Eğitimi Haberleri

Eğitimi Haberleri

Marmaris’te Jandarma personeline yangın eğitimi verildi

 Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında paydaş kurum personellerine yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Marmaris ilçesinde Jandarma personeline yangın eğitimi verildi.

Oryantiring eğitimi gençlere yön veriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, "Biz Bir Takımız" Projesi kapsamında öğrencilere 14 haftalık bir oryantiring eğitimi sundu. Eski Muğla sokaklarında gerçekleştirilen eğitimler, gençlerin doğa sporlarına ilgisini artırırken, takım ruhunu da güçlendirdi.

GEKA’nın desteklediği ‘Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi’ eğitimi sona erdi

Muğla Valiliği ve MUTSO iş birliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde Muğla Ticaret İl Müdürlüğü katkılarıyla iki gün süren “Gastromuğla-Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi” eğitimi tamamlandı.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni adaylarına görev eğitimi

 MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından “Resmi Bayram, Tören ve Kutlama Programlarının Hazırlanmasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeninin Görevleri” etkinliği düzenlendi.

MSKÜ ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı arasında iş birliği protokolü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığında görevli personellerin yabancı dil eğitimi almaları kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile 5 yıl geçerli iş birliği protokolü imzalandı.

Köyceğiz’de Müftülük personeline ilk yardım eğitimi verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ilk yardım eğitimi alan Kur’an kursu öğreticileri, sertifikalarını aldılar.

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına orman yangını eğitimi

 Orman yangınlarına en hassa iller arasında yer alan Muğla’da her gün vatandaşlardan gelen binlerce çağrıya cevap veren, yaz aylarında da gelen orman yangın ihbarlarını yönlendiren Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına orman yangını eğitimi verildi.

Muğla Korolar Şenliği başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Düzenlenen Lejyonella eğitimine 43 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi ve Fethiye Çevre Sağlığı Birimi işbirliğinde düzenlenen Lejyonella eğitimine 43 kişi katıldı. 

FTSO Çalışanlarına, Kvkk Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) çalışanlarına Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) uygulamalarında yapılan değişiklikler hakkında eğitim verildi.

Fethiye’de 33 Kişi Hijyen Sertifikası Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Güzellik Salonlarında Hijyen Eğitimi’ne katılan 33 kişi sertifika aldı. 

Gönüllü kahramanlar durmadan eğitimlere devam ediyorlar

Dünya’da ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlerin ardından bir çok duyarlı vatandaş gönüllü olarak arama kurtarma eğitimleri alırken, özellikle acil durumlarda akreditasyon sahibi ekiplerin sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. SAR (Search And Rescue) Acil arama kurtarma ekibi Muğla il ekibi, AFAD koordinasyonunda Marmaris eğitim alanında 35 gönüllüye 48 saat sürecek kentsel arama kurtarma eğitiminin ilk gününe başladı.

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Bisiklet Sürüş Eğitimleri Başlıyor

Menteşe Belediyesi ile Muğla Bisiklet Derneği paydaşlığında 10 yaş üzerindeki herkese yönelik düzenlenen bisiklet eğitimi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde başlıyor.

Akçaova Erkek Kuran kursu hizmete açıldı

Hacı Mehmet Fikret Çiçek Akçaova Erkek Kur'an Kursu alınan ruhsat ve izinler sonucunda hafızlık eğitimi vermeye başladı.

MSKÜ’de 40 personele iş güvenliği eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitim sertifikası almaya hak kazandı.

Muğla'da orman işletmede İş Başı Eğitimi yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde iş başı eğitimleri Muğla ile Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Fen Lisesi öğrencileri Avrupa'dan birincilikle döndü

Fethiye Belediye Fen Lisesi'nin AREON ekibi, 2024 HISTOLAB Proje Yarışması Tarih Eğitiminde Yenilikçi Projeler kategorisinde birinci oldu.

FTSO Akademi’nin ‘Depo Ve Stok Yönetimi Eğitimi’ne 31 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Akademi tarafından düzenlenen ‘Depo ve Stok Yönetimi Eğitimi’nde işletmelerin yoğun rekabet koşulları içerisinde, depo ve stok faaliyetlerini yönetebilmesi için yapması gerekenler anlatıldı.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Fethiye İlçe Tarım’dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye’de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Muğla’da İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması' il finali, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ortaokul öğrencilerine gıda israfı ve kompost yapım eğitimi

Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Serpil İkiz tarafından 'Sağlıklı beslenme, gıda israfı ve kompost yapımı' eğitimi verildi.

Belediye Fen Lisesi öğrencileri, Fransa yolcusu

Fethiye Belediye Fen Lisesi bu yıl 55.'si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazanırken, Tarih Eğitiminde Yenilikçi Okul Projeleri 2024 HİSTOLAB ödül başvuruları için hazırladıkları proje ile Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek olan ödül törenine katılmaya davet edildi.

Muğla’dan Gazze’ye Yardım Eli

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Marmaris Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici ve kursiyerleri tarafından İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze’deki kadın ve çocuklar için havlu, atkı ve bere üretimi yapılıyor.

Fethiye’de Yerli Ve Yabancı Turistlerin Zeytine İlgisi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Üzümlü bölgesinde zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Muğla’da Jandarma'dan uyuşturucu eğitimi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından anne, anne adayı veli ve öğretmene uyuşturucu semineri verildi.

Seydikemer'de öğretmenlere zeka oyunları eğitimi verildi

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim kapsamında öğretmenlere akıl zeka oyunları eğitimi verildi.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İlçe Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Fethiye’de Öğrencilere Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Fethiye Gazi İlkokulu öğrencilerine Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Cihan Altınkaynak tarafından "Su verimliliği ve Seferberliği" eğitimi verdi.