Engelsiz Haberleri

Engelsiz Haberleri

Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Muğla’da Engelsiz Bahçe Yapıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi bahçesinde engelli bireylere yönelik bahçe oluşturuldu.

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu araştırmacılarından Öğretim Görevlisi Mahmut Beler, hazırladığı ‘Engelsiz İlk Yardım Projesi’ ile EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışması’ndan birincilik ödülü kazandı.

Büyükşehir ev sahipliğinde Engelsiz Yaşam Platformu toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi çatısı altında 2019 yılında kurulan Engelsiz Yaşam Platformu üyeleri engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, engellilerin sorunlarına ortak çözüm bulmak için Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde bir araya geldi.

Başkan Gürün’den Engelliler Günü mesajı

 Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin o toplumun içinde yaşayan engelli vatandaşlara sağladığı imkanlarla doğru orantılı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, tüm vatandaşların sosyal hayata eşit olarak katılabildiği, mutlu, huzurlu ve engelsiz bir Muğla için çalıştıklarını söyledi.

'Engelsİzciler' projesi hayata geçirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ailelerin engelli çocuklarını bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola merkezleri ile sosyal projelere devam ediyor.

Engelsiz plajlar ile denizlerde engelleri kaldırıyor

 Türkiye’nin ve Dünya’nın en gözde plajlarına sahip olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi 21 plajda engelli vatandaşların güvenle denize girebilmeleri için yürüyüş platformu, özel soyunma kabinleri hayata geçirdi ve yüzer şezlonglar yardımı ile engelli vatandaşların refakatçisi eşliğinde denize girebilmelerini imkan sağlıyor.

Akdenizli, Engelli Çocuklar İçin “Engelsiz Parkı” İlçeye Kazandırdı

Seydikemer Belediyesi tarafından engelli çocukların yaşıtlarıyla bir arada eğlenceli vakit geçirip oyun oynamaları için yapılan “engelsiz parkı” hizmete açıldı. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer’imizde bir ilki daha gerçekleştirdik. Engelli kardeşlerimizin kullanacağı Engelsiz Parkımızı hizmete açtık” dedi.

GSB Engelsiz Spor Okulları , gençler için açıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Muğla’da yürütülen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları, 25 farklı branşı ile yaz döneminde de gençleri beklerken, düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Engelli bireylerin gösterisi ayakta alkışlandı

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan özel eğitimli bireylerin rol aldığı yönetmen Yeşim Balkan Ekdi yönetiminde özel bireylerin hazırladığı “Sanal Alem“ adlı iki perdelik tiyatro oyununda özel eğitimli bireyler performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

“Sanal Âlem” Tiyatrosu Beğeni Topladı

Fethiye Kaymakamlığı Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin düzenlediği “Sanal Âlem” tiyatrosu izleyicileri tarafından büyük beğeni topladı.

“Engelsiz Kulaçlar” ekinliği gerçekleştirildi

Gençleri spora yönlendirmek ve sporu sevdirmek amacıyla çeşitli projeleri hayata geçiren Saran Group; “Engelsiz Kulaçlar” kurumsal sosyal sorumluluk projesinin 7.’sini 3 Haziran Cumartesi günü Fethiye’de gerçekleştirdi.

KARACA, “ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi’nde çalışan özel gereksinimli personeller için Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Down Kafede kahvaltı düzenledi.

AYSEL VE YUSUF ÇİFTİ, KARACA’YA TEŞEKKÜR ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İki engelli vatandaş Aysel Aslan ve Yusuf Serik çifti geçtiğimiz günlerde dünya evine girmişti. ‘Sen de gel engelsiz kafe’ de yapılan düğün sonrası Serik çifti, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundular.

ENGELSİZ BİLİŞİM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

ENGELSİZ İLK YARDIM PROJESİ “ENGELSİZ BİLİŞİM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ”NE LAYIK GÖRÜLDÜ

Muğla’da 15 bin genç sporla buluşuyor

Muğla'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor ve Engelsiz Spor Okulları'nın açılışı görkemli bir törenle Menteşe Spor Salonunda görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Fethiye Bilsem Teknofest Türkiye Finali’nde

Teknofest Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması kategorisinde BİLSEM Kurum Müdürü Vildan Alp danışmanlığındaki GÖKSU takımı yarı final değerlendirme aşamasını geçerek Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

Muğla’nın engelsiz plajları artıyor

Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da her kesimden vatandaşın denize girebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında hayata geçirilen Engelsiz Plajlar projesi genişleyerek devam ediyor.

