Ege Denizi Haberleri

Ege Denizi Haberleri

“Bu volkanın aktif olduğu hatırlatılıyor”

Ege denizinde Yunanistan’ın volkanik adası İncirli volkanında 1887 yılında yaşanan patlama, 2021 yılında yaşanan sismik hareketlilik ve yer deformasyonu gibi belirtilerin bu volkanın halen aktif olduğu yönünde belirtiler taşıdığı açıklandı.

Denizcilerin Cumartesi günü dikkatli olması tavsiye edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü erken uyarı sistemi tarafından yapılan açıklamada Ege Denizi’nde 04 Kasım 2023 Cumartesi günü fırtına beklendiği ve denizcilerin tedbirli olması istendi.

Depremin detayları belli oldu

Ege Denizi Girit Adası açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İnsan kaçakçılarına 1 milyon 244 bin TL para cezası

 Ege Denizi sularında teknelerinin su alması, fırtına ve fazla yük nedeniyle tekne veya botlarının batması sonucu yüzlerce düzensiz göçmenin yaşamını yitirmesine rağmen, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine kaçış devam ediyor.

EGE DENİZİNDE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Ege Deniz’inde cumartesi öğle saatlerine kadar fırtına uyarısında bulundu.

YUNAN ZULMÜ 2022'DE YÜZDE 57 ARTTI

Ege Denizi'nde Yunanistan güvenlik unsurları tarafından Türk kara sularına can salı, lastik bot ve tekneler içinde geri itilen düzensiz göçmenlerin sayısında 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 47,1 artış yaşandı.

EGE BEŞİK GİBİ SALLANDI

Türkiye güne art arda depremlerle uyandı. Önce Muğla'da 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 07.32'de ise Ege Denizi'nde 4.7 büyüklüğünde bir deprem oldu.

DATÇA 5.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLE SALLANDI

Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

YUNANİSTAN’IN İNSANLIK SUÇU KARNESİ

Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından son aylarda tüm dünyanın gözü önünde insanlık dramına sebep olan Ege kıyısındaki Yunan adalarına sadece Türkiye'den değil, Libya, Mısır, Tunus gibi ülkelerden geçiş yapan düzensiz göçmenler can salı ve lastik botlara bindirilerek Türk karasularına geri itiliyor.

Başkan Otgöz, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini Ziyaret Etti

Seydikemer Belediyesi tarafından Kültür Etkinlikleri kapsamında açılan “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini” ziyaret eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Bugün baktığımız zaman Türkiye çok ileriye gitti. Ege Denizinde tatbikat oldu. Hedefler tek tek vuruldu. Yunanistan orada yine kuduruyor ama onun cevabını da inşallah en kısa zamanda alacak” ifadelerini kullandı.

Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü başlıyor

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 122 gemi ve 41 hava vasıtasının katılımıyla Ege Denizi, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de eş zamanlı olarak düzenlenen Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü Muğla'nın Marmaris ilçesinde 45 deniz ve hava unsurunun katılımıyla başlıyor.

Ege Denizi'nde 57 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında iki ayrı düzensiz göçmen olayında toplam 57 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

AFAD: ''Datça ilçesi açıklarında 4,6 büyüklüğünde deprem''

AFAD:Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 14.26'da 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Küçük balıkçılar avlanmaya devam edebilecek

Ülke genelinde balık av yasağı 15 Nisan’da başladı. Yasak Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihine kadar sürecek. Endüstriyel balıkçılık için uygulanan yasaktan küçük balıkçılar muaf tutulacağı öğrenildi. Fethiye’deki küçük balıkçılar yasaktan muaf tutuldukları için avlanmaya devam edebilecek.