Döviz Haberleri

Döviz Haberleri

 24 ayar gram altın kaç TL? Gram, Çeyrek, Ata altın güncel fiyatlar 12 Nisan 2024

Son dönemde hızla artan altın fiyatları hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Fethiye’de 12 Nisan 2024 Cuma gününde altın fiyatları ne kadar?  Kuyumcu Ömer Faruk Ceylan’dan dikkat çeken açıklamalar!

Muğla’nın ihracatının yüzde 73’ünü su ürünleri sektörü yaptı

Ege İhracatçılar Birliği Şubat ayı rakamlarını açıkladı. Şubat ayında Ege İhracatçılar Birliği 1 milyar 580 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, Muğla 90 milyon dolarlık ihracat ile katkı sundu.

FTSO'da paranın yönetimi ile ilgili eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Benzine zam

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik e savaş etkisiyle akaryakıt fiyatlarını zam gelmeye devam ediyor. Benzin fiyatlarına ise gece yarısı zam geldi.

Dolar 28 lirayı aştı

Dün gece Gazze’de bir hastaneye düzenlenen saldırıda 500 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’de döviz kuru hareketlenmeye başladı. Dolar/TL bugün sabah saatlerinde 28,005 seviyesini gördü. Euro/TL de 29,663 seviyesinde işlem gördü.

Fethiye’de güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları indirim ve zam haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Araç sahipleri için brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişikliklerden etkilenen benzin ve motorin fiyatlarında güncel rakamları derledik.

Önder,“Bu sıkıntılı günler inşallah en kısa zamanda düzelecek”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Benzine indirim geliyor

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Benzine 5 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere 2 lira 10 kuruşluk indirim bekleniyor.

Benzine indirim geliyor

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 15 kuruş indirim bekleniyor.

Kuyumcudan döviz çalan turist yakalandı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde sarraftan el çabukluğu ile döviz çalan Bulgaristan uyruklu bir kişi yakalandı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 27,1660 liradan, Euro ise 29,5590 liradan güne devam ediyor.

Motorine zam yolda

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

1 Dolar ne kadar?

Dolar, Euro, Sterlin'in Türk Lirası karşısındaki değeri ile gram, çeyrek ve yarım altın fiyatlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında “19 Ağustos 2023 döviz kurları ne kadar?” sorusunu yazmaya başladı.

Benzine Yine Zam

Döviz kurlarındaki dalgalanma ve Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle benzin ve motorin fiyatları sürekli değişiyor. Motorine yapılan zammın ardından, benzin fiyatlarına da 1,30-1,55 TL arasında bir zam bekleniyor.

Dövizle Kredi Çekene Kötü Haber!

Dövizle kredi çektikten sonra taksitleri ödeyemeyen işadamı mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktaşı koyan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Dolar kurunun artmasının öngörülemeyecek bir olgu olmadığına dikkat çeken Yüksek mahkeme; kurlarda yaşanabilecek değişikliklerin davacı tarafça kredi sözleşmenin yapıldığı sırada göz önüne alınması ve basiretli bir tacirin dövizle kredi çekmenin sonuçlarını öngörmesi gerektiğine hükmetti.

Dolar TL karşısında yeni bir rekor daha kırdı

Türkiye’de döviz kurundaki hareketlilik devam ediyor. Bir süredir 27 TL bandında seyreden dolar bugün TL karşısında yeni bir rekor daha kırdı.

Su ürünleri ihracatında Muğla zirvede

Türkiye'de 2000 yılı sonrasında ihracatın yıldız sektörlerinden biri olan su ürünlerinin ihracatta 2023 yılı ilk yarı karnesi belli oldu. 2022 yılının ocak-haziran döneminde 760 milyon dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandıran su ürünleri sektörü, 2023 yılının ilk yarısında ihracatını yüzde 9'luk artışla 829 milyon dolara taşıdı.

Gram Altından Yeni Rekor: 1.701 Lira

Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.701 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü.

Pazarda Fiyatlar Cep Yakıyor

Temmuz ayında dövizdeki hızla artışın ve akaryakıta gelen ötv zammının getirdiği hayat pahalılığı halk pazarına yansıdı. Fethiye’de her hafta Salı günleri kurulan  Salı pazarında vatandaşlar pahalılıktan pazarcı esnafı da satışların düşmesinden dert yandı. 

Akaryakıtta Zam Yağmuru Devam Ediyor

KDV artışı sonrası petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte yurttaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Benzine 15 Temmuz Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 32 kuruş zam geldi. 

Fethiye pazarında zam şampiyonu 'fasulye' oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz hafta ortalama 40 TL'den satılan taze fasulye, bu hafta 70TL'ye çıkarak pazarın zam şampiyonu oldu.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

Araç sahiplerine kötü haber!

Brent petrol fiyatı ve döviz kurundaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde LPG'ye gelen 66 kuruşluk zammın ardından, "benzine ve motorine zam gelir mi?" sorusunu gündeme getirdi. 

Döviz Fiyatları Haftaya Artışla Başladı

Dolar 26,0390 liradan, Euro ise 28,3920 liradan haftaya başladı.

Dolar ve Euro'dan rekor üstüne rekor: 30 liraya çıkacak mı?

Seçimlerin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan sonra döviz kuru yükselişi hız kazandı ve geçen perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artışı kararı almasıyla daha da yükseldi. Politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltildi ve neredeyse her gün dolar ve euro tarihi zirvelerini yeniledi.

Döviz fırladı, Fethiye’ye İngiliz Akını Başladı

Türkiye’de döviz kurlarındaki artış yabancı turistlerinde fırsatı oldu. 1 Amerikan Doları’nın, 23,67 Türk Lirası’na tekabül etmesiyle özelikle İngiliz turistler akın akın Fethiye’ye geliyor.

Sahte paraları bozdururken kıskıvrak yakalandılar

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahte dövizleri çarşıda dükkan dükkan dolaşarak bozdurmaya çalışan şüpheliler suçüstü kıskıvrak yakalandı.

Dolar 23 TL’ye yükseldi

Döviz kuru rekor kırmaya devam ediyor. Dolar/TL, 23,13 seviyesinde %7,28 artışla rekor yenilerken, Euro/TL ise 24,85 seviyesinde yükselmeye devam ediyor.

Dolar 21’e dayandı

Dolar’ın kaç TL olduğu vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Güncel verilere göre Dolar, 20,96’ya dayanarak son zamanların rekorunu kırdı.

Borsa haftaya yükselişle başladı

Piyasaların üzerinden seçim stresi kalktı. Yeni haftaya borsa yükselişle başlarken, dövizde sınırlı hareketler görülüyor. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçiminde tercihi yaptı. Sandıktan alınan sonuçla 13. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan ile devam denildi. Seçim sürecini tamamlanmasıyla gözler ekonomiye çevrildi. Yeni dönemde en kritik konuların başında ekonomi geliyor. İstikrarın devam edeceği bu dönemde dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlenmelere odaklanıldı.