Endeks Haberleri

Endeks Haberleri

Fethiye Giyim Pazarı’nda Son Durum Ne? Fiyatlar Ne Durumda? Esnaf Kâr Edebiliyor Mu?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde her hafta Salı günleri kurulan Giyim Pazarı adeta enflasyona meydan okuyor. Fethiye Giyim Pazarı’nda esnaf Ebru Korkmaz, fiyatların geçen seneki fiyatlara endeksli olduğunu belirterek fiyatlara çok zam gelmediğini belirtti. Peki Fethiye Giyim Pazarı’nda son durum ne? Fiyatlar ne durumda? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Başkan Hıra’dan Asgari Ücretin Pazara Endeksli Artış Yorumu

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, yeni asgari ücretin pazardaki fiyatları etkileyip etkilemeyeceği hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Başkan Hıra, ‘Fiyat artışları asgari ücrete orantılı değildir. Mevsimsel bolluk ve kıtlığa göre fiyatlar şekillenir’ dedi.

Borsa İstanbul, 2.Kez Devre Kesici Uyguladı

Borsa İstanbul BIST100 endeksi, günlük düşüş %7'yi aşınca, 4 dakika arayla 2 kez devre kesici uygulandı.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

Enflasyon durdurulamıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda yüzde 78,62'ye çıktı. Böylece yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı.

Enflasyon Artışı Durdurulamıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Nisan Ayı Tüketici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 69,97 olurken üretici fiyat endeksi yılık yüzde 121,82 olarak açıklandı.

Üreticiler çiğ süt desteğinin arttırılmasını istiyor

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması için üretici fiyat endeksinin (ÜFE) göz önünde bulundurularak, çiğ süt desteğinin en az 1 TL olması gerektiğini vurguladı.

İnşaat Maliyet Endeksi Yıllık Yüzde 67,74, Aylık Yüzde 15,70 Arttı

İnşaat maliyet endeksi, 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 15,70, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,74 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 20,35, işçilik endeksi yüzde 1,44 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 85,77, işçilik endeksi yüzde 24,01 arttı.

İhracat Birim Değer Endeksi Yüzde 6,6 Arttı

İhracat birim değer endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 3,5, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 15,9, yakıtlarda yüzde 57,7 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4,8 arttı.

Tüfe Aylık Yüzde 14,68 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksini yayımladı. Bu kapsamda Aydın, Denizli ve Muğla illerinin dahil olduğu TR32 Bölgesinde; Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık yüzde14,68 arttı.

H-Üfe Yıllık Yüzde 38,08, Aylık Yüzde 3,00 Arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,00, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 37,30, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,08 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 29,72 artış gösterdi.

En pahalı konut Muğla’da

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Verilere göre; Türkiye’nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla olurken, en pahalı ilçe 27 bin TL ile İstanbul’un Beşiktaş ilçesi oldu.

Ergun, turizmde bir felakete doğru gidiyoruz

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun,  “İktidar neden alındığı ve nasıl alındığı belli olmayan kararla Pandemi konusunda Türkiye’ye büyük hasar verdi ve bilançoyu ağırlaştırdı. TÜİK'in Ciro Endeksi’ne göre en büyük hasarı ise turizmin bileşenleri olan konaklama ve yiyecek sektörü aldı” dedi.

Menteşe ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nde 12, eğitimde 5. sırada

Menteşe, Toplumsal Cinsiyet Endeksi’ne göre eğitimde Türkiye’nin 5. İlçesi oldu. Yanındayız Derneği, Kanada Büyükelçiliği ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’nin ilk ilçeler bazında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği endeksi hazırlandı. 

Faiz hamlesinin ardından dövizde son durum!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu PPK toplantısı sonrası kritik faiz kararı belli oldu. Kararlar sonrası BIST 100 endeksi yükselişe geçerken, döviz kurları ve altın fiyatları sert düştü.

Yanık; “Dolar İnşaat Sektörünü Etkilemez”

Fethiye ve çevresinde son günlerde doların yükselmesiyle birlikte sektörde dal kıpırdamadığı yönündeki konuşmaların gerçeğini yansıtmadığını belirten Öz Yuvam İnşaat Sahibi Ali Yanık, “ Bu tür olayların gerçek yüzü şudur, bütçesi olmayan kişilerin sektörde girmesi ve yaptıkları inşaatın maddi karşılığı olmadan inşaata başlamaları ve sonunu getiremediklerinden kaynaklıdır. Dolar ne kadar yükselirse yükselsin inşaat sektörüne etki etmez, tam tersine fayda sağlar. Önümüz yaz sezonu doların ateşi fazla uzun sürmez, kaldı ki biz Türkiye’de yaşıyoruz, Türk Lirasının suyumu çıktı da dolara endeksli çalışıyorlar ” dedi.