Enkaz Haberleri

Enkaz Haberleri

Fethiyeli Koyuncu Ailesinin Deprem Acısı

Yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası, Hatay’da 8 katlı apartmanda polis oğlu, ikiz torunu ve gelini yıkılan evlerinin enkazı altında kalırken, 6 Şubat'tan bu yana canlarına bir türlü kavuşamayan Fethiyeli Koyuncu ailesi, DNA örneği verilmesine rağmen bulunamayan evlatları ruhuna Mevlid-i Şerif okuttu.

Prof. Dr. Naci Görür, yeni tespitlerde bulundu

Yerbilimci Naci Görür, fay üzerinde bulunan 18 ile dikkat çekti. 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği şehirlerin fazlaca etkileneceği de vurgulandı. Görür, içlerinde Muğla’da olan 18 ili katıldığı programda saydı.

Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Muğla’nın Datça ilçesinde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İtfaiyeden uygulamalı eğitim

Muğla İtfaiyesi, Bodrum'daki itfaiye gönüllüleri ve Muğla 911 üyelerine, sismik dinleme cihazı ile enkazda arama eğitimi verdi.

17 Ağustos’tan 6 Şubat’a; Enkaz Altında Kalan Bir Ülke!..

İnşaat Mühendisleri Fethiye Şubesi Başkanı Hüseyin Kaya, deprem konusu hakkında basın açıklaması yaptı.

Titan'da son saatler

Buzdağına çarpması sonucu, birçok kişinin yaşamını yitirdiği, aynı zamanda filmleri konu olan, Titanik gemisinin enkazını ziyaret amacıyla yola çıkan denizaltı Titan, pazar günü Atlas Okyanusu'nda kaybolmuştu. Arama çalışmaları devam ederken, Titan'daki oksijen sayısı azalmakta.

MAG/AMEDER 3. ETAP GÖNÜLLÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMEDER), 3. etap eğitimleri için başvuruda bulunan gönüllülerin eğitimlerini, enkaz eğitimi ile tamamladı.

11 KİŞİYİ ENKAZDAN ÇIKARAN YK ENERJİ ARAMA KURTARMA EKİBİNE PLAKET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeye giden YK Enerji’nin uzman arama kurtarma ekibi 11 kişiyi enkaz altından çıkardı. Çok sayıda iş makinesi ve temel ihtiyaç malzemelerini de bölgeye taşıyan YK Enerji çalışanları, riskli binalara girerek insanları yeniden hayata döndürdü. YK Enerji Genel Müdürü M. Serhat Dinç, bölgeden dönen 37 kişilik arama kurtarma ekibine gösterdikleri fedakârlık nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

DEPREMDE KAYBETTİKLERİ ARKADAŞLARINI KADINLAR GÜNÜ'NDE SU ALTINA DALARAK ANDILAR

Kahramanmaraş depremlerinde kaldığı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi ve aynı zamanda dalgıç olan Aycan Çelikoğlu (20), Kadınlar Günü'nde arkadaşları tarafından Muğla'nın Marmaris ilçesinde su altına dalış gerçekleştirilerek anıldı.

VOLEYBOLUN MELEKLERİ ANISINA TURNUVA

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüklerinde iki depremde spor karşılaşmaları için bulunan sporcular da kaldıkları otellerde enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti.

RUS GENÇLER KURTARMA FAALİYETİNE KATILDI 

Fethiye’de yaşayan Rus vatandaşlar deprem bölgesine giderek, kurtarma çalışmalarına katıldı. 23 kişiden oluşan Rus gençleri AFAD ile koordine olarak deprem bölgesi Hatay’da enkaz altına kalan depremzedeleri kurtarma faaliyetine dâhil oldu

BAKAN KOCA, 261’İNCİ SAATTE ENKAZDAN ÇIKARILAN MUSTAFA’NIN TELEFON GÖRÜŞMESİ ANINI PAYLAŞTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da bir özel hastanenin enkazından depremin 261’inci saatinde çıkarılan Mustafa Avcı’nın yakını ile telefon görüşmesi yaptığı anın görüntüsünü paylaştı.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. Arama kurtarma ekibinden Muhammet Kara, “Hatay Defne’ye varan ilk ekip bizdik. Elektrik Mahallesindeki tüm vatandaşlar bunu söyledi. Herkes enkaz altından birini çıkarmak için yoğun mücadele verildi” dedi.

SAĞLIK MEMURU MUZAFFER KILINÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinde Fethiyeli Sağlık Memuru Muzaffer Kılınç, Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasındaki son nöbeti sırasında enkaz altında kalarak can verdi. Kılıç son yolculuğuna Fethiye’de dualar ile uğurlandı.

FETHİYELİ SAĞLIK MEMURU DEPREME SON NÖBETİNDE YAKALANDI 

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinde Fethiyeli Sağlık Memuru Muzaffer Kılınç, Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasındaki son nöbeti sırasında enkaz altında kalarak can verdi. 

FETHİYESPORLU SEZER, RÖNESANS REZİDANS'TA ENKAZDA KALAN SPORTİF DİREKTÖR HAKKINDA KONUŞTU

Etimesgut Belediye'den Fethiyespor'a transfer olan Sezer Özmen, Türkiye'yi vuran deprem ve enkazda kalan Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut hakkında konuştu.

AKUT FETHİYE EKİBİ 21 VATANDAŞI ENKAZ ALTINDAN KURTARDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında yer alan AKUT Fethiye ekibi, görevini tamamladı ve Fethiye’ye geri döndü.

DEPREMDE ÖLEN MUĞLALI ÖĞRETMEN VE AİLESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Adıyaman'da depremde enkaz altında kalıp yaşamını yitiren öğretmen Damla Çin Yörü ile eşi İsmail Yörü, çocukları Tarık (3) ve Asya (1), memleketleri Yatağan'da toprağa verildi

EŞİYLE ENKAZ ALTINDA HAYATINI KAYBEDEN HATİCE ÖĞRETMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hatay'da 6 Şubat günü meydana depremde kendisi gibi matematik öğretmeni eşi ile enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 31 yaşındaki Hatice Yurt Ökmen, memleketi Muğla'nın Bodrum ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı.

GENÇ ÇİFT, DEPREMDE YAŞAMINI YİTİRDİ 

Hatay'da depremde enkaz altında kalan matematik öğretmeni Hatice Yurt Ökmen ile eşi Gökhan Ökmen'in yaşamını yitirdi. 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN POLİS MEMURU VE KIZLARI TOPRAĞA VERİLECEK

Hatay'da görev yapan Muğlalı polis memuru Emine Çakır ile iki kızı, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde göçük altında kalarak hayatlarını kaybetti. Anne ve kızlarının enkazdan çıkartılan cenazeleri Muğla'nın Marmaris ilçesinde toprağa verilecek.

MUĞLALI BAŞÇAVUŞ VE KIZI DEPREMDE HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremde enkaz altında kalan Muğlalı Jandarma Başçavuş evinde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

DEPREME ADIYAMAN'DA YAKALANAN REHBER MARMARİS'TE TOPRAĞA VERİLDİ

Kahramanmaraş depremlerinde kaldığı otelin enkazından çıkarılarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden rehber Muğla'nın Marmaris ilçesinde toprağa verildi.

DEPREMDEN 26 KİŞİ KURTARILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası 129 personel ve 33 araçla bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri 26 kişiyi enkaz altından canlı olarak kurtardı.

ARA TATİLDE HATAY'A GİDEN YADE, DEPREMDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Ara tatilde ailesi ile birlikte Muğla'nın Bodrum ilçesinden Hatay'a giden ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Yade Hilal Özcan'ın, depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiği öğrenildi.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN GENÇ REHBER BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde Marmarisli rehberlerden Tahsin Cem Efe, enkaz altından kurtarılmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

MENTEŞE BELEDİYE EKİPLERİ AFET BÖLGESİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Menteşe Belediyesi tarafından, deprem bölgesi için yola çıkan 9 kişilik personel 1 iş makinası,1 tır, 1 cenaze yıkama ve nakil aracı, 1 adet arazöz, 1 adet 4x4 öncü araç ile birlikte 4 kamyon yardım malzemesi Hatay'a ulaştı. Teknik ekip ve iş makinaları deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı.

FETHİYE’DEN MAG EKİBİ ENKAZDAN ÇOCUK KURTARDI

Fethiye Belediyesi Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), bir çocuğu enkaz altından kurtardı.

MARMARİS BELEDİYESİ EKİPLERİ BABA VE 3 KIZINI SAĞ KURTARDI

Hatay'ın Antakya ilçesinde arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MABKE) depremin 63'üncü saatinde Suriyeli bir baba ve üç kızını enkaz altından sağ olarak çıkardı.

MABKE ENKAZDAN 2 CAN KURTARDI

Kahramanmaraş Depremi'nin ardından Marmaris'ten yola çıkan, Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MABKE) Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde katıldığı arama kurtarma çalışmasında 2 küçük çocuğu enkazdan canlı olarak kurtardı.