Ekosistem Haberleri

Ekosistem Haberleri

Orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkisiyle ilgili çalıştay yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamalarına Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Yaklaşımının Entegre Edilmesi Çalıştayı Marmaris’te yapıldı.

EKODOSD Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Kuşadası üyeleri her yıl gerçekleştirdikleri Bodrum gezisinde Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Bodrum’un arka bahçesi düşüncelerini aktardılar.

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

MBA Okullarından Akhisar-Muğla Ve Marmaris’e Eğitim Yatırımı

2024-2025 akademik yılında Akhisar, Muğla ve Marmaris kampüslerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak olan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımını, Modern Müfredat vizyonunu ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını düzenlemiş olduğu görkemli eğitim lansmanlarıyla eğitimci, ebeveyn, basın mensupları ve öğrencilerle paylaştı.

Göcek’te istilacı yeni balıklar tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği’nin ekosistem restorasyonu çalışmalarından ‘Yeni Balıklar Programı’ çerçevesinde Fethiye Göcek’te denizlerin yenebilir yeni balık türlerine yönelik tadım etkinliği düzenlendi. Tadıma kamu kurumundan yetkililer ve bölge sakinleri katıldı.

Büyükşehir dava açtı, ÇED kararı iptal oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde özel bir maden şirketi tarafından 2022 yılında ‘Yük Tahmil Tahliye İskelesi ve Dip Tarama Projesi’ için ÇED olumlu kararı alınmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi bölgedeki ekosisteme zarar vereceği gerekçesiyle dava açtı. Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından proje için verilen ÇED olumlu kararı iptal edildi.

‘Yeni Balıklar Tadım Etkinliği’ gerçekleşti

Akdeniz Koruma Derneği, iklim değişikliği ve insan etkisi ile Akdeniz ve Ege denizlerine giren yeni balık türlerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla gerçekleştirdiği ekosistem restorasyonu programı çerçevesinde Bodrum'da ‘Yeni Balıklar Tadım Etkinliği’ gerçekleştirdi. Tadım gecesine iş dünyasından isimler, şefler, yemek yazarlar katıldı.

Boncuk Koyu önemli kum köpek balığı üreme alanı oldu

Muğla'da dünyaca ünlü mavi yolculuğun önemli rotası Gökova Körfezi'nde Akdeniz Koruma Derneği tarafından 2012 yılından bu yana sürdürülen sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosisteminin korunması çalışmaları sonrası Boncuk Koyu kum köpek balıklarının önemli üreme alanı olarak belirlendi.

TURMEPA Tekneleri ile Sezonu Açtı

Ülkemizin mavi koyları, 20 yıldır olduğu gibi bu yaz da TURMEPA atık toplama filosunun koruması altında! Deniz turizminin ve deniz ekosisteminin sürdürülebilirliği için her yıl projelerine yenisini ekleyen TURMEPA, tekne sayısını 9'a çıkararak denizlerdeki koruma kalkanını genişletti.

DATÇA’DA ÖĞRENCİLERDEN KIYI TEMİZLİĞİ

Datça Taşlık plajında düzenlenen kıyı temizliği etkinliğine katılan ortaokul öğrencileri, deniz yaşamına tehdit oluşturan atıklara dikkat çekmek için kıyı temizliği gerçekleştirdi ve etkinlik sonunda daha sağlıklı bir ekosisteme yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÇİFTÇİLERE KREDİ MÜJDESİ

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 3 ayrı kredi müjdesi verdi.

KIYI VE DENİZ EKOSİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Dalaman'da düzenlenen 'Ortak Geleceğimiz Denizlerimizi Korumak Amacıyla Kıyı ve Deniz Ekosistemlerinin Korunması ve Yönetimi Mapa-Şamandıra Uygulama Modellerini Tanıtma' çalıştayı sona erdi.

DENİZ KAPLUMBAĞALARI ÖZGÜRLÜĞE KULAÇ ATTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde başlatılan proje çerçevesinde Muğla İztuzu Plajı'nda aralarında tedavisi tamamlanan, uydu cihazı takılan ve kuluçka dönemini tamamlayan yavru deniz kaplumbağaları da olmak üzere aynı anda 10 deniz kaplumbağası denize bırakıldı. Türkiye genelindeki 5 plajda son 2 yılda denize ulaşan yavru sayısının 216 bine ulaştığı bu durumun da ekosistem açısından sevindirici bir gelişme olduğu kaydedildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Şube Müdürü göreve başladı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü olarak atanan Çetin Akkaya görevine başladı.

Coğrafya öğrencileri Gökova Körfezi’nde arazi çalışması gerçekleştirdi

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, Dr. Öğretim Üyesi Selahattin Akşit ve Doç. Dr. Cennet Şanlı koordinesinde Gökova Körfezinde (Sakar Tepe, Akyaka, Marmaris, İçmeler ve Turunç güzergahı)'nda 'Kıyı Jeomorfoloji ve Yangın Ekosistemi' konulu uygulamalı arazi çalışması gerçekleştirdi.

Ekosistem tabanlı fonksiyonel orman amenajman planı ve haritalarının yapım işlerine ait danışmanlık hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; etüd proje hizmeti alınacak.

Ekosistem tabanlı fonksiyonel orman amenajman planı ve haritalarının yapım işlerine ait danışmanlık hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; etüd proje hizmeti alınacak.

MSKÜ’nün ortağı olduğu 5 milyon Avro’luk bütçe kabul edildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin de ortağı olduğu 5 milyon Avro'luk Avrupa Birilği projesi kabul edildi. 'Akıllı iklim ekosistem (İyileştirme ve bilgi) temelli kırsal uzmanlık ve eğitim merkezi' projesi ile tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanlarında bölgesel kalkınma odaklı eğitimler verilecek.

Dalyan Kanalı ve Köyceğiz Gölü’nde temizlik çalışmalarına devam ediliyor

Dalyan Kanalı ve Köyceğiz Gölü'nde ekosisteminin korunmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında temizlik çalışmaları devam ediyor.

Deniz patlıcanında kota 40 kilo

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından deniz ekosistemimizin önemli bir parçası olan deniz patlıcanlarına (Deniz Hıyarı) zarar vermeyecek şekilde, ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğ ile İzmir, Aydın, Muğla illerinin kapsayan ve koordinatları belirtilen alanlarda 1 Kasım-31 Mayıs tarihleri arasında deniz patlıcanı avcılığı yapılmasına izin verildi. Deniz patlıcanı avcılığında kotayı aşanların avcılık izin belgelerinin iptal edileceği belirtildi.