Denge Haberleri

Denge Haberleri

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

Muğla’da “Mavi Yeşil” okullar satranç turnuvası başladı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Mavi Yeşil Okullar” projesi çerçevesinde öğrenciler arası satranç turnuvası başladı.

Belediye, Yeşil Alan Düzenleme Çalışmaları Yapıyor

Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde ekolojik dengeye ve kent estetiğine uyumlu yeşil alan düzenleme çalışmaları kapsamında ağaç budama faaliyetlerine devam ediyor

Devrilen traktörün altında kaldı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Göldere Mahallesi’nde traktörüyle ağaç çekme işlemi sırasında dengesi bozulan traktörün devrilmesi sonucu altında kalan 57 yaşındaki çiftçi Ali Özkan, hayatını kaybetti.

Komşusunu bıçaklayıp, arabaları çizdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan bir sitede akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi site sakinlerine zorluk çıkarırken, şahsın son olarak komşusunu bıçaklayıp arabaları çizdiği öğrenildi. Adeta diken üzerinde yaşadıklarını belirten site yöneticisi ve sakinleri yetkililerden yardım istedi.

Kasımoğlu, “Dengelerin normale dönmesini istiyoruz”

Fethiye Cuma Pazarı’nda toptancılık yapan Ayşegül Kasımoğlu, ekonomik durumlardan oluşan üretici ve tüketici krizi ile ilgili düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Emekli ve memur maaşlarında flaş gelişme! Kademeli zam mı geliyor?

Asgari ücrete yapılacak zammın belli olmasıyla gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın en düşük maaşı iyileştirme yoluyla mı yoksa dengeyi gözetmek adına kademeli mi yapılacağı hakkında formüller konuşulmaya başlandı.

ALİ İHSAN EMRE, “KUŞ CENNETİ’NE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR AMA OLMUYOR” 

Yıllardır Fethiye’deki yaban hayatının korunması için toplumsal farkındalığı artırmaya çalışan Ali İhsan Emre, Çalış bölgesinde yer alan Kuş Cenneti’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çağrıda bulundu. Göçmen kuşların uğrak yerlerinden olan ve 222 kuş türü tespit edilen alan, yaban hayatı ve ekolojik denge açısından önem taşıyor. 

DENGESİNİ KAYBEDEREK DÜŞEN ELEKTRİK USTASI YARALANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kablo tamir etmek için çatıya çıkmak istediği sırada merdivenden düşen elektrik ustası yaralandı.

ŞİMŞEKLER 1 PUANA RAZI OLDU

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligin üst sıralarında bulunan İskenderunspor’u konuk etti. Çekişmeli giden maçta skorda denge bozulmadı. Mücadele 0-0 eşitlikle tamamlandı.

ZEYTİN HASAT SEZONU ÖNCESİ SAĞLIKÇILARDAN YAMAÇ ARAZİLERDE ÇALIŞANLARA UYARI

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mutlu Güngör, Ege illerindeki yamaç arazilerde zeytin hasat sezonunun başlaması nedeniyle zeytin hasadı yapanların vücut dengelerini korumalarını tavsiye etti. Güngör, “Eğimli arazide çalışmanın yanı sıra yürümede dize, bele, kalçaya, dengesiz yük bindiğinden sakatlanmalara neden olabilir” dedi.

UÇURUMDAN DÜŞEN ŞAHIS HELİKOPTERLE KURTARILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı kırsal Bayır Mahallesi'nde dengesini kaybederek uçurumdan düşen şahıs bulunduğu yerden helikopterle alınarak hastaneye sevk edildi.

ENSO INN HOTEL HİZMETE AÇILDI BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTI DA BİRARAYA GELDİ

Fethiye Kayaköy de Enso Inn Hotel ve Enso Garden Restoranı hizmete açılmıştır. Enso, Zen Budizmi felsefesine göre kutsal bir sembol olan, birliktelik ve aydınlanma çemberi, uyumu, kendine güveni, dengeyi ve devamlılığı ifade etmektedir.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

Muğla’nın Milli Mücadele Kahramanları Duvara Resmedildi

Menteşe Belediyesi tarafından Muğla’nın Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarının duvara resmedildiği Mural resim çalışması Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen kokteyl ile açıldı. Sanatçı Erdem Aylı tarafından Konakaltı Kültür Merkezi içine bakan evin duvarına Muğla'ya bakan Atatürk, İskender Alper, Bozüyüklü Hacı Süleyman Efendi, Zorbazade Ragıp Bey, Efeler, Serdengeçti Birlikleri, İsmet Teyyaresi ve zeytin dalı resmedildi.

Bodrum Belediyesi ekipleri ’beyaz kum’ serimine engel oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahillerin doğal görünümünü değiştirerek ekolojik dengeyi bozmaya hazırlanan işletmeye belediye ekipleri müdahale etti.

Orman işçisi kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yanan alanlarda çalışma yapan geçici orman işçisi, dengesini kaybederek kayalıklardan düştü ve yaşamını yitirdi.

Menteşe Belediyesi’nden memurlara sosyal denge zammı

Menteşe Belediyesi ve Tüm-Yerel Sen Sendikası Muğla Şubesi arasındaki sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile Tüm-Yerel Sen Muğla Şube Başkanı Salih Yıldız arasında imzalanan sözleşme kapsamında Menteşe Belediyesi'nde görevli kadrolu ve sözleşmeli memurların maaşlarına 201,35 TL ile 335,50 TL arasında artış yapıldı.

Emlak sektörünün sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Emlak Sektör Toplantısı’nda emlakçıların sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Emlak sektöründe dengesiz fiyat oluşumları, fiyat artışları ve tarım arazilerinde kullanım amacına uygun olmayan alış-satışların görüldüğünü belirten Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, emlakçılık mesleğini icra etmenin her yıl daha zorlaştığını söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Vergi kaydı, oda kaydı ve yetki belgesi olmayan herkes bu işi yapabiliyor. Bu durum kayıt altında iş yapanlar açısından haksız rekabet yaratıyor. Mağduriyetlerin önüne geçmek ve sorunlara çözüm bulmak adına gerekli girişimleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bodrum’da bıçaklı saldırgan dehşeti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir şahsın bıçaklı saldırısına uğrayan kadın, ölümden döndü. Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen şahıs, çevredeki vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilip jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Milletvekili Gökcan’dan Stokçuluğa Karşı Kanun Teklifi

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun ilk imzaları atarak teklif ettikleri ve AK Parti milletvekillerinin imzaları ile destek verdikleri Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara, 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

Rus paraşütçü kayalıklara düştü

Fethiye Ölüdeniz'deki 1700 rakımlı paraşüt pistinden tek kişilik paraşüt atlayışı gerçekleştiren Rus turist Yulia Nikolay Voropaev atlayış sonrası dengesini kaybederek kayalıklara çarptı.

AK Partili Özkan için bir suç duyurusu da Fethiye’den

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın Beyaz TV'de katıldığı bir programda kullandığı, 'İYİ Parti malum olduğu üzere kasetlerle, kongrelerle MHP'yi dizaynetmeyi başaramayan, FETÖ'nün kurduğu bir partidir.' sözlerine karşılık, İYİ Parti Fethiye İlçe teşkilatı da suç duyurunda bulundu. İYİ Partiye iftira atıldığını belirten İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Hem yerelde hem genelde, kararlı adımlarla iktidara yürüyen İYİ Parti’ye iftira atılmasın! AKP’nin tahtını sallayan, saltanatını sarsan, ülkemizdeki siyasi dengeleri alt üst eden Cesurlar Hareketi’ne saldırılar olmasın!” dedi.

Dengesini kaybedip otomobile çarpan engelli gencin darp edildiği iddiası

Muğla'nın Menteşe ilçesinde akülü tekerlekli sandalye ile dengesini kaybederek otomobile çarpan 17 yaşındaki engelli İsmet Canfer'in araç sahibi tarafından darp edildiği iddia edilirken, Canfer ailesi şahıstan şikayetçi oldu

Yangın sonrası tabiatın dengesini sağlayan arılarda açlık tehlikesi

Dünya'nın en önemli çam balı üretim merkezlerinin başında yer alan Muğla, Aydın ve Antalya'da meydana gelen orman yangınlarının tabiatın dengesinin yanı sıra birçok sektörü olumsuz etkilediği belirtildi. Yangınlar sonrası bölgede bulunan binlerce koloni arının telef olmasının yanında sağ kalan arıların açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu sektörün ise yaklaşım 100 milyon dolarlık maddi kaybı olduğu belirtildi.

15 yaşındaki çocuk 2. kattan aşağı düştü

Fethiye’de Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursunda kalan 15 yaşındaki Ahmet, dengesini kaybedince 2. Kattan aşağı düştü.

Güllük Körfezi’ne 30 bin levrek balığı yavrusu bırakıldı

Yoğun olarak deniz balıkları avcılığı yapılmakta olan Güllük Körfezi'nde, su ürünleri koruma ve kullanma dengesi gözetilerek geliştirilmesi, yönetilmesi ve balıklandırılması kapsamında 30 bin adet levrek balığı bırakıldı.

Menteşe Belediyesi tiyatro kursları başladı

Menteşe Belediye Tiyatrosu eğitmenleri tarafından verilen tiyatro eğitimlerine 6 ila 50 yaş arasında çok sayıda kursiyer katılıyor. Kursiyerler belirlenen yaş gruplarına göre Zihni Derin Alışveriş Merkezindeki Belediye tiyatrosunun salonlarında 4 tiyatro ve 2 drama eğitmeninden ses, nefes, denge, koordinasyon, doğaçlama, diksiyon, jest, mimik ve adımlama konularında eğitim alıyorlar.

Banyoda düşerek hayatını kaybetti

Fethiye'nin Karaçulha Mahallesinde yaşayan 42 yaşındaki Muzaffer Çelik banyoda dengesini kaybederek düştü. Muzaffer Çelik olay yerinde hayatını kaybetti.

Fethiye'de Motosiklet Kazası; 1 Yaralı

Fethiye'de gaza aniden yüklenen motosiklet sürücüsü dengesini kaybedince düşerek yaralandı.