Ekim Haberleri

Ekim Haberleri

Spor Ekstra sezon finalini yaptı

11 Ekim 2023 tarihinde FRT TV’de yayın hayatına başlayan ekranların sevilerek takip edilen programı Spor Ekstra sezon finalini yaptı.

Başarılı hekimlere belgeleri teslim edildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, hastanenin başarılı hekimlerine yaptıkları bilimsel ve akademik çalışmalarla görevlerinde yükselme başarısını takdir ederek başarı belgelerini takdim etti.

Köyceğiz’de öğrenciler çilek hasadı yaptı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler ürettikleri çileklerin hasadını gerçekleştirdiler.

MEAH’ta Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Yaşam Polikliniği Hizmete Açıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlıklı yaş alma merkezi yaşam polikliniği hizmete açıldı.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

Kökten, “Doktorlar Hayatımızın Önemli Bir Parçası”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve beraberindeki heyet, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Vali Akbıyık’tan ‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajı

Muğla valisi İdris Akbıyık toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, sağlık neferleri başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Saatcı: Çiftçilerimize Ücretsiz Ziraat Mühendisi Ve Veteriner Desteği Vereceğiz

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkmaları halinde çiftçilere Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim desteği vereceklerini açıkladı.

İnsan yaşama ömrü uzuyor, 2080 yılında 120 olarak öngörülüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından Muğla’da düzenlenen ‘Aşı Okulu’ konferansına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, yeni aşılardan Zona ve RSV aşıları hakkında bilgi verdi. Şenol, yeni aşılardan Zona aşısının küçük yaşlarda geçirilen, fakat vücutta saklı kalan hastalıkların 50-70 yaşlarında tekrar uyanmasına engel olduğunu açıkladı.

Kökten, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi kadın personellerine ve tedavi olmaya gelen vatandaşlara karanfil takdim etti.

Muğla Büyükşehir Evde Bakım Ekiplerine ‘Yara Bakımı’ Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Muğla genelinde hizmet veren Evde Bakım Hizmetlerinde görevli hekim, hemşire ve sağlık memurlarına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sualtı ve Hiperbarik Tıp uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Ergözen tarafından ‘Yara Bakımı Eğitimi’ verildi.

Özçekim yapmak isterken denize düştüler

Muğla'nın Datça ilçesinde gerçekleştirilen Badem Çiçeği Festivali'ne gelen bir grup kadın, hatıra fotoğrafı çekilmek için deniz fazla yaklaşınca, grupta bulunan 2 kadın denize düştü. Polis ekipleri tarafından kurtarılan kadınlar ambulansla hastaneye götürüldü.

Fethiyespor U12, Antalya’da 3 Büyüklere Karşı Mücadele Ediyor

1-2-3 Şubat 2024 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen KREMLİN BD CUP Turnuvası için Fethiyespor altyapı U12 Takımı Antalya'da maçlarına devam ediyor. Fethiyespor U12; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın U12 takımlarına karşı mücadele ediyor.

Fethiyespor Futbol Akademisi KREMLİN BD CUP U12 Turnuvasında

1-2-3 Şubat 2024 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen KREMLİN BD CUP Turnuvası için Fethiyespor altyapı U12 Takımı Antalya’ya gitti.

Seydikemer Devlet Hastanesi Başhekimliğine Uzm. Dr. Dalgıç Atandı

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Kadın Hastalıkları Doğum uzmanı Doktor Kadir Dalgıç atandı.

Menteşe 3. Etap TOKİ İnşaatının Yüzde 25'i Tamamlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2020 yılında kura çekimi yapılan Menteşe ilçesi 3. etap sosyal konutları inşaatının yüzde 25’lik bölümü tamamlandı. 21 bloktan oluşan 150 adet 3+1 ve 350 adet 2+1 konutların 2024 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Ölüm Kavşağı Sinyalizasyona Kavuştu

Yaz aylarında Muğla’nın e fazla araç sirkülasyonunun yaşandığı Gökova’dan Fethiye ve Antalya’ya ulaşımın sağlandığı karayolu Gökova Mahallesi yol ayrımında sinyalizasyon olmadığı için çok sayıda yaralamalı ve ölümlü kaza meydana gelmişti. En son 28 Ekim 2023 tarihinde kavşakta meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk EKOS işlemi yapıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 87 yaşında bir hastaya ilk defa akciğere pıhtı atması hastalığında kullanılan ‘EKOS’ işlemi uygulandı. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özcan Başaran, Doç. Dr. Oğuzhan Çelik ve Doç. Dr. Volkan Doğan tarafından yapılan işlem başarıyla gerçekleştirildi.

Esnaf Hastanesi Tarafından Yılbaşı Konseptli Organizasyon

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yönetimi çalışanları için harika bir organizasyon düzenledi. Yoğun katılımın sağlandığı bu gecede büyük ikramiyeler yapılan çekilişlerle sahiplerini buldu.

Milas’ta görev yapan doktor amansız hastalığa yenik düştü

Muğla’nın Milas ilçesinde uzun yıllar aile hekimi olarak çalışmakta olan Dr. Ali Özbey (59) amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.

Marmaris Kaymakamı Kaya 2024'e Sahada Girdi

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kaymakamı 2023'ün son gecesini görevi başındaki kolluk kuvvetlerini ve hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek uğurlarken, 2024'e ise Marmaris yat limanında asayiş denetimleri yaparak girdi.

Fethiyespor'da Taner Gülleri yollar ayrıldı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fethiyespor'da teknik direktör Erhan Altın'ın istifa etmesinin ardından 16 Ekim'de göreve gelen Taner Gülleri ile üst üste alınan kötü sonuçların ardından yollar ayrıldı.

Çıntar Vatandaşın Gözdesi

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Cilt Siğillerinin Düşmanı ‘Dağ Çileği’

Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde doğal olarak yetişen Dağ Çileği mevsimi geldi. Zincir marketlerin yanında vatandaşlar tarafından toplanarak küçük plastik kaseler içinde pazarda satılan Dağ Çileği’nin tazesi de kurusu da şifa deposu.

MSKÜ’de Ortodonti Kliniği Açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde oluşturulan ‘Klinik 4’ yeni hasta tedavi kliniğinin açılışı Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Muğla'dan 912 milyon dolar ihracat performansı

Su ürünleri, çam balı ve börülce üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Muğla, Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Ege Bölgesi ihracat rakamlarında Ocak-Ekim arasında 912 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Muğla EAH’ta HIV/AIDS farkındalık günü

1 Aralık Dünya HIV/AIDS farkındalık günü çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde Enfeksiyon Hastalıkları kliniği hekimleri tarafından farkındalık oluşturmak için bilgilendirme standı kuruldu.

MEAH’de güvenli kan transfüzyonu ve hemovijilans eğitimi verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından araştırma görevlisi hekimlere “Güvenli Kan Transfüzyonu Ve Hemovijilans” eğitimi verildi.

Menteşe Belediyesinden Tıp öğrencilerine tiyatro eğitimi

Menteşe Belediyesi, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tiyatro ve İyi Hekimlik Uygulamaları dersi projesine tiyatro eğitmeni ve danışmanlık desteği sağlayacak.

Havalar soğudu, Başhekim Togan vatandaşları uyardı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Turhan Togan, üst solunum yolu hastalığının, havaların soğumasıyla birlikte özellikle kış aylarında artış gösteren bir rahatsızlık olduğunu açıkladı.