En Düşük Haberleri

En Düşük Haberleri

Bodrum Belediyesi’nde En Düşük Maaş 38 Bin Lira

Bodrum Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Sözleşme kapsamında sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük kadrolu daimî işçi ücreti 42 bin liraya, Toplu İş Sözleşmesi devam eden Kültür AŞ ve Personel AŞ’de ise en düşük ücret 38 bin liraya yükseldi.

Büyükşehir Personeline Yüzde 17,56 Ek Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı ek protokolle arttırıldı. Buna göre en düşük maaş 25 bin 997 TL’den 29 bin 002 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken, diğer tüm personel 30 bin 312 TL ve üzerinde maaş alacak.

Menteşe Belediye Personeline Yüzde 78 Zam

Menteşe Belediyesi ile yetkili sendikası arasında 2024 yılı toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Buna göre Menteşe Belediyesinde en düşük maaş 30 bin lira oldu. Ayrıca bir yıl içinde tüm işçilere toplam 48 yevmiye ikramiye verileceği açıklandı.

Orhan, “Emekli Maaşı En Az Asgari Ücret Seviyesinde Olmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." demişti. Buna göre; 2024 yılında uygulanacak olan en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacak. Fethiye Salı Pazarı’nda konuşan emekli vatandaş Mehmet Orhan, yeni emekli maaşından memnun olmadığını dile getirerek en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı.

Muğla Büyükşehirde En Düşük Maaş Ortalama 27 Bin 47 Tl Oldu

Türkiye’de yaşanan ekonomik problemler, yapılan zamlar sonrası alım gücünün düşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına zam yapmaya devam ediyor. DİSK Genel-İş Muğla 2’nolu şube ile yapılan anlaşma doğrultusunda 17 bin TL olan en düşük maaş bu yıl 25 bin 997 TL’ye yükseldi. Bu miktarı 146 kişi alırken diğer 4 bin 108 kişi 26 bin 784-36 bin 222 TL arasında ücret alacaklar.

Fethiye'de emekli isyan etti

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Muğla Barajları Çok Kritik Seviyede

Muğla’da baraj seviyeleri son yılların en düşük seviyelerinde seyrederken Geyik Barajında yüzde 16, Mumcular Barajında yüzde10 seviyelerinde su kaldı. Barajlar çok kritik seviyelerde seyrederken, Meteorolojiden edinilen bilgiye göre ise geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında yaşanan yağışlar bu yıl gerçekleşmedi ve önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor.

En Düşük İşçi Maaşı 17 Bin 439 TL Oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında işçileri kapsayan maaş ek protokol imza töreni düzenlendi.

AppleTürkiye’den Altıncı Zam

Teknoloji devi Apple, Türkiye’de fiyatlara yılın altıncı zammını yaptı. Buna göre en düşük iPhone 14 fiyatı 47 bin 999 liradan 48 bin 304 liraya yükseldi.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

Kanun teklifi komisyondan geçti!

Dün gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını öngören kanun teklifi kabul edildi. İşte milyonların beklediği kanun teklifinin tüm detayları.

Memur maaşları belli oldu

En düşük memur maaşı Aralık 2022’de 9 bin 105 TL olan Ocak 2023 11 bin 848 TL’ye artış oranıyla birlikte Temmuz ayında 22 bin 17 TL'ye çıkacak.

Emekli ve memur maaşlarında flaş gelişme! Kademeli zam mı geliyor?

Asgari ücrete yapılacak zammın belli olmasıyla gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın en düşük maaşı iyileştirme yoluyla mı yoksa dengeyi gözetmek adına kademeli mi yapılacağı hakkında formüller konuşulmaya başlandı.

AppleTürkiye, ürünlere yüzde 10 zam yaptı

Teknoloji devi Apple, Türkiye'deki ürünlerine yüzde 10'luk bir zam yaptı. Buna göre en düşük iPhone 14 fiyatı, 35.999 TL; en yüksek iPhone 14 Pro Max fiyatı ise 63.999 TL oldu.

En Düşük Memur Maaşı 22.000 TL Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 22.000 TL seviyesine yükseltildiğini duyurdu.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Petrolün varil fiyatlarının son 6 ayın en düşük seviyesini görmesi sonrası bugünden itibaren geçerli olmak üzere; motorine indirim yapıldı. Benzin ve motorin fiyatlarında geçtiğimiz günlerde de büyük indirim olmuştu.

Fethiye Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Fethiye Belediyesi ile Belediye – İş Sendikası arasında 2022 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 702 KHK'lı ve 57 şirket personelini kapsayan toplu iş sözleşmesinde, en düşük KHK'lı personel maaşı 4.750 TL oldu. Bunun yanında KHK’lı personele yıl içinde 3’er ay aralıklarla 4 kez 6’şar günlük ikramiye ödemesi ve sosyal yardım ödemeleri yapılacak.

En düşük memur maaşı ve memur emekli aylığı ne kadar oldu?

Ocak ayı itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6 bin 429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 4 bin 289 liraya çıktı.

Mtv Artış Oranında .2 İndirim

Yılbaşından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) uygulanacak artış oranı belli oldu. Daha önce 2022 yılı MTV artış oranı 36.2 olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisini kullanarak yeniden değerleme oranında yüzde 11,2'lik indirime gitti. Düzenlemeyle birlikte en düşük MTV tutarı 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek MTV tutarı ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıkmış oldu.

Milas Belediyesi’nde en düşük personel maaşı net 3bin 367 TL oldu

Milas Belediyesi Emek Personel A.Ş. ile DİSK Genel İş arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nde mutlu sona ulaşıldı. 

Restoran ve kafelere destek ödemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan restoran, kafe ve lokanta sahiplerine ödeme müjdesini açıkladı. Ödemeler en yüksek 40 bin TL, en düşük ise 2 bin TL olacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayılarının gerilmesi ve aşılamaların yeterli seviyelere çıkmasının ardından normalleşme adımlarının atılacağını da söyledi.

Eğitim Bir-Sen’den seyyanen zam talebi

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 2020 yılı enflasyon rakamlarına göre kamu görevlilerine yapılan artışlarda kamu grevlilerinin mağdur olduklarını ve Ocak 2021 ayından itibaren en düşük memur maaşının yüzde 10'u kadar seyyanen zam yapılmasını talep etti.

Fethiye Belediyesi toplu iş sözleşmesini imzaladı

Fethiye Belediyesi ile Belediye – İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imzalandı. 236 kadrolu, 580 KHK’lı personeli kapsayan iş sözleşmesinde, en düşük KHK’lı işçi maaşı 3 bin 300 TL oldu.

Menteşe’de en düşük maaş 3 bin 210 TL

Menteşe Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde imzalandı. Buna göre, belediyede en düşük asgari ücret 3 bin 210 Türk Lirası oldu.

Gökmen’den Büyükşehir Belediyesi hakkında skandal iddia!

AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen, Muğla Büyükşehir Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği itfaiye eri alımında 176 kişinin girdiği sözlü sınavda KPSS puanı en düşük adayların kazandırıldığını iddia etti.

Çimen, “İnşaat Mühendisleri Eleman Statüsüne Getirilmek İsteniyor”

Muğla İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, İnşaat Mühendisliği bölümlerine giriş için belirlenen en düşük başarı sıralaması 50 bin olarak değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Çimen, “Ülkemizde inşaat mühendislerinin geldikleri nokta hayli düşündürücüdür. Maalesef karar vericiler tarafından inşaat mühendisliği ara eleman statüsüne getirilmeye çalışılmakta, alenî bir şekilde de bu niyet en yetkili ağızlardan ifade edilmektedir” dedi.