Din Haberleri

Din Haberleri

Bodrum'da yasağa rağmen inşaatlar tam gaz devam ediyor

Bodrum'da turizm sezonunun gelmesiyle birlikte inşaat yasakları 15 Mayıs itibariyle başladı. İnşaat yasaklarını dinlemeyen firmalar ise çalışmalarını sürdürüyor.

Milli Boksör Fethiye’de Kampa Girdi

2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olan Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir, Sırbistan’da aldığı derecenin ardından Fethiye’de Olimpik Boks Milli Takım Antrenörü Vedat Demirkol ile kampa girdi.

Köyceğiz’de 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" kutlamaları Gençlik Haftası başlangıcı olan 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü Atatürk heykeline çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak, ardından Protokol ziyaretleri gerçekleştirilecek.

4 aydır takip edilen fuhuş çetesi çökertildi

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takip sonrası yurt dışından çalışma vaadi ile getirdikleri yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına el koyarak fuhuş yaptıran karı-koca düzenlenen operasyon sonrası çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Aziz Yıldırım’a bakın! Mourinho’dan sonra o bombayı da patlattı..

Fenerbahçe'de başkanlığa adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada başkanlığa seçilmesinin ardından Jose Mourinho'yu takımın başına getireceğini açıkladı.

Kızılcık Şerbeti Nilay bakın ne yaptı! Polislerin yanında uyuşturucu..

Polisin radarına takılan motosikletten indirilen Selçuk Ç.’nin üzerinde uyuşturucu çıktı. Polis arama yaparken yanlarına gelen Feyza Civelek, torbacıya “Getirdin mi malzemeyi” diye sorunca uyuşturucu alışverişi yaptığı anlaşıldı. Torbacıya dava açıldı, Civelek hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Denize dökülen küller “sağlık” tartışmasına sebep oldu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki gün bir grup İngiliz turistin, ölen yakınlarının küllerini denize dökmesinin ardından yaşanan tepkiler üzerine açıklama yapan uzmanlar, bin 200 dereceyi bulan sıcaklıkta yanan hiçbir şeyde bakteri bulunmadığını söylerken, denizden alınan numunelerin de mavi bayraklı sahillerden alınan rutin numune alım işlemi olduğu öğrenildi.

İsmet Taşdemir: "Turu geçmeye çalışacağız"

Trendyol 1. Lig Play-Off 1. Tur maçında sahasında Boluspor’u ağırlayacak Bodrum FK'da Teknik Direktör İsmet Taşdemir, "Turu geçmeye çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza oyuncularım adına söz verebilirim" dedi.

Başkan Ünlü Marmarisli kadınlarla kahvaltıda buluştu

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye’nin ücretsiz olarak düzenlediği sabah sporuna katılan kadınların davetlisi olarak Yüzme Eğitim Merkezi’ndeki kahvaltıya katıldı.

Muğla'da "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları" tanıtım toplantısı düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü, "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları" konulu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Cumhuriyet Aydını Gençler’den hükümlü kadınlara anneler günü sürprizi

Fethiye'li Genç Siyasetçi Turhan Doğu ve Cumhuriyet Aydını Gençler topluluğu, Eşen Ceza Evi'nde Tutuklu Kadınlara Anneler Günü Hediyesi Sundu.

Köyceğiz’de din görevlilerine üstün başarı belgesi verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde üç defa üst üste başarı belgesi alan Müftülük personeli üstün başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Dalaman’da öğrencilere gıda güvenilirliği anlatıldı

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği eğitimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir, yol üstü otoparkı MUTTAŞ kanalıyla işletecek

Muğla genelinde ilk uygulama başladığında tartışmalara neden olan yol üstü ücretli otopark uygulaması, ihaleyi alan firmanın sözleşmesinin bitmesinin ardından sözleşme yenilenmedi ve tekrar ihaleye çıkarılmadı.

Çölyak hastalığına dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla çölyak hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Öğrenciler kitap hazırlamak için yola çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) , 'eğitimde iyi örnekler' yarışmasına Karya Uygarlığı'nı tanıtmayı amaçlayan proje ile katılım sağladı. Proje çalışmaları dahilinde Hisarönü mahallesinde bulunan Kastabos antik kentindeki ‘Hemithea Tapınağı’ nın yol rotasını çıkartmalarının ardından kitap hazırlığına başladı.

Dinçel, ‘Sezonu tamamladık’

Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, tamamlanan 2023-2024 sezonu sonrasında açıklamada bulundu.

Muğla gastronomi turizmine GEKA desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliğinin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile GastroMuğla proje tanıtım toplantısı yapıldı.

“Menteşe’de Gençler İşte” projesi kapsamında teknik gezi düzenlendi

MSKÜ koordinatörlüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ile MUTSO’nun ortaklığında yürütülen ‘Menteşe’de Gençler İşte’ (Youth at Work in Menteşe) projesi kapsamında Gaziantep, Adana ve Tarsus’a teknik gezi düzenlendi.

Menteşe Belediyesi’nden Avrupa çıkarması

Menteşe Belediyesi uluslararası projelerin paydaşı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ‘Erasmus Plus K154 Gençlik Projesi’, ‘Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri’ ve ‘Menteşe’de Gençler İşte’ Projeleri’nin paydaşı olarak belediye personeli 1 eğitmenin Litvanya’ya, 1 proje koordinatörünün Belçika ve Hollanda’ya, 1 proje uzmanının ise İspanya’ya gönderilmesi belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Başkan Aras, pazara gelen vatandaşların dertlerini dinledi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın en büyük halk pazarının kurulduğu Menteşe’de sabah mesaisine pazarda başladı. Menteşenin kırsal mahallelerinden gelerek Pazarda tezgâh açan üretici kadınlar ile görüşen Başkan Aras, pazara alışverişe gelen vatandaşlarında dertlerini dinledi.

Fethiye'de CHP Kadın Kolları seçim heyecanı: 4 aday adayı yarışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Kadın Kolları seçim süreci başladı. 

Fethiye'de “Şalvar Giyen Kadınlar” etkinliğine yoğun ilgi

Fethiye’nin Göcek Mahallesi'nde bu yıl ikincisi yapılan “Şalvar Giyen Kadınlar” etkinliğine kadınların yoğun ilgisi oldu.

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Muğla Ege Yıldızları Süper Lig Kadın Hokey takımı Kırklareli kampını tamamladı

Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi'nde başarılarıyla dikkat çeken Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Salon sezonunda Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olan Muğla takımı, açık alan sezonuna hazırlık için Kırklareli'nde kampını tamamladı.

Single atlayış yapan Rus pilot pistin 30 metre altına düştü

 Dünyanın en önemli paraşüt atlama alanlarından Fethiye Babadağ’da 1200 pistinden atlayış gerçekleştiren Rus kadın pilot yaralandı.

TGB, MYO öğrencilerini yalnız bırakmadı: otobüsler MYO öğrencilerine de 1 tl olsun!

Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ulaşım ücretlerinde indirim taleplerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Teşkilatı destek oldu. TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, “Seçim öncesi verdiğiniz vaadi tamamen yerine getirin! Muğla Meslek Yüksek Okulu’nu da indirim kapsamına dahil edin!” ifadelerini kullandı.

Muğla İl Müftülüğü'nden eğitim semineri

Muğla İl Müftülüğü, gençlik çalışmalarını ve manevi danışmanlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla "Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar Eğitim Semineri" düzenledi. Seminer, Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

Mardin'in Derik ilçesinde 1994 yılında düzenlenen terör eyleminin faillerinden olan PKK/KCK üyesi, Muğla’nın Dalaman ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.