Eğitim Araştırma Haberleri

Eğitim Araştırma Haberleri

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Marmaris Devlet Hastanesi Personeli Beyin Tümörüne Yenik Düştü

Muğla’nın Marmaris ilçesi devlet hastanesinde bilgi işlem biriminde görev yapan 31 yaşındaki Yasin Katırcı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Muğla EAH’ta İlk Amnioinfüzyon İşlemi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa 26 haftalık riskli gebelik süreci olan hamile anne adayına Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Selahattin Kükner tarafından Amnion sıvı ekleme tedavisi uygulandı.

MEAH’de güvenli kan transfüzyonu ve hemovijilans eğitimi verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından araştırma görevlisi hekimlere “Güvenli Kan Transfüzyonu Ve Hemovijilans” eğitimi verildi.

Beşkazalı Doktor Emre Gültaç Doçent Oldu

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından ve Tıp Fakültesi hocalarından Emre Gültaç, Doçentlik sözlü sınavını başarıyla geçerek Doçent unvanı aldı.

MEAH’de organ bağış farkındalık etkinliği düzenleniyor

 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Bağışı ve Doku Nakli Haftası çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde lokma hayrı yapıldı.

Korkunç kazada ölü sayısı 5’e yükseldi

Muğla'nın Ula ilçesi Gökova Mahallesi giriş kavşağında iki aracın karıştığı kazada ağır yaralanan Hacer Demir isimli kadın Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan yoğun müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirerek ölü sayısı 5’e yükseldi.

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Şehir Hastanesi Konsepti Haline Getirilecek

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete’den Bakanlıklara ziyaretler… Milletvekilleri Otgöz ve Mete; TBMM Genel Kurul çalışmalarına verilen aralarda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile makamlarında görüştü.

SAĞLIK MEMURU MUZAFFER KILINÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinde Fethiyeli Sağlık Memuru Muzaffer Kılınç, Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasındaki son nöbeti sırasında enkaz altında kalarak can verdi. Kılıç son yolculuğuna Fethiye’de dualar ile uğurlandı.

FETHİYELİ SAĞLIK MEMURU DEPREME SON NÖBETİNDE YAKALANDI 

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinde Fethiyeli Sağlık Memuru Muzaffer Kılınç, Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasındaki son nöbeti sırasında enkaz altında kalarak can verdi. 

Yoğun bakım servisinde covid tartışması

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde iddiaya göre covid pozitif olan bir hastanın negatif olan hastalarla aynı servise konulması istenince hastane yönetimi ile hekimler arasında tartışma yaşandı. Durumu uygun bulmayan servisteki doktorlar ve sağlık görevlileri, kendilerine gelen talimatı tutanak ile uyguladı.

İngiliz hastadan Eğitim Araştırma Hastanesi’ne teşekkür ziyareti

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçen yıl Eylül ayında koroner baypass ameliyatı olan İngiliz vatandaşı, bir yıl sonra hem teşekkür, hem de kontrol amacıyla tekrar Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Muğla’daki yangınlarda yaralanan iki kişinin tedavisi sürüyor

Muğla'daki orman yangınlarında yaralanan iki vatandaş Muğla Eğitim Araştırma Hasatanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 Ünlü sanatçı Altan Karındaş Marmaris'te toprağa verildi

Muğla'da tedavi gördüğü Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybeden ünlü tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş, Marmaris'te düzenlenen törenle toprağa verildi.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Altan Karındaş vefat etti

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Altan Karındaş tedavi gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesi'de bu sabah yapılan tüm müdahelelere rağmen hayatını kaybetti. 92 yaşında vefat eden sanatçı birçok başarılı tiyatro oyunu, sinema filmi ve dizilere imza atmıştı.

Kırtasiye malzemesi satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, T.C.S.B. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından, 114 Kısım Kırtasiye Malzeme Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Muğla Eğitim Araştırmada felçli iki hasta sağlığına kavuştu

Her gün Muğla'nın 1 ilçesi ve diğer illerden yüzlerce hastanın geldiği Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, pandemi döneminde Covid-19 vakalarına yoğun olarak müdahale ederken, diğer acil vakalarda da tedavi sürecini sürdürüyor.