Deniz Kuvvetleri Haberleri

Deniz Kuvvetleri Haberleri

Deniz Kuvvetleri bünyesinde tek kadın İHA pilotu hem mavi vatanı hem de gök vatanı koruyor

 Deniz Kuvvetleri bünyesinde tek İHA pilotu olarak görev alan ve birçok tatbikata katılan Deniz Teğmen Nurşah Uyar, hem mavi vatanı hem de gök vatanı koruyor.

Yunan Sahil Güvenliği, yelkenli tekneyi taciz etti, Türk askeri “rotanızı değiştirmeyin, tam yol ileri” dedi

İstanbul'da başlayan Bodrum'da son bulan 51. Deniz kuvvetleri kupası uluslararası açık deniz yat yarışını Yunan askerleri Bodrum açıklarında taciz etti. Türk Sahil Güvenlik ekipleri tacizi edilen tekneye anons geçerek 'Dümeninizi kırmayın, rotanızı değiştirmeyin, yarış bırakmayın, tam yol ileri' diyerek Yunan askerini püskürttü.

Kurtaran - 2022 tatbikatında denizaltından kurtarma faaliyeti gerçekleştirilecek

Doğu Akdeniz'de 22-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kurtaran-2022 tatbikatı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde 'Tatbikatın Basın Günü' çerçevesinde basın mensuplarına brifing verildi. Tatbikat gün içerisinde denizaltından kurtarma faaliyetleri ile devam edecek.

Mavi Vatan-2022 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü Marmaris’te başladı

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü, Muğla'nın Marmaris ilçesinde top atışı selamlaması ile başladı. 45 deniz ve hava unsuru faaliyetlerini icra edecek.

Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü başlıyor

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 122 gemi ve 41 hava vasıtasının katılımıyla Ege Denizi, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de eş zamanlı olarak düzenlenen Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü Muğla'nın Marmaris ilçesinde 45 deniz ve hava unsurunun katılımıyla başlıyor.

NATO’nun en büyük kurtarma tatbikatı Dynamic Monarch tamamlandı

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde Marmaris Aksaz bölgesinde tatbik edilen ve NATO Müttefik Denizaltı Komutanlığı tarafından planlanan Dynamıc Monarch tatbikatı sona erdi. 3 yılda bir icra edilen tatbikatta senaryo gereği denizaltıdan personel kurtarma gerçekleştirildi.

Nefes kesen tatbikat drone ile görüntülendi

Bu yıl 11'incisi Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde Marmaris Aksaz bölgesinde devam eden ve NATO Müttefik Denizaltı Komutanlığı tarafından planlanan Dynamıc Monarch tatbikatı drone ile görüntülendi.

Kurtaran-21 tatbikatı nefes kesiyor

Bu yıl 11'incisi Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde Marmaris Aksaz bölgesinde devam eden ve NATO Müttefik Denizaltı Komutanlığı tarafından planlanan Dynamıc Monarch tatbikatı devam ediyor. 3 yılda bir icra edilen tatbikatta senaryo gereği denizaltıdan personel kurtarma gerçekleştiriliyor.

Kurtaran 2021 Denizaltı Arama Kurtarma Tatbikatı devam ediyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde Marmaris Aksaz'da düzenlenen Dynamic/Monarch Kurtaran 2021 Denizaltı Arama Kurtarma Tatbikatı devam ediyor.

Kemerköy Termik Santrali ve Ören Sahili’nde yoğun güvenlik tedbiri

Muğla'nın Milas ilçesi Ören Mahallesi'nde bulunan termik santrale orman yangınının sıçramasından sonra boşaltılan santral ve Ören'de yoğun güvenlik tedbirleri alınıyor. Karada jandarma ekipleri bölgeye girişlere izin vermezken, denizde de Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı bir gemi ile Kıyı Emniyeti'ne bağlı bir gemi hazır bekliyor.

Milli Savunma Bakanlığı: ''Vatandaşlarımız emniyetli bölgelere tahliye ediliyor''

Milli Savunma Bakanlığı: Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor.