Dayanışma Günü Haberleri

Dayanışma Günü Haberleri

Karaca'dan 1 Mayıs Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaytan: “10 Ocak’lar Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalı”

Medya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların ve basın çalışanlarının 2024 yılına birçok sorunla girdiğini belirten Ege Gazeteciler Federasyonu ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, bu sorunların zaman geçirilmeden ele alınarak çözülmesinin, demokrasinin gelişimi için büyük önem taşıdığını kaydetti.

“Basın Özgürlüğü Gerçek Anlamda Sağlanmalı”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bazı uygulamalara bakıldığında, sansürün kalkmadığını, aksine etkisini arttırarak devam ettirdiğini üzülerek görmekteyiz.” dedi.

Milletvekili Adayı Tan, ‘’ Sorunları çözüme kavuşturmak bizim işimiz"

AK Parti Muğla Milletvekili adayı Eylem Tan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Dalaman ilçesindeki sanayi sitesi esnafını ve STK’ları ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Milletvekili Adayı Tan, çözüme kovuşturmak için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Başkan Uzundemir, önlüğü giydi hamur açtı

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla video klip ile bir mesaj yayınladı.

Bahattin Gümüş’ten 1 Mayıs mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Akdenizli, "1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü’nü" Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

EGF’den 24 Temmuz açıklaması

“Özgür basın topluma katkı sağlar!” Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı olan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan, Sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Basının Sansürle değil, özgürce yayın yapması halinde topluma katkı sağlayacağını söyledi.

15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

15 Temmuz Milli Beraberlik ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi özer Olgun Kültür Merkezi Önünde Fotoğraf Sergisi düzenlendi. Düzenlenen serginin açılışını Fethiye Kaymakamı Alper Balcı yaptı.

Kaymakam Balcı; “En Kutsal Kazanç Alın Teri İle Kazanılan Helal Kazançtır”

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

BAŞKAN OTGÖZ'DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Gökcan’dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında en kutsal kazancın emek ve alın teri ile kazanılan helal kazanç olduğunu belirtti.

BAŞKAN GÜMÜŞ, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, '1 Mayıslar sadece sınıfsal anlamda işçilerin değil, üretim adına bir tek çivi çakandan bir tohum ekene kadar her emekçinin bayramıdır. 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum' dedi.

Menteşe Belediyesinden Kadın Personele Anlamlı Eğitim

Menteşe Belediyesi tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde belediyede çalışan kadın personele ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Şiddet Türleri’ ve 6284 Sayılı Kanun hakkında eğitim verildi.

Kolaylı, 'Medyadaki mesleki kirlenme hepimizi derinden yaralıyor'

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, basının sorunlarına ve çözüm önerilerine dikkat çekti.

Altınçekiç, “Yaşasın 1 Mayıs”

Türkiye'de milyonlarca çalışan, ikinci kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü pandemi koşullarında kutluyor. Fethiye Eğitimiş Şube Başkanı İstem Altınçekiç 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Altınçekiç mesajında, “Üretmek, çalışarak emek harcamak, alınteri akıtarak kazanmak ama sonucunda hak ettiği yaşamı özgürce yaşamak. İşte bu mücadelenin adıdır” dedi.

Çoban’dan 1 Mayıs mesajı

Türkiye'de milyonlarca çalışan, ikinci kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü pandemi koşullarında kutluyor. Salgınla artan işsizliği, ağırlaşan çalışma koşullarını, dar gelirlinin yaşama mücadelesini İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Çoban, “1 Mayıs, Her şeyden önce emektir, umuttur. İradenin, kararlılığın adıdır. Türkiye'de 1 Mayısların tarihi aynı zamanda Türkiye'de demokrasi mücadelesinin ve işçi sınıfının mücadelesinin tarihidir” dedi.

İşçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan: “En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Ortaya koydukları emek ve alın teriyle ülkemizin gelişmesi, büyümesi ve kalkınmasında lokomotif işlevi gören işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

Fethiye'de ortak açıklama

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın tam kapanma dönemine denk gelmesinden dolayı Fethiye’deki sivil toplum kuruluşları ve dernekler Fethiye kültür Merkezi önünde 1 Mayıs açıklamasında bulundular. 

CHP'li Erbay, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Erbay, “Bu topraklarda emeği ve alın teri ile yaşayan, fabrikalarda, madenlerde, tarlalarda nasırlı elleriyle üreten ve her gün hayatı yeniden yaratan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum. Bugüne kadar CHP olarak her zaman emekçinin yanında olduk. Onların sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğiz. ” dedi.

Oymak, “Kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları, ilçe teşkilatında bir basın açıklaması yaptı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, “Bu yıl 25 Kasım’ı pandemi koşullarının gölgesinde karşılıyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki; ülkemizde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlalleri artarak devam ediyor” dedi.

“Kadına şiddet politiktir”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama da, “Kadına Şiddet Politiktir’’ denildi.

KAYTAN '24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI DEĞİL, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR'

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı Ege Gazeteciler Federasyon Genel Başkanı ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan, 24 Temmuz Basın Bayramı'nın bu yıl da kaygı verici bir ortamda geçtiğini söyledi.

TGK GENEL BAŞKANI NURİ KOLAYLI 'ÖZGÜR BASIN HALKIN GÜVENCESİDİR'

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, basının sorunlarına ve basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti.

Başkan Otgöz’ün 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, alın terinin sembolü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm emekçilerin gününü kutladı.

AK Kadınlardan “Şiddete Karşı Turuncu Çizgi”

AK Parti Fethiye Kadın Kolları tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma günü” nedeniyle etkinlik düzenlendi. FBKM önünde düzenlenen etkinliğe; AK Parti Fethiye Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çiftçi ile Kadın Kolları yönetimi ve üyeleri, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldılar…

NİHAT ÖZTÜRK’TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI…

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nedeniyle yapmış olduğu açıklamada “İşçi ve emekçi kardeşlerimizin, tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü” tebrik ediyorum” dedi.

KADEM METE’ DEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklamada bulundu. Kadem Mete açıklamasında “AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete: “Tüm emekçi kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlar, barış ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını dilerim” dedi.