Engel Haberleri

Engel Haberleri

Özdemir: "Zafer Bayramı’nın 102.yıl dönümünü kutlamanın büyük onurunu yaşıyoruz"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Özdemir, mesajında Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki azim ve kararlılığını vurgulayarak, bu önemli günün anlam ve önemine dikkat çekti.

Instagram erişim engeli ne zaman kalkar?

Instagram erişimi ne zaman geri gelecek? 4 Ağustos Instagram düzeldi mi? Sosyal medya platformu Instagram'da yaşanan erişim sorunu kullanıcıları mağdur etti.

Instagram Kapatıldı Fethiye’de Kullanıcılar ve İşletmelerden Şikayetler

Bu sabah Türkiye genelinde Instagram kullanıcıları, platforma erişim sağlayamadı.

Fethiye'de Kur'an Okumada Görme Engelli Ecrin Kalkanlı'nın Başarısı

Fethiye İlçe Müftülüğü'ne bağlı görme engellilere yönelik Kur'an Kursu'nda eğitim gören Ecrin Kalkanlı, hocası Müzeyyen Duman'ın rehberliğinde Kur'an okuma yeteneğini kazandı.

Rektör Kaçar’dan 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinin ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı önemli bir gün olduğunu açıkladı.

Görme Engelli Sanatçının Global Başarısı

Muğla'da yaşayan ve 32 yıldır sahnelerde olan görme engelli Eser Tunçoğlu (49) hem tiyatro hem de müzik alanında önemli çalışmalar yaparak sanat hayatına devam ediyor. Tunçoğlu, Türkiye ve dünya genelinde sahne alarak yeteneklerini sergiliyor.

Yat limanı ‘Buggy’lere emanet

Marmaris Belediyesi’ne ait iki adet elektrikli buggy, Yat Limanı’nda çalışmaya başladı. Yat limanında yaya trafiğini tehlikeye düşüren motosiklet girişini engellemeyi hedefleyen çalışma büyük beğeni topladı.

Engelli bireylere izcilik kampı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ailelerin engelli çocuklarını bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola Merkezleri ile sosyal projelere devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak 2016 yılında Menteşe ilçesinde hizmete açtığı daha sonra Milas, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde de hizmete başlayan Kısa Mola Merkezleri’ndeki engelli bireyler için Engelsiz İzciler Projesi hayata geçirildi

Milli Takım Kazandı, Fethiye’de Maçı İzleyen Vatandaşlar Büyük Coşku Yaşadı

A Milli Takımımız, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile kozlarını paylaştı. F Grubu'ndan ikinci çıkan Ay Yıldızlı ekibimiz, Avusturya engelini 2-1'lik skorla geçti ve adını Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yazdırdı. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde maçı izleyen vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

Fethiye’de engelli vatandaşlar için çalışmalar sürüyor

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehirde yaşayan engeli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için Fethiye’nin belli noktalarına engelli parkuru kurdu.

GSB Spor Okulları Ve Engelsiz Spor Okulları Açılış Töreni Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları'nın açılış töreni, Menteşe Spor Salonu'nda düzenlendi.

Muğla'da spor okulları yaz dönemi kayıtları başladı

Muğla'da 30 branşta açılacak olan spor okullarına daha fazla çocuk ve gencin katılımını sağlamak amacıyla uygulanan Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları yaz dönemi kayıtları başladı.

Özdemir, engellilerin ÖTV muafiyeti hakkında açıklama yaptı

Engelli bireylere sağlanan ÖTV indiriminde önemli değişiklikler kapıda. Meclis’in gündemindeki yeni vergi paketiyle, engellilere sağlanan ÖTV muafiyetine kısıtlama getirilecek ve mirasçılar, veraset yoluyla intikal eden araçlar için vergileri ödemek zorunda kalacak. Konuyla ilgili Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir açıklamada bulundu.

Deniz keyfi engelsiz yaşanabiliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kurduğu engelsiz plajlarla engelli vatandaşların denize girmesini kolaylaştırıyor. Bu projeyle, hem engelli bireyler hem de aileleri deniz keyfini engelsiz bir şekilde yaşayabiliyor. Engelsiz plajdan faydalanan Egemen Köklüce “Engelsiz plajlar bizim için çok rahat oluyor, denize girip çıkma açısından” dedi.

Akmaz Plajı’na Engelsiz Denize Girme Platformu yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile engelli vatandaşların kolaylıkla denize girmesi için planlanan Engelsiz Denize Girme Platformu’nun montajı Akmaz Plajı’nda yapıldı.

Özdemir 'Artık Beklemek Değil İcraat İstiyoruz'

Türkiye Görme engellileri Muğla Şubesi yönetim kurulu adına Şube Başkanı Mehmet Özdemir, engelli bireylerin yaşadığı sorunları bir kez daha dile getirdi ve farklı illerdeki yerel yönetimlerin engellilere dönük uygulamaların, Muğla ve merkez ve tüm ilçelerde da hayata geçmesini talep etti.

Büyükşehir Engelli Vatandaşların Yanında

Sadıka İlter; Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik projeleriyle nefes alabiliyoruz.

İlkokul öğrencilerinin geri dönüşüm projesi engelli çocuklara umut oluyor

 Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Cengiz Topel İlkokulu’nun “Geri Dönüşüm Projesi” hem doğayı koruyor hem de engelli çocuklara umut oluyor.

Muğla İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlü girişimcilere 500 bin liraya varan hibe destek

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara hibe desteklerini 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlü vatandaşlara hibe desteklerini 110 bin liradan 300 bin liraya, korumalı işyeri projelerinde kuruluş sermayesi desteğini 150 bin liradan 500 bin liraya yükseltti.

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu'nda Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

Başkan Aras: Adil, engelsiz bir Muğla’yı inşa edeceğiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla Akyaka’da Uçurtma Şenliği düzenledi. Başkan Aras, şenlikte engelli bireylerle uçurtma uçurtup, oyun oynarken şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum’da Engelliler Haftası Farkındalık etkinliği

Bodrum'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında çeşitli okulların katıldığı kortej yürüyüşü ve etkinlikler düzenlendi.

Bodrum Belediyesi’nden anlamlı ziyaret

Bodrum Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ilçe genelinde dezavantajlı vatandaşları ziyaret ediyor.

Başkan Ünlü: “Her zaman yanınızdayız”

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, ENABİRDER’in düzenlediği piknikte engelliler ve aileleri ile bir araya geldi. “Her zaman yanınızdayız” diyen Başkan Ünlü, down sendromlu bir çocukla zeybek oynayarak onların neşesine ve eğlencesine ortak oldu.

MSKÜ’de erişilebilir eserler sergisi misafirlerini ağırladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Engelliler Haftası kapsamında erişilebilir eserler sergisi düzenledi.

Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı

Muğla, engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı.

Başkan Köksal’dan Engelliler Haftası mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Engelliler bireyler bizim için ayrıcalıklı bireylerdir. Onların ve ailelerinin her zaman yanlarında olarak, yapacağımız çalışmalar ile sosyal hayatın içerisinde yer alan özgüvenli bireyler olmalarını sağlayacağız” dedi.

Başkan Topuz’dan Engelliler Haftası mesajı

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, haftanın engelli bireylerin toplumda hak ettikleri saygı ve değeri görmeleri için önemli bir fırsat olduğunu açıkladı.

Vali Akbıyık’tan Engelliler Haftası mesajı

10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanan ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık yayımladığı mesajında, engellilik, sadece engelli bireylerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, tüm toplumu ilgilendiren güçlü bir dayanışma ve anlayış gerektiren bir yolculuk olduğunu açıkladı.

Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.