Deprem Bölgesi Haberleri

Deprem Bölgesi Haberleri

Asrın Felaketi Muğla’da AFAD Müdürlüğü Tarafından Anıldı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremin 1. Yılında Muğla il AFAD Müdürlüğünde toplantı gerçekleştirildi.

Deprem Bölgesine Atanan Kaymakam’a Veda Yemeği 

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine Kaymakam olarak atanan Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven'e veda yemeği düzenlendi.

Deprem Bölgesinde Görev Alan Personele Başarı Belgesi

Seydikemer İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan 27 personele, deprem bölgesindeki özverili çalışmalarından dolayı başarı belgesi takdim edildi.

Depremzede kiracılar sokakta sabahladı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde mülk sahibi ve kiracı anlaşmazlığı neticesinde tahliye kararı çıkan bir apartta kalan kiracılar, "Birçoğumuz deprem bölgesinden geldik. Memleketimizde de gidecek yerimiz yok burada da" diyerek yetkililerden yardım istedi.

MAKKO bayrama neşe katmak için kolları sıvadı

Kadınların el emeği, deprem bölgesindeki çocuklarımıza bayram neşesi oluyor. MAKKO üyeleri deprem bölgesindeki çocuklara bayramlık hediye etmek için kolları sıvadı.

“Dekoratif Ahşap Süsleme” sergisinin açılışı gerçekleştirildi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman Yurdunda misafir edilen deprem bölgesinden gelen vatandaşlara yönelik açılan “Dekoratif Ahşap Süsleme” kursunun sergisinin açılışını gerçekleştirildi.

Mobil Kuaför Hizmeti Devam Ediyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla Malatya’ya gönderilen Mobil Kuaför, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara hizmetlerine devam ediyor

Muğla Valisi Tavlı bayram için Şanlıurfa'ya görevlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ramazan Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa'da deprem bölgesine görevlendirildi.

Atmaca,depremzedelerle geleneksel oyunlar izledi

Fethiye İlçe Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman Yurdu’nda misafir edilen, deprem bölgesinden gelen vatandaşlar ile birlikte geleneksel oyunlardan Meddah ve Karagöz Hacivat oyununu izledi.

Bodrumlu gençler, depremzedeleri unutmuyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir araya gelen gönüllüler, deprem bölgesindeki çocuklara için Hatay'a 480 adet uçurtma ve 480 adet bisiklet gönderecek.

Deprem bölgesinde yaralar sarılıyor

Menteşe Belediyesi bünyesindeki bir doktor ve bir sosyolog ile Hatay, İskenderun ve Defne’de depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını yürüten Dayanışma Gönüllüleri kampına katılarak depremzedelere destek verdi.

AKUT’tan Fethiye Afet Gönüllülerine teşekkür

Şubat ayında Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin sonrasında Fethiye’de hızlı bir organizasyon yapısı oluşturarak deprem bölgesine ve Fethiye’ye gelen depremzedelere destek olan FETAV - Fethiye Afet Gönüllülerine teşekkür belgesi verilmesi için AKUT Fethiye birimi ve FEFSAD üyelerinin katılımıyla bir organizasyon gerçekleştirildi.

Deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor

Deprem Bölgesinde Muğla İl Müftülüğü Tdv gönüllüsü hocalar görev yapmaya devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDE EKİBİYLE ÜCRETSİZ SAÇ KESİP, BAKIM YAPTI

Gönüllü kuaför deprem bölgesinde ekibiyle ücretsiz saç kesip, bakım yaptı.

BAŞKAN ÇIRALI, “ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ.” 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, çevrimiçi video konferans yöntemiyle, İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası basın toplantısına katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 milyar lira katkıda bulunarak deprem bölgesi için konut seferberliği başlattıklarını duyurdu.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ DEPREMZEDELER İÇİN İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, deprem bölgesinden Seydikemer’e gelen depremzede aileler için iftar programı düzenledi.

KAYMAKAM KARAMAN DEPREMZEDELER İLE İFTAR YAPTI

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, iftar yemeğinde Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Misafirhanesi’nde misafir edilen deprem bölgesinden gelen vatandaşlar ile bir araya geldi.

DEPREMZEDELER İÇİN İHTİYACA GÖRE ALANLAR OLUŞTURULUYOR

Bodrum Belediyesi ekiplerinin ve gönüllülerin deprem bölgesindeki çalışmaları artarak devam ederken ihtiyaca yönelik yeni alanlar da oluşturuluyor.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ'NDEKİ ETKİNLİK, DEPREMZEDE KADINLARA MORAL OLDU

Pandemi ve deprem gibi Türkiye'nin zor günlerinde üretim çalışmaları ile vatandaşın yanında olan Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, deprem bölgesi Hatay'dan gelen misafirlere yönelik Muğla Halkası Workshop etkinliği gerçekleştirildi.

MUĞLA'DAN 21 ÖĞRETMEN DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi koordinasyonunda 21 öğretmen depremzede öğrencilerin LGS ve YKS sınavlarına hazırlık süreçlerine destek vermek için İskenderun'a gitti.

BAŞKAN ARAS YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ, HALKI DİNLEYEREK BİLGİLENDİRDİ

Deprem bölgesindeki çalışmaları koordine etmek için aralıklarla Hatay ve Malatya’ya giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kentteki çalışmaları da yakından takip ediyor. Turgutreis, İslamhaneleri, Dereköy ve Gümüşlük mahallelerinde saha ziyaretlerinde bulunan Başkan Aras, çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

KÖYCEĞİZ DEVLET HASTANESİ’NDEN DEPREM BÖLGESİNDE GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN PERSONELE TEŞEKKÜR

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Devlet Hastanesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı sebebi ile bir program düzenlendi. Başhekim Dr. Abdurrahman Kül deprem bölgesinde görev yapan sağlık personellerine teşekkür belgesi takdim etti.

MARMARİS’TE KURUMLAR VE TURİZMCİLER YOL HARİTASI İÇİN TOPLANDI

Kapılarını deprem bölgesinden gelen misafirlere açan otelciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çok sayıda turizmcinin katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar ve bundan sonraki sürece ilişkin izlenecek yol haritası değerlendirildi.

HAYDİ ÇOCUKLAR ŞENLİĞE!

Afet bölgesindeki depremzede çocukların yüzlerini güldürmek, Milas’ta yaşayan tüm çocuklarımızın renkli bir gün geçirmelerini sağlamak için 19 Mart Pazar günü Çocuk Şenliği düzenlenecek. Şenlik kapsamında, “Oyuncağını Al Gel” sloganıyla toplanacak oyuncaklar deprem bölgesinde yaşayan çocuklara gönderilecek.

EĞİTİM YÖNETİCİLERİ AFET SONRASI YAPILAN ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

Asrın felaketinin sebep olduğu yaraların sarılması için ülke genelinde çalışmalar sürüyor. Muğla’dan afet bölgesine giden eğitim neferleri deprem sonrasında bölgede yürütülen destek ve eğitim faaliyetlerine katkı vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda deprem bölgesinden Muğla’ya gelerek okullara nakil kayıt işlemleri gerçekleştirilen 6 bin 637 öğrencinin eğitim öğretim ve psikososyal destek süreçleri devam ediyor.

MUĞLA ODALARI VE BORSA 35'İNCİ ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Muğla Odaları ve Borsa 35'inci ortak toplantısı, Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının başlıca gündemini, yaşanan deprem felaketi, iklim değişikliği ve kuraklık, pandemi sonrası yapılaşma ve düzensiz göç ile birinci derece deprem bölgesi olan Muğla’nın depreme yönelik hazırlıkları oluşturdu.

MUĞLA’DAKİ ODALAR VE BORSA’DAN ‘DEPREM’ AĞIRLIKLI TOPLANTI

Muğla Odaları ve Borsa ortak toplantısı, Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda yaşanan deprem felaketi, iklim değişikliği ve kuraklık, pandemi sonrası yapılaşma ve düzensiz göç ile birinci derece deprem bölgesi olan Muğla’nın depreme yönelik hazırlıkları ele alındı.

DEPREM BÖLGESİNDE TANIŞTIĞI MİNİK ARDA İLE TEKRAR BULUŞTU DUYGULU ANLAR YAŞANDI

  Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için Muğla İl Müftülüğü tarafından Gaziantep’e görevli müftü olarak gönderilen Dilaver Çakır, “Sen benim manevi oğlumsun” dediği minik Arda ile buluştu. Duygulu anların yaşandığı buluşmada gözyaşlarına hakim olamayan Çakır, minik Arda ile sürekli görüşebilmek için akıllı saat hediye etti.

FETHİYESPOR TARAFTARI DEPREMZEDE ÇOCUKLARI UNUTMADI 

Fethiyespor taraftarı feci depremden etkilenen depremzede çocukları unutmayarak anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Fethiye Şehir Stadı’nda maç başlarken bütün oyuncaklar alkışlar arasında sahaya atıldı. Sahaya atılan oyuncakları futbolcular görevliler yardımıyla topladı. Peluş oyuncaklar daha sonra çocuklara hediye edilmek üzere deprem bölgesine gönderilecek.

MUĞLALI TARIM ÜRETİCİLERİ DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, il müdürlüğü tarafından depremin ilk gününden bugüne kadar deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulundu.