Duvar Haberleri

Duvar Haberleri

Gönüllü gençler okul bahçesini renklendiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nin gönüllü gençleri, Menteşe Şehbal Baydur İlköğretim Okulu'nun duvarlarına geleneksel Türk masal kahramanlarını resmediyor.

Seydikemer Devlet Hastanesi’nin Onarım Çalışmalarına Başlandı

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete; Seydikemer Devlet Hastanesi’nin istinat duvarında meydana gelen kısmi göçük ile ilgili açıklama yaptı.

"İnşaatçıdan fotoğrafçı mı olur" dediler, yılmadı oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan duvar ustası ve profesyonel fotoğrafçı Naim Aydar, 17 yıldır yaşadığı ilçenin ve şehirlerin güzelliklerini sosyal medya üzerinden tüm dünyaya tanıtıyor.

Otomobil beton duvara çarptı

Aydın-Muğla karayolu Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 1'i ağır 2 kişi de yaralandı.

Mural Resim Çalışması Turistlerin ilgisini Çekti

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nin avlusunda bulunan duvara grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan “Menteşe’nin Milli Mücadele yılları” adlı Mural Resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

İstinat Duvarından Düşen Aracın Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil 4 metre yükseklikteki istinat duvarından alt yola düştü. Kazada ağır yaralanan sürücü Çağlar Aydın (28), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Otomobil duvardan aşağı devrildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 28 yaşındaki Çağlar Aydın adlı genç yaşamını yitirdi.

Otomobil evin balkonuna çarptı

Muğla'nın Milas ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobil, apartman duvarını yıkıp bir evin balkonuna çarparak durabildi.

Direksiyon hakimiyetini kaybetti

Yatağan-Milas karayolu Eskihisar Mahallesi Arapderesi mevkiinde rampa aşağı inen TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçti ve istinat duvarına çarpması sonucu durabildi.

Kaya, “Şehir stadının duvarlarını akvaryum şeklinde boyayabilirim”

Başarılı sanatçı Ahmet İlker Kaya, Fethiye Şehir Stadı ile ilgili projelerini anlattı.

TEKNELER SÜRÜKLENDİ, DUVAR YIKILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, küçük amatör balıkçı kayıkları su aldı. Yağışın etkisine dayanmayan bir istinat duvarı inşaat alanına yıkıldı.

MİNİBÜS YOLDAN ÇIKARAK İŞ YERİ DUVARINA ÇARPTI: 6 YARALI

Muğla'nın Marmaris ilçesine sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle karşı şeride geçerek bir iş yerinin duvarına çarpan minibüsteki 6 kişi yaralandı.

MUĞLA’DA MEME KANSERİ FARKINDALIK AYINDA MAMOGRAFİ ODASININ DUVARLARI BOYANDI

Muğla Eğitim ve Araştırma hastanesinde görevli Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Funda Dinç koordinatörlüğünde mamografi odasının duvarları boyandı.

ANTİK HALİKARNASSOS SUR DUVARLARI TURİZME KAZANDIRILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl çalışmalara başlanan Halikarnassos sur duvarlarının 1,5 kilometrelik temizlik ve çevre düzenlemesi bitti. Turizme kazandırılan sur duvarlarının yanlarına yapılan yürüyüş yollarıyla Bodrum'un ilk girişi olan myndos kapısına ulaşıyor. Binlerce turistin ziyaret edeceği sur duvarlarının toplam uzunluğunun ise 7.5 metre olduğu öğrenildi.

MOTORSİKLET, TELEFON DİREĞİ İLE BAHÇE DUVARININ ARASINA SIKIŞTI

Köyceğiz Gülpınar Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi Ömer Ağa Sokak’ta trafik kazası meydana geldi. Kazada 48 L 3277 plakalı motosikletin telefon direği ile bahçe duvarının arasına sıkışmış olduğu görüldü. Yaralı vatandaş Köyceğiz itfaiye grup amirliği ekipleri tarafından kurtarılıp, sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yelkencilerden anı duvarı boyama etkinliği

2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası öncesinde Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübü'nde anı duvarı boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Muğla’nın Milli Mücadele Kahramanları Duvara Resmedildi

Menteşe Belediyesi tarafından Muğla’nın Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarının duvara resmedildiği Mural resim çalışması Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen kokteyl ile açıldı. Sanatçı Erdem Aylı tarafından Konakaltı Kültür Merkezi içine bakan evin duvarına Muğla'ya bakan Atatürk, İskender Alper, Bozüyüklü Hacı Süleyman Efendi, Zorbazade Ragıp Bey, Efeler, Serdengeçti Birlikleri, İsmet Teyyaresi ve zeytin dalı resmedildi.

Vitesi karıştırınca işletmeye çarptı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde vitesi karıştıran otomobil sürücüsü, bir süt ürünleri işletmesine çarptı. İşletme önündeki inek heykeli ve duvar, çarpmanın etkisiyle alt kısımdaki ofisin önüne düşerken bir kişi inek ve duvar altında kalmaktan kıl payı kurtuldu.

Lojman binaları tesisat onarımı ve bahçe duvarı yapım işi

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; bina işleri yaptırılacak.

Antik tiyatro restorasyon uygulama işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Muğla İli, Köyceğiz İlçesi Kaunos Antik Tiyatrosu Analemma Duvarı kısmi restorasyon uygulama işi yaptırılacak.

Tarihi su sarnıcını eylem duvarına çevirdiler

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki tarihi su sarnıçlarının üzerine yazılan yazılar 'bu kadarına da pes' dedirtti. Yolların bozuk olmasını protesto edenler tarihi su sarnıçlarını protesto aracı olarak kullandı.

Betonarme ve taş duvar imalatı işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Betonarme ve taş duvar imalatı işi yaptırılacak.

Yıkılma Tehlikesi Bulunan Duvara Ekiplerden Müdahale

Karşıyaka Mahallesi Yağmur Sokakta bulunan ve geçtiğimiz günlerdeki aşırı yağıştan dolayı zarar görerek alt sokaktaki evlerin üzerine yıkılma tehlikesi bulunan duvar, Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Bodrum’da fırtınanın saatteki hızı 70 kilometreye ulaştı; dalgalar sahilleri dövdü, bir tekne sahile vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle bir yelkenli tekne karaya oturdu, dalgalar sahil kenarından bulunan işletmelerin duvarlarını dövdü.

Kedinin feryadına itfaiye yetişti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde duvar ile merdiven boşluğu arasına sıkışan kediyi itfaiye kurtardı.

Anne kedi sıkışan yavrusu için miyavlayarak yardım istedi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tabela ile duvar arasında sıkışan yavru kedi için itfaiye ekipleri seferber oldu.

Muğla’da 60 metre uzunluğunda tonozlu tünel bulundu

Kazı çalışmaları bir yıl önce başlayan Ula'nın Akyaka Mahallesindeki Ortaçağ kalesinde kale ve sur duvarlarının konservasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Kazı ve konservasyon çalışmaları esnasında kalenin kuşatma esnasında askerlerin temiz su ihtiyacını karşımaları için Kadın Azmak deresine bakan bölümde 60 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde merdivenli tonoz tünel bulundu.

Minik ressamlar bakım evini rengarenk yaptı

Minik ressamlar, Marmaris Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nin duvarlarını kedi, köpek, çiçek gibi figürler çizerek rengarenk boyadı.

“Karabağlar Yaylası Tam Zamanlı Denetleniyor”

Menteşe Belediyesi tarafından, kentsel ve 3. derece doğal sit alanı olan tarihi Karabağlar Yaylasının doğal dokusunun korunması için bir dizi çalışma başlatıldı. Buna göre, belediye ekipleri tarafından 360 derece kamera kullanılarak Karabağlar Yaylasının doğal yapısı, kesik ve irimleri kayıt altına alınıyor. Görevli personel kesik ve irimlerin, tel örgü ve duvar yapılarak yok edilmemesi için tam zamanlı olarak bölgede denetim gerçekleştiriyor.

10 ayda kale surları ortaya çıktı

Muğla Valiliğinin destekleri ve Ula Belediyesi'nin katkılarıyla 10 ay önce kazı çalışmalarına başlanan Akyaka Kalesi'nde sur duvarları tamamen gün yüzüne çıktı.