Düzenleme, Haberleri

Düzenleme, Haberleri

Fethiye Akmaz Halk Plajı’nda Ağaçlandırma Çalışması Yapıldı

Akmaz Halk Plajı’nın sezon hazırlıkları kapsamında; Fethiye Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Kargı mahalle muhtarlığı, Akra Oteli, Fabay Otel ve Günlükkent Sitesi yönetimi işbirliğiyle, Akmaz sahilinde çevre düzenleme, temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Başkan Gümüş: ‘Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz’

Menteşe Belediyesi tarihi yapıları restore ederek kentin kültürel mirasına sahip çıkıyor. Menteşe’de 400’e yakın tescilli sivil mimarlık örneği taşıyan yapılara her geçen gün yenilerini ekleyen Menteşe Belediyesi, bugüne kadar 4 tarihi yapıyı restore ederek kültür turizmine kazandırdı.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

ORTACA’DA DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Muğla'nın dünyaca ünlü Ortaca Dalyan mahallesinde Ortaca Belediyesi tarafından yürütülen Dalyan çevre düzenleme ve alt yapı çalışmaları devam ediyor.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI! KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Karayolları Trafik Yönetmeliği üzerinde yapılan değişiklikler neticesinde hem sürücüleri hem de toplu taşımada yolculuk eden vatandaşları ilgilendiren bazı kurallar hayatımıza girdi. Örneğin, artık minübüs, otobüs ve taksilerde tüm yolcular emniyet kemeri takmak zorunda olacak.

Basın Kanunu'ndaki değişiklikler neler getiriyor?

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na geliyor. internet haber siteleri, "Süreli Yayın" kabul edilecek ve birçok konuda alınan kararlarla çalışanların hakları güvence altına alınacak.

Üst yol kısa süreliğine trafiğe kapandı

Fethiye’nin farklı noktalarında alt, üst yapı ve içme suyu hattı değişikliği çalışmaları devam ediyor. Son olarak Fethiye Belediyesi ve MUSKİ, Aydem ve Telekominasyon şirketleri işbirliği ile çalışmalar üst yolda devam ediyor. Yapılan çalışmalar nedeni ile üst yol olarak bilinen mevkii trafiğe kapanırken Atatürk Caddesi çift şerit olarak faaliyet gösteriyor. Çalışmaların 30 Mayıs tarihinde bitmesi planlanıyor.

Tüketici kredilerine yeni düzenleme

BDDK, tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırını, kredi tutarı 50 bin TL'nin üzerinde olan krediler için 36 aydan 24 aya indirdi.

Motosiklet sürücüleri için yasal düzenleme onaylandı

DYP Muğla İl Başkanı ve Genel Başkan Danışmanı Gizem Saatci’nin hazırlayıp parti divanına sunduğu motosiklet sürücüleri için yasal düzenleme onaylandı. Önümüzdeki seçimlerde; DYP’nin seçim programı maddeleri arasında motosiklet sürücüleri için yapılacak düzenleme de yer alacak.

Seydikemer’de imar yolları açılıyor

Seydikemer Belediyesi mahallelerin yol stabilizasyon, bakım ve onarım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.