Direniş Haberleri

Direniş Haberleri

Milletvekili Otgöz’den “19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; “Gençlerimizin bayramı olan 19 Mayıs, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimizin işgal girişimleri karşısında direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının en güçlü nişanesidir. Tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen vatanımızı işgalden kurtaran 19 Mayıs ruhunu yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz”.

Kılıçdaroğlu Akbelen'de maden sahasına girdi, jandarma yurttaşlara müdahale etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, direnişe destek olmak için Akbelen'e geldi. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Boşuna mı 'Bu beşli çeteler milletin kanını emiyor' diyordum. Bunun için söylüyordum" dedi ve ekledi: "Kemal kardeşiniz sizin yanınızda, hiç endişe etmeyin. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." Kılıçdaroğlu ayrıca ağaç katliamının yaşandığı maden sahasına girdi. Yurttaşlar Kılıçdaroğlu ile beraber maden sahasına girmek istedi, gözaltına alınan 3 yurttaştan 2'si serbest bırakıldı.

Fethiye’den Akbelen’e yola çıktılar

Akbelen orman kıyımına direnişine destek vermek için Fethiye'den yaklaşık 40 kişilik grup Akbelen’e doğru yola çıktı.

Kılıçdaroğlu Akbelen’e geliyor

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve yaklaşık 10 milletvekili direnişe destek vermek için yarın Akbelen'e gelecek.

Bodrum’dan Akbelen Direnişine Destek

Maden sahasının genişletilmek istendiği Milas’ın Akbelen ormanlarında çevrecilerin ve yöre halkının mücadelesi sürerken, Bodrum’dan Akbelen’e destek için onlarca kişi bölgeye gitti.

Akbelen’de Ağaç Kıyımı Devam Ediyor

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için Pazartesi sabahı başlayan kesim ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ve takviye olarak gelen polis ekipleri, ağaçlara sarılan vatandaşları kesim yapılacak alandan çıkardı.

Direniş Sürüyor, Gözaltılar Var

Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı zeytin ağaçlarını savunan İkizköylülerin nöbet alanına bugün sabah jandarma ve TOMA’lar sevk edildi. Köylülerin alandaki mücadelesi sürerken 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Büyük İşçi Direnişi 53. yılında

Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük işçi direnişi olan 15-16 Haziran direnişinin 53. Yılında açıklama yapan,  DİSK Genel iş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı “15-16 Haziran 1970’de büyük bir direnişle haklarına, geleceklerine ve demokratik talep ve tercihlerine ipotek konmak istenen işçilerin mücadelesi, o onurlu geçmişle bugün de sürüyor, bundan sonra da sürecektir” dedi

Girgin: Köylülerin Direnişi Sonuç Verdi Tebligatlar Geçersiz

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çöğmen Köylülerin tapu sorunları ile ilgili gelişmelere dair açıklama yaptı. Girgin şunları söyledi:

CHP’li Erbay, Kurban Bayramı’nı Akbelen direniş nöbetinde vatandaşlarla karşıladı

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’de bulunan 740 dönümlük Akbelen ormanında ağaçların kesilmesine karşı direnen bölge halkının nöbeti devam ediyor. Ağaç katliamına karşı vatandaşlar tarafından başlatılan direniş nöbetine katılan ve vatandaşlarla birlikte iki gündür nöbet tutan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğlamızın her köşesi ayrı güzellikte. Ancak eşsiz güzellikteki ormanları ve kıyıları ile yeraltı ve yerüstü kaynakları talan ve yağma tehdidiyle karşı karşıya. Bunun son örneğini İkizköy’deki Akbelen ormanında yaşıyoruz. Ancak doğamızın talanına karşı sonuna kadar direneceğiz.” dedi.

CHP’li Vekil Suat Özcan; “Ağaçları kestikten sonra susuz kalırsanız, para kazanmışsınız neye yarayacak?”

Milas’a bağlı İkizköy Akbelen ormanında yapılmak istenen katliama köylüler geçit vermiyor. Bölgede direnişe başlayan köylülere CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’da destek vererek açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Gazisi, diziyi izleyince o günleri tekrar yaşadı

TRT 1'in Kıbrıs'taki Türklerin Rum baskısına direnişini anlatan "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisini izleyen Kıbrıs Gazisi eski günlere dönerek hüzünlü anlar yaşadı.

Fethiye’de 15 Temmuz Derneği Açıldı

Fethiye’de yeni kurulan 15 Temmuz Derneği törenle hizmete girdi. Fethiye Dispanser caddesinde ki Arıkaya pasajında hizmet verecek olan Fethiye 15 Temmuz Derneği’nin açılış törenine ilgi büyük oldu. Kurucu Dernek Başkanı Harun Balcı “15 Temmuz Destanı Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kararlı iradesi, yüce milletimizin sarsılmaz azmi,yüksek iradesi,vatanseverliği ve kahramanlığı ile TSK içerisinde ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmiyle milli iradeye bağlı kalan kahraman askerlerimizin kararlılığı, emniyet güçlerimizin şanlı cansiperane direnişiyle kazanılmış ve tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir”dedi