Deniz Kaplumbağası Haberleri

Deniz Kaplumbağası Haberleri

Sahile ölü Caretta Caretta vurdu

Muğla’nın Ula ilçesi Akçapınar ile Gökçe arasında kalan sahile ölü Caretta Caretta Deniz Kaplumbağası vurdu.

Deniz kaplumbağası sahile vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 'caretta caretta' cinsi yetişkin bir deniz kaplumbağası ölü halde sahile vurdu.

DATÇA'DA OLTAYA CARETTA CARETTA TAKILDI

Muğla'nın Datça ilçesinde balıkçıların oltasına Caretta Caretta deniz kaplumbağası takılırken, oltadan kurtarılan kaplumbağa tekrar doğal ortamına salındı.

DATÇA SAHİLİNDE ÖLÜ CARETTA CARETTA BULUNDU

Muğla'nın Datça ilçesinde sahilde nesli tükenme tehdidi altında olan caretta caretta ölü deniz kaplumbağası bulundu.

DENİZ KAPLUMBAĞALARI ÖZGÜRLÜĞE KULAÇ ATTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde başlatılan proje çerçevesinde Muğla İztuzu Plajı'nda aralarında tedavisi tamamlanan, uydu cihazı takılan ve kuluçka dönemini tamamlayan yavru deniz kaplumbağaları da olmak üzere aynı anda 10 deniz kaplumbağası denize bırakıldı. Türkiye genelindeki 5 plajda son 2 yılda denize ulaşan yavru sayısının 216 bine ulaştığı bu durumun da ekosistem açısından sevindirici bir gelişme olduğu kaydedildi.

Deniz kaplumbağası yuva sayısında iklim krizi etkisi

Muğla'nın dünyaca ünlü İztuzu kumsalına caretta caretta deniz kaplumbağaları tarafından geçen yıl 700'ün üzerinde yuva ile rekor kırılırken, bu yıl yuva sayısında düşüş yaşandı.

Ağlara takılan kaplumbağayı tekrar denize bıraktı

Caretta Caretta Deniz kaplumbağası ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının en büyük düşmanı balıkçı ağları, balıkçılara verilene eğitim ile bu canlılara karşı daha hassasiyet gösterilmesine neden oluyor.

Bodrum’da ölü deniz kaplumbağası sahile vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası ölü olarak sahile vurdu.

Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları denize bırakıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesi İztuzu Plajı'nda düzenlenen törenle tedavileri tamamlanan 3 deniz kaplumbağası denize bırakıldı.

Ağzında poşetle kıyıya vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, ölü olarak sahile vurdu. Kaplumbağanın ağzında poşet olduğu görüldü.

Marmaris’te yaralı yeşil deniz kaplumbağası bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü körfezinde yaralı bulunan yeşil deniz kaplumbağası Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından DEKAMER'E teslim edildi.

Muğla kıyılarında ilk defa görüldü

Muğla'nın Göcek koylarında yat kaptanı tarafından Türkiye kıyılarında ilk defa görüntülenen deri sırtlı deniz kaplumbağası şaşkınlığa neden oldu.

Kaplumbağa için seferber oldular

Muğla'nın Bodrum ilçesinde denizde bitkin halde olduğu görülen yetişkin bir caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, vatandaşlarca kıyıya getirildi. Mahalle sakinleri kaplumbağayı hayatta tutmak için seferber oldu.

Yaralı kaplumbağa gözlem altına alındı

İzmir Güzelbahçe sahilinde yaralı olarak bulunan ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağası Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon (DEKAMER) Merkezinde tedavi altına alındı.

Çanakkale’de yaralı bulunan Caretta tedaviye alındı

Çanakkale'de yaralı olarak bulunan İribaş (Caretta Caretta) Deniz Kaplumbağası Muğla'nın Ortaca ilçesindeki DEKAMER Merkezinde tedavi altına ılındı.

Öldüğü sanılan deniz kaplumbağasının, yaşadığı ortaya çıktı

Muğla'nın Datça ilçesinde sahile vuran, vatandaşlar tarafından öldüğü sanılan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan tedavinin ardından tekrar yaşama tutundu, kaplumbağaya Datça'nın eski adı olan Dadya ismi verildi.

Datça’da deniz kaplumbağası ölü olarak bulundu

Muğla'nın Datça ilçesinde vatandaşlar sahilde ölü halde deniz kaplumbağası buldu.

Dalaman’da yaralı bulunan deniz kaplumbağası tedavi altına alındı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaralı halde bulunan yeşil deniz kaplumbağası, İztuzu sahilindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavi ediliyor.

Yaralı yeşil deniz kaplumbağası tedaviye alındı

Marmaris’te Akdeniz Koruma Derneği tarafından bulunan, misina ve olta iğnesi yuttuğu belirlenen yeşil deniz kaplumbağası DEKAMER’de tedavi altına alındı.

Datça’da sahilde yeşil kaplumbağa ölüsü bulundu

Muğla'nın Datça ilçesinde Gebekum mevkiinde sahilde ölü halde yeşil deniz kaplumbağası bulundu.

Caretta Caertta deniz kaplumbağasını balıkçılar kurtardı

Muğla'nın Datça ilçesi liman mevkiinde kenardan balık avlayan Necati Özaçar ve Ekrem Korkmaz, kayaların arasında ip ve naylon poşetlere dolanmış bir Caretta Caretta deniz kaplumbağası gördü.

Zıpkınla vurulan deniz kaplumbağası tedavi altına alındı

Antalya'nın Finike ilçesinde boynundan zıpkınla vurulmuş halde bulunan caretta caretta, Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavi altına alındı.

Koruma altındaki kaplumbağaya zıpkınlı vahşet

Antalya'nın Finike ilçesinde nesli tükenme tehlikesi atında olan ve korumaya alınan caretta caretta deniz kaplumbağası başına zıpkın saplanmış vaziyette bulundu.

Fethiye’de ölü caretta caretta bulundu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sahil kesiminde bir adet caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası bulundu.

CARETTA CARETTALAR BAKAN YARDIMCISI TARAFINDAN DENİZE BIRAKILDI

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü İztuzu Kumsalı'nda bulunan Deniz Kaplumbağası Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 4 caretta caretta kaplumbağa, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan tarafından denize bırakıldı. Bakan Yardımcısı Birpınar yaptığı açıklamada “ Caretta Caretta Kaplumbağalarını Akdeniz’de en iyi koruyan ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Yanmış Caretta Yürekleri Burktu

Fethiye Kızılada’da kıyı temizliği yapan Deniz Temiz Derneği -Turmepa Fethiye şubesi gönüllüleri, yanmış Caretta deniz kaplumbağası buldular. Üzerine yanıcı madde dökülerek, çakmakla yakılmış halde bulunan ‘Caretta’ cinsi deniz kaplumbağanın canlı halde yakılıp yakılmadığı araştırılacak.