Emeklilik Haberleri

Emeklilik Haberleri

Torunum eve geldiğinde harçlık vermemek için kaçıyorum!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

34 Bin 138 EYT’linin 28 Bin 821’ine Maaş Bağlandı

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Özkan Arslan, Muğla genelinde kamuoyunda ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar) EYT’li sayısının 34 bin 138 kişi olduğunu belirterek, bunlardan 28 bin 821’ine aylık bağlandığını açıkladı.

5 yıl erken emeklilik müjdesi!

Emeklilik ile ilgili flaş detay ortaya çıktı. Bağ-Kur'luların emeklilik için prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SGK'lılarla eşitlenecek.

Küçük Esnaf ve Tüccara Erken Emeklilik Mi Geliyor?

Meclis'in 1 Ekim'de açılmasıyla birlikte çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında reform adımları devreye girecek. Bağ-Kur'luların emeklilik için prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SGK'lılarla eşitlenecek. Düzenlemeyle 10 ve altında personel çalıştıran işletmelerde bin 800 gün daha az primle 5 yıl erken emekli olmak mümkün olacak.

Köyde üretiyor, siparişlere yetişemiyor

Muğla'nın Menteşe İlçesi kırsal Yenice Mahallesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinden emekli Figen Özsoy, emeklilik hayatı yaşamak yerine dikiş, nakış ve baskı makinesi ile hem ekonomiye katkı veriyor, hem de zamanını değerlendiriyor.

Milletvekili Adayı Tan, ‘’Evlerin yükünü çeken ev hanımlarına emeklilik hakkı’’

Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, "14 Mayıs’taki tercih çok önemli. Biz inanıyoruz ki şimdiye kadar nasıl doğru tercih yapıldı ise yine doğru tercih yapılacaktır. Evlerin yükünü çeken ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyoruz.

EYT’Lİ VATANDAŞ, DİLEKÇESİNİ VERDİ

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar)Kanun Teklifi’nin Meclis’te kabul edilerek, Resmi Gazete’de yayımlamasının ardından, Fethiye’de yaşayan EYT’li vatandaşlar da sabah erken saatlerden itibaren Fethiye Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğü’ne müracaat ettiler

EYT RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANDI, YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Milyonlarca vatandaşın beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmî Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GİRGİN: EYT’DE EKSİK KALANLARI BİZ TAMAMLAYACAĞIZ ​​​​​​​

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda EYT yasası görüşüldü ve kabul edildi. “EYT sorununun bütün emeklilik sistemini hakkaniyetli bir yapıya dönüştürecek şekilde çözümü ilk seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olacaktır. EYT’de eksik kalanları biz tamamlayacağız” diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

MUĞLA’DA EYT’LİLER SABAHIN İLK SAATLERİNDE SOLUĞU SGK’DA ALDI

Muğla'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sonrası vatandaşlar sabahın ilk saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yolunu tuttu.

EYT DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN DETAYLAR BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.

Bağ-Kur’lulara emeklilik fırsatı

Borç yapılandırmasından emeklilik fırsatı çıktı. Bağ-Kur’lular dondurulan sürelere ait prim borçlarını yapılandırmada ödeyerek emekli olabilecek. Düzenlemeden yararlanarak sigortalılık süresini ihya edenler, borcun sadece üçte birini ödeyecek.

64 yaşındaki yüzücü 11 ayda 1 milyon metre kulaç attı

Bodrum'da yaşayan 64 yaşındaki mimar Engin Çolpan 11 ayda 1 milyon metre kulaç atarak bir rekora imza atı. Yaşıtlarının çoğu emeklilik hayatı yaşayan Çolpan, hedefinde yeni rekorlar olduğunu ifade etti.