Deniz Dibi Temizliği Haberleri

Deniz Dibi Temizliği Haberleri

Kumbahçe sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla her yıl düzenlenen Deniz Dibi Temizliği Bodrum Kumbahçe sahilinden başladı.

Fethiye’de Öğrenciler Deniz ve Sahil Temizliği Yaptı

Fethiye Büyüksamanlı Plajı’nda “Temiz Deniz Temiz Türkiye“ etkinliği kapsamında deniz dibi temizliği ve kıyı temizliği yapıldı.

Deniz dibi temizliğinde, deniz motoru bulundu

Akdeniz Koruma Derneği, Sualtı Kültürel Mirasın Korunması ve Çıkarılması çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün Bozburun bölgesindeki kazı çalışmalarına destek olmak için Bozburun Yeşil Ada ve Söğüt Antik Liman çevresinde deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.

Körfezde temizlik çalışmaları

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dalgıçlar desteğiyle yapılan deniz dibi temizliği ve koylarda çevre temizliği çalışmaları devam ediiyor.

Fethiye Körfezi’nin temizleme maliyeti 55 milyon Euro

Fethiye Körfezi’nin deniz dibi temizliği için Muğla Büyükşehir Belediyesi Koordinasyonunda 19 kurum temsilcisi bir araya geldi. Proje danışmanı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner,  deniz dibi temizliği faaliyeti kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığınca bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin sunum yaptı.

11 ayrı mahallede toplam 3 tona yakın atık toplandı

 Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan ve bu yıl 9.su düzenlenen “Deniz Dibi Temizliği Etkinliği” Kumbahçe koyunda gerçekleştirilen temizliğin ardından son buldu. Temizlik sonrası Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan atıklar ve bu yıl yapılan çalışmaların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

10 Mahallede 2 Bin 283 Kilo Atık Çıktı

Bodrum Belediyesi tarafından 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla başlatılan 'Deniz Dibi Temizliği Etkinliği' Ortakent ve Güvercinlik Mahallelerinde devam ederken, bugüne kadar gerçekleştirilen etkinliklerde 10 ayrı mahallede toplam 2 bin 283 kilogram atık toplandı.

Denizden 1 saatte yarım ton çöp çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde deniz dibi temizliği yapan dalgıçlar, 1 saatte yarım ton çöp çıkardı. Çöpleri gören yerli ve yabancı turistler ise hayrete düşürdü.

Belediyeden Deniz Dibi Temizliği

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gündoğan Mahallesi sahilinde devam etti.

“Deniz Dibi Temizliği Kampanyası” 9. Yılında

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan Deniz Dibi Temizliği Kampanyası 9. yılına Türkbükü’nde girdi.

Deniz dibinden çıkanlar vatandaşları şok etti

Muğla’nın Bodrum içesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen deniz dibi temizliği sosyetenin gözbebeği Türkbükün’de başladı. Denizin dibinden çıkanları görenler ise hayret içerisinde kaldı.

Deniz dibinden çıkan çöpler hayrete düşürüyor

Fethiye’de geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmaları esnasında çıkan çöpler, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi’nde sergileniyor. Motosikletten mangala, ayakkabıdan bisiklet tekerleğine kadar birçok atık; görenleri hayrete düşürüyor. 

Milas’ta denizden çıkanlar şaşırttı

Muğla'nın Milas ilçesinde Dünya Çevre Günü dolayısıyla deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçlar yaklaşık bir saat içerisinde deniz dibinden çoğunluğu içecek şişesi olmak üzere araba lastiği, demir parçaları battaniye çıkardı.

Dünya Çevre Günü’nde 25 dalgıçla deniz dibi temizliği yapıldı

Bodrum Belediyesinin organizasyonuyla ilçede 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik kapsamında 25 dalgıçla deniz dibi temizliği yapıldı.

Mangal, bebek arabası ve battaniye, hepsi denizden çıktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, Türkiye'nin ve Avrupa'nın yat turizmi açısından en önemli merkezlerinden birisi olan Fethiye'nin Göcek Mahallesinde Osmanağa ve Ayten Koyunda deniz dibi temizliği gerçekleştirirken dip temizliğine Akdeniz Koruma Derneği de destek verdi.

Bodrum’da Dünya Çevre Günü etkinlikleri sürüyor

Dünya Çevre Günü etkinlikleri, Bodrum Belediyesi'nin organizasyonu ile Çökertme Deniz Dibi temizliğiyle start aldı.

Göcek’te deniz dibi temizliği yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, deniz dibi temizliğinde kıyıya çıkarılan çöpler görenleri şaşkına çevirdi.

Dünyaca ünlü plajda deniz dibi temizliği

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Çevre Haftası çerçevesinde deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçların deniz dibi temizlik çalışması, su altı kamerasıyla görüntülendi.

Marmaris’te hem karada hem de denizde temizlik yapıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Dünya Çevre Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Dalgıçlar deniz dibi temizliği yaparken; Marmaris Belediyesi ekipleri de gönüllülerle birlikte plajda izmarit ve çöp topladı. Dalgıçlar 2 günde 3 ton ağırlığında atık çıkardı, gönüllüler de bir saatte 100 şişe izmarit topladı.

Datça’da deniz dibi temizliği gerçekleştirildi

Muğla'nın Datça ilçesinde doğaseverler, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.

Deniz dibini 2 saatte pırıl pırıl yaptılar

Bodrum koyları ve kıyılarında turizm sezonu öncesi gerçekleştirilen temizlik çalışmaları devam ediyor.

Deniz dibi temizliği Bitez’de devam etti

Bodrum Belediyesi tarafından bu sene 8.si gerçekleştirilen deniz dibi temizliği etkinliği Bitez'de devam etti.

Yalıkavak’ta denizden 460 kilo atık çıkarıldı

Bodrum Belediyesi'nin bu sene 8'incisini Yalıkavak'ta gerçekleştirdiği 'Deniz Dibi Temizliği' etkinliği çerçevesinde sahil ve denizin dibinden 460 kilogram; plastik, metal, cam, lastik, tekstil ve ahşap atık çıkarıldı.

Deniz’in dibinden 2 saate 192 kilogram çöp çıktı

Bodrum Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Deniz Dibi Temizliği etkinliği Turgutreis sahilinde gerçekleşti. 2 saat deniz dibinde kalan dalgıçlar 192 kg çöp çıkardı.

Balık ihracatında hedef 2 milyar dolar

Bodrum'da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı'nın katılımıyla deniz dibi temizliği yapıldı, denize çipura ve levrek yavruları bırakıldı. Özkaldı; Balık ihracatında 2023 ihracat hedefini şimdiden aştıklarını belirterek yeni hedefin ihracatta 2 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Datça’da deniz dibi temizliği yapıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde deniz dibi temizliği kapsamında üç limanda temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Gökova Körfezi Akbük ve Turnalı’da Kıyı Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi işbirliğinde “Denizden Karaya Ormanlarımıza Kıyılarımıza Sahip Çıkıyoruz” başlığı taşıyan çocuklara yönelik farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Pazar günü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Gökova Körfezi’nde Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında yer alan Turnalı ve Akbük’te kıyı temizliği, Akbük koyunda ise deniz dibi temizliği yapıldı.

Dalgıç Başkandan deniz dibi temizliği

Dalgıç elbisesi giyen sertifika sahibi Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Ölüdeniz Lagünü’nde dalış yaparak, deniz dibi temizliğine katıldı.

Ölüdeniz’in dibi tertemiz

Turizm sezonuna girilirken 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Ölüdeniz'de deniz dip temizliği gerçekleştirildi. Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından Ölüdeniz Belcekız Plajı ve Kumburnu Tabiat Parkı Plajında değişik noktalarda dalış yapan 3 dalgıç, deniz dibi temizliği etkinliğine katıldı. Dalgıçlar, yaklaşık 2 saat boyunca deniz dibinde atık ararken fazla bir atık çıkmaması büyük dikkat çekti. Deniz dibinden az sayıda bira ve pet şişeler ile eskimiş halatlar çıkartılırken 'Ölüdeniz'e Mavi Yakışır' sloganıyla dalış yapan dalgıçlar “deniz dibi harika ve temiz. Ufak tefek şişe ve çöpler vardı onları da çıkardık” ifadelerini kullandılar. 

Sahilde olması gereken onlarca şezlong deniz dibinden çıkarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi temizliğinde deniz altından çıkan çöpler görenleri şaşkına çevirdi. Deniz dibinden en çok şezlong ve otomobil lastiği çıktı.