ENGEL TANIMADAN YÜZDÜLER

Özel gereksinimli gençlerin topluma kazandırılmasını sağlamak amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Kulaçlar Projesi” kapsamında engelli gençler Ölüdeniz’de bulunan Sea Horse Beach’te denize girdiler.

İNSANLAR VE İNSANCIKLARI ANLATTILAR

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi uygulamalı tiyatro kursu kursiyerleri tarafından hazırlanan “İnsanlar, İnsancıklar” adlı tiyatro gösterisi izleyicisi ile buluştu.

Köyceğiz’de, liseli öğrencilerden anlamlı etkinlik

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı ve Tarım Alanı 'Sevgi ile Engelsiz Yarınlara' sloganı ile özel çocuklarla bir araya geldi.

Engelsiz plajlar projesine Uluslararası ödül

Dünyanın en iyi beş tasarım yarışması arasında gösterilen ve Seul Tasarım Vakfı (Seoul Design Foundation) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'İnsan Kent Tasarım' ödüllerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Engelsiz Sahiller Projesi şeref ödülü kazandı. Proje, 22 ülkeden 100'ün üzerindeki uluslararası başvuru arasından şeref ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.

MAKAMINI, DOWN SENDROMLU NİYAZİ’YE BIRAKTI

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi Engelsiz Masası düzenlediği etkinlik ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve belediye birim amirlerine rengarenk zarflar hediye edildi. Down Kafe’nin sevilen siması Niyazi Terzioğlu da ziyarete katılım sağladı. Karaca başkanlık koltuğunu Niyazi’ye teslim etti.

Gelecek Partisi’nden Engelliler Günü Mesajı

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir açıklama yaptı.Kansız yaptığı açıklamada “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak ve onlara engelsiz bir dünya yaratmanın herkesin görevi ve sorumluluğundadır” ifadeleri yer aldı.

Down Kafe açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayatta daha fazla yer almaları, engelsiz bir şehirde yaşamaları için projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Fethiye ilçesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde 'Sen de Gel Down Kafe' projesi hayata geçirildi. Down Sendromlu bireylerin öncelikli olduğu kafede engelli gençlerin istihdam edildiği sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri sağlanıyor. Özel bireyler kafeteryada garson ve kasiyer olarak görev yapıyorlar.

“Engelsiz İlk Yardım” Projesi Başlıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Elemanı ve Fikir Atölyesi Derneği Başkanı olan Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yürütücüsü olduğu Engelsiz İlk Yardım projesi Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projeye yönelik bilgi veren proje yürütücü Öğr. Gör. Mahmut Beler, “İlk Yardım eğitmeni olarak gönüllü ve ücretsiz ilk yardım eğitim ve seminerleri vermekteyiz” dedi.

GSB Yaz Spor Okulları Düzenlenen Törenle Açıldı

Futboldan hentbola, basketboldan voleybola, onlarca branşta GSB Spor Okulları’na kayıtlar başladı. 5-18 yaş arasındaki tüm çocukların ve gençlerin ücretsiz kaydolabileceği GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Okullarına kayıtlar Menteşe Spor Salonunda yapılan açılış töreniyle başladı.

Büyük Samanlık plajı hizmete açıldı

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilen Büyük Samanlık Plajı yeni sezonda hizmet vermeye başladı. Engelsiz Plaj olarak da hizmet veren Büyük Samanlık Plajı, kaliteli, uygun fiyatlı ve hijyenik bir hizmet anlayışı ile misafirlerine kapılarını açtı.

Niğde engelsiz yaşam merkezi jeneratör ve beton kaidesi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Niğde İl Özel İdaresi tarafından, Niğde Engelsiz Yaşam Merkezi Jeneratör ve Beton Kaidesi Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Özel Bireylerden Çifte Kutlama

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi müdürlüğü bünyesindeki özel bireyler çifte bayram kutlaması gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal hizmetler il müdürlüğü ve Fethiye Kaymakamlığının destekleri ile engelliler haftası ve Ramazan Bayramını birlikte kutlayan özel bireyler coşkulu bir gün yaşadılar.