlarını ve vatandaşa gelen elektrik faturalarını protesto etmek amacıyla Beşkaza Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Muğla Merkez Gelecek Partisi İlçe Başkanı Taner Akbulut, Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanı Ömer Faruk Kılınç, Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç ve birçok vatandaş katıldı. Açıklamaların ardından elektrik faturaları yırtılıp yakılarak davul zurna eşliğinde oyun havası oynandı.

Gelecek Partisi’nden Davullu Zurnalı Eylem

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız son yapılan elektrik zamlarını ve vatandaşa gelen elektrik faturalarını protesto etmek amacıyla 5 Şubat Cumartesi günü Beşkaza MeydanI’nda basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Yangında yüreği yanan köylüler, kar görünce oynadı

Yaz aylarında Marmaris'te yaşanan orman yangınında büyük hasar yaşayan Bayır Mahallesi sakinleri, yağan kar sonrası davullu zurnalı kutlama yaptı.

PTT’DEN “ANTİKA SOBALAR” KONULU ANMA PULU

PTT AŞ. Tarafından soba görsellerine yer verilerek hazırlanan ilkgün zarfı tedavüle sunuldu.

Şampiyonlara davullu-zurnalı karşılama

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alanya Belediyesi ve Türkiye Hentbol Federasyonu'nun işbirliği ile düzenlenen 26'ncı Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası sona erdi.

Blue Lagoon Sitesine Dolmuş Hattı Getirildi

Fethiye’nin Taşyaka Mahallesinde bulunan Blue Lagoon sitesine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca öncülüğünde dolmuş hattı getirildi. Dolmuş hattının getirilmesi site sakinleri tarafından sevinçle karşılandı. Sitenin düzgün bir yolunun olmaması ve bu nedenle dolmuşların çıkmadığı siteye Başkan Karaca yol çalışmaları yaptırarak, dolmuş hattı getirdi. Blue Lagoon site sakinleri davul, zurna ile kutlama yaparak, Alim Karaca’ya teşekkür ettiler.

Davutoğlu Başkan Karaca’yı ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi için Fethiye’ye geldi. Çiftlik Mahallesi’nde davul zurna ile karşılanan Davutoğlu’na Yörük yağlığı takılıp; Beşkaza kasketi hediye edildi. 

“İthal adaylar ilçeleri ve illeri yönetemezler”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Pamukkale TV’de ‘seçim 2019’ programının canlı yayın konuğu oldu. ‘Fethiye’ye gelecek yatırımlara engel oluyor’ iftiralarına cevap veren Başkan Saatcı, “Kimse ramazan davulu gibi uzaktan ötmesin. Fethiye’ye ne yapılacaktı da biz engel olduk? Fethiye’ye yapılan her işe hem Büyükşehir hem iktidara müteşekkir oluruz. Ancak ne yaptılar? Ben tabi ki yapılmayana tepki koyacağım. Ben Fethiye’nin kavgasını yapıyorum” dedi.