El Becerileri Haberleri

El Becerileri Haberleri

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

Muğla'da Çocukların El Becerileri Gelişiyor

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde çocuklara yönelik sanat atölye çalışmaları ve el sanatları atölye çalışmaları ile çocukların sanatsal gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

100 Yaş Evlerinde İkinci Baharı Yaşıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor. Menteşe’de Nilüfer Caner 100 yaş evinde 1956 üye bulunurken Fethiye 100 Yaş Evinde ise 707 üye bulunuyor.

El Sanatları Kurslarına Yoğun İlgi

Milas Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Milas merkez ve Ören'de açtığı El Sanatları kurslarıyla, vatandaşlara yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı sunuyor. Açılan kurslarla birlikte katılımcılara el becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarını keşfetme ve yeni beceriler öğrenme fırsatı sağlanıyor.

FETHİYE 100 YAŞ EVİ YAŞLILARIN İKİNCİ EVLERİ OLDU

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin arttırılarak zamanlarını daha verimli geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor.

Usta Öğreticiler el becerilerini sergiledi 

Fethiye’de de 1-7 Haziran hayat boyu öğrenme haftası kapsamında açılan sergide Usta Öğreticiler ve kursiyerler tarafından üretilen el becerileri sergilendi. 

FETHİYE'NİN ÖZEL İNSANLARI İÇİN

Fethiye Belediyesi tarafından engelli bireylerin sosyal hayata kazandırılması amacıyla yapılan Fethiye Engelliler Sanat ve Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. İş-Uğraş Atölyesi olarak da tabir edilen merkezde, engelli vatandaşlarımız hem eğitim alacak hem de yaptıkları el becerilerini sergileyerek kazanç elde edecek